Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zakupy (894 Wątki)

Nowe czy używane?

Data utworzenia : 2013-01-24 12:34 | Ostatni komentarz 2024-07-27 15:03

konto usunięte

53153 Odsłony
958 Komentarze

Jakie jest Wasze zdanie na temat kupowania nowych i używanych rzeczy dla dzieci?I nie chodzi mi tylko o ubrania.

2013-04-26 08:56

ja z Pepco mam śpiochy, które faktycznie były ok po praniu, no i teraz zakupiłam dwa bodziaki, więc aż się boję, co to wyjdzie z pralki...

2013-04-25 14:00

ubranka tanie w sieciówka opłacają się tylko na kilka ubrań nigdy nie wiadomo co z nich będzie popraniu np. body zakupione w pepco, gdy mała nosiła rozmiar 80 kupiłam wówczas 86(zazwyczaj kupuję większe) po praniu rozm.68 bluzeczki za to polecam, gdyz uważam że sa w miarę i nie drogie gorzej z dresami lubią się kulkować, polecam u nich śpioszki kupiłam kilka par i były rewelacyjne nic się z nimi nie działo a za zestaw z bluzeczką płaciłam coś ok 15 zł na wyprzedaży. W carrefour kupiłam body dobre jakościowo jednak też rozmiar zawyżony, dobra bawełna się trafiła . Dostałam kilka ubranek firmowych nowych ze sklepu i musze przyznać ze niektóre niczym się nie różnią od tych tańszych, sweterek który dostała mała cena ok 65zł piękny czerwony, ale farbował, poza tym był ok.podobnie było z ogrodniczką też farbowała i wówczas pranie ręczne a przy maluchu nie zawsze jest na to czas. Używane... nie chodzę po ciucholandach bo nie mam czasu wolę iść do parku z małą, czasami patrze na allegro i uda mi się coś wyszukać czasami okazyjnie, kilka razy kupiłam prawie nowe spodnie za 5zł ale sa też ludzie którzy wystawiają ubranka poplamione i powyciągane trzeba uważać na takie okazje. ZABAWKI: Mała dostała w prezencie torowiska i samochodziki zdaje sie wadera trochę klocków (po starszych braciach 7latkach które jeszcze się uchowały) sa w dobrym stanie, jednak zabawki kupujemy nowe, rzadko gdyż nie ma ich gdzie trzymać małe mieszkanie, poza tym gwiazdka, dzień dziecka, urodziny to taki czas prezentów ;D wiec wówczas jest zasypywana zabawkami w międzyczasie raczej nie kupujemy, mała nie zbyt bawi sie zabawkami i tak np. pianinko fisherprise szczeniaczek uczniaczek czy jeździk leżą w koncie. Poza tym rodzice często sie zapędzają w zakupy zabawek a potem dziecku 3-4 letniemu nie wiadomo co kupić bo wszystko ma. BUTELKI SMOCZKI I INNE AKCESORIA: Zawsze kupuje nowe, uważam ze akcesoria takie jak butelki czy smoczki powinny być nowe nie wyobrazam sobie podac w używanych butelkach picia czy mleka, lub używanego smoczka do buzi, widziałam już kilka takich ogłoszeń na niektórych portalach i się zastanawiałam jak można kupić używany smoczek dla niemowlaka. ZAWSZE NA TO ZWRACAM UWAGĘ: Jeśli już kupuje cos przez allegro, to patrze na to jak przedstawione sa zdjecia, jeśli widze ze ubranka są sfotografowane na podłodze daruję sobie takie ogłoszenia, ubranka to nic widziałam również artykuły żywnościowe lub w przypadku używanych butelek takowe właśnie zdjecia.

2013-04-25 08:18

Ubranka w ciucholandach są bardzo dobre jakościowo. Nie farbują,nie rozciągają się,kolor nie blednie od prania i trudno je przetrzeć. Nie kulkują się.

2013-02-27 14:10

My również postanowiliśmy kupić wiele, dobrze a za małe pieniądze pierwszy zakup to wózek w idealnym stanie, potem był leżaczek-bujaczek, zabawki ale takie które da się wyprać lub dobrze umyć, i masa ubranek prawie wszystkie bo kocham lumpexy :D i tam przeważnie są dobre gatunkowo ubranka bo kupione w naszych sklepch to już po pierwszym praniu są szersze niż dłuższe. Dużo rzeczy też dostałam od siostry po jej dzieciach:)

2013-02-21 00:44

Zależy wszystko od kieszeni przyszłych rodziców nie każdego stać na nowe ubranka i inne potrzebne rzeczy dla maluszka. W second-handach można kupić wiele fajnych ubranek dziecięcych praktycznie nowych a jak się trafi to i z metkami za śmieszne pieniądze. A co do reszty rzeczy to są różnego rodzaje komisy gdzie możemy kupić łóżeczko czy wózek dla naszego maleństwa około 70% ceny sklepowej i w praktycznie idealnym stanie.Wystarczy popytać,pochodzić,porównać ceny bo komis komisowi nie równy. Wiadomo że wyprawkę do szpitala dzidziuś musi mieć nową ale co do reszty to po co przepłacać z ,,drugiej ręki wcale nie znaczy gorsze'' a zaoszczędzone pieniążki możemy przeznaczyć na resztę podstawowych rzeczy jak kosmetyki dla niemowląt,pampersy itp.

2013-02-20 23:52

Ja kupiłam dzisiaj 3 sukienki i konika morskiego z FP różowego za 7,5zł :), mam synka więc pójdzie na sprzedaż. Synek ma gorsze dni i nie mam czasu na forum, bo ciagle chce na rączki, płacze, jedynie na spacerkach spokój a aura czasami niesprzyjająca. a.100krotka- u mnie synek opanował całą szafę i ma jeszcze większe rzeczy w workach próżniowych spakowane :)

2013-02-18 23:24

Gdybym miała ten ciucholand pod blokiem.... marzenie... Ja i moja córka musiałybyśmy mieć trzeci pokój na same ubrania:)

2013-02-14 07:41

a.100krotka- ja wiem od koleżanki z forum o tym lumpku który ona ma właściwie pod blokiem, ja mam do Torunia ok 90km więc niestety za daleko aby wybrać się zimą na wycieczkę. Ja byłam u siebie w lumpku gdzie niestety 45/kg.