Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zakupy (894 Wątki)

Nowe czy używane?

Data utworzenia : 2013-01-24 12:34 | Ostatni komentarz 2024-07-27 15:03

konto usunięte

53157 Odsłony
958 Komentarze

Jakie jest Wasze zdanie na temat kupowania nowych i używanych rzeczy dla dzieci?I nie chodzi mi tylko o ubrania.

2013-09-17 08:40

ja też kupowałam większość używanych bo rzeczy takie można kupić w dobrym stanie teraz je pożyczyliśmy i służą innemu dziecku

2013-07-14 22:51

Ja szykując wyprawkę rozglądałam się tylko za rzeczami z drugiej ręki (niestety na nowe mnie nie stać) - ubranka, wózek, łóżeczko, przewijak itp. - wszystko zakupione okazyjnie dzięki czemu miałam możliwość kupić więcej rzeczy, niż gdybym kupowała wszystko nowe; )

2013-07-14 22:32

My korzystamy zarowno z nowych jak I uzywanych, ubran, butow, ksiazeczek, zabawek. Rzeczy scisle osoboiste sa oczywiscie nowe ale cala reszta pochodzi wiec z internetowych akcji, na ktorych mozna dostac bardzo tanio rzeczy nowe I uzywane! Kupujemy takze w sklepach charytatywnych I ciucholandach, czasami mozna trafic na ciuszki z metkami, nowiutkie! Bardzo sobie cenie posezonowe wyprzedarze, zimowe kurtki, spodnie, buty, sanki itd mozna kupic do -75% na wiosne I odwrotnie z ciuszkami, akcesoriami letnimi! Poza tym synek otrzymuje spuscizne po innych dzieciach w rodzinie I znajomych. I my oddajemy tym, ktorym sie przydadza! Niektore ubrania maja metki, nigdy nie byly noszone, bo zapodzialy sie w szafie albo zapomnielismy, ze mamy!!!

2013-06-26 17:13

Dziś w końcu się wybrałam na ciuszki, po długim zaniedbaniu ciucholandów :) Kupiłam Julce super kapelusik taki jak chciałam z dużym rondem i bez wiązania,a także nową książkę o zwierzątkach-duża,twarda oprawa za 3 zł:) córka zachwycona:)

2013-06-24 05:31

Oj ja też zaniedbałam ciucholandy, a forum to już w ogóle, ale tak piękna pogoda że nie mam kiedy usiąść na dłużej do komputera. Ja wiele perełek znalazłam dla malucha z metkami w lumpkach :).

2013-06-20 23:03

Ja czesc kupuje nowych a czesc uzywanych :) ale przypomnialyscie mi o komisie, mamy w naszym miescie a szczerze jeszcze nigdy go nie odwiedzilam ;) musze to nadrobic, jesli chodzi o zabawki to dzieciom kupuje nowe, ale np. Hustawke czy bujaczek to mozna uzywane, bo nowe to strasznie drogie a przeciez takie malenstwo nie niszczy ;)

2013-06-12 17:50

Hehe :) Bardzo dobrze, że tyle Mam bojkotuje kosmiczne ceny artykułów dziecięcych ze sklepów. Ja też kupuję ubranka w ciucholandzie. Niektóre są naprawdę śliczne. Zabawki - piękny sorter słoń, zawieszkę Lamaze i inne kupiłam na allegro też z drugiej ręki. Na szczęście w mojej okolicy powstało ostatnio sporo komisów dziecięcych, które odwiedzam raz w tygodniu. Kupiłam ostatnio kurteczkę za 7 złotych. Jak nowa, ocieplana, bardzo ładna. Tak dla porównania weszłam na stronę sklepu dziecięcego w necie. Podobna kurteczka -tyle, że markowa - 80 do 100 złotych. Szok! Przecież i tak wydajemy sporo na pieluszki, kosmetyki pielęgnacyjne, jedzonko!!!

2013-06-09 09:03

jeju,a ja ostatnio tak zaniedbałam ciucholandy...dawno nie byłam