Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zakupy (894 Wątki)

Nowe czy używane?

Data utworzenia : 2013-01-24 12:34 | Ostatni komentarz 2024-07-27 15:03

konto usunięte

53162 Odsłony
958 Komentarze

Jakie jest Wasze zdanie na temat kupowania nowych i używanych rzeczy dla dzieci?I nie chodzi mi tylko o ubrania.

2013-09-24 08:50

Nie mam nic przeciwko kupowaniu rzeczy używanych, oczywiście takich rzeczy, jak ubrania, zabawki. Nie skusiłabym się na używany laktator, aspirator do nosa, nocnik czy te inne, intymne, a takowe ogłoszenia są.. Jeżeli mam sposobność kupuję nowe. Raz zdarzyło mi się kupić synkowi trzy koszulki w lumpeksie. Wolę dać parę groszy więcej i kupić mu nowe.

2013-09-24 08:48

Poza tym nacięłam się jeszcze w tej kwestii na allegro, że ludzie sprzedając pajace podawali na jaki jest wiek dziecka, nie podając wymiarów. Raz tak kupiłam i okazało się, że na metce owszem jest 6 miesięcy ale ubranie jest tak rozciągnięte po praniu, że syn założył je w wieku 12 miesięcy.

2013-09-23 20:13

ja też nie lubię na allegro kupować wolę w lumpeksach poszukać i zawsze taniej można znaleźć i zobaczyć jk ciuszek wygląda

2013-09-23 11:43

Ja też już dałam sobie spokój z kupowaniem ubrań na allegro bo zazwyczaj jak już była fajna okazja to nie miałam szans, a jak już kupiłam to okazywało się, że rzeczy są kiepskiej jakości. Próbowałam parę rzeczy sprzedać ale też ludzie męczyli mailami żeby im wysłać zdjęcie takie i takie, masę dodatkowych informacji, a potem przestawali się odzywać. A raz dziewczyna "kupiła sukienkę" i kontakt się urwał. A na mój negatywny komentarz pojawiła się natychmiast szkalująca mnie bezpodstawnie odpowiedź od tej baby. Szkoda czasu i nerwów.

2013-09-22 22:13

ja zauważyłam ze wystarczy dac złotówke za cos aby cię zaraz przebili, kiedyś widziałąm spodnie ciągle wystawiane ale ze mała była za mała wiec ich nie licytowałam, ale po którymś razie stwierdziłam ze mogą odleżeć ;) i wystarczyło zalicytować;) żeby cena osiągneła 10 zł;) ja juz sobie spokój dałam ;) za to ostatnio spodnie NEXt ogrodniczki kupiłam za 1zł a to za sprawą licytacji w ostatniej chwili ;)

2013-09-22 19:38

czasami ludzie na myslą na aukcjach w allegro.licytują się za uzywanymi rzeczami strasznie. nie raz obserwowałam aukcje że długo długo nic a przy końcu taka cena że na nową rzecz by wystarczyło i jeszcze by zostało.

2013-09-22 17:23

Ile razy w zeszłym roku, mając fazę na allegro, napalałam się na jakiś fajny ciuszek dla malucha za parę złotych, a potem okazywało się, że cena rosła horrendalnie i nie było szans kupić

2013-09-21 22:05

hehe a ja tak myślę ze na allegro to moze i my się przelicytujemy nie raz;) co do komisów czy ciucholandów myślę, ze opłaca sie ale poza stolicą, ja byłam w dwóch i ceny kosmiczne moze akurat tak trafiłam, ubrania też takie sobie więc wole allegro, wyprzedaże Pepco czy sieciówki. co do klocków to ostatnio kupilisy worek w sklepie za 9zł ale klocki są różnego rodzaju wielkosci i firmy, obecnie dokupujemy do tych ktore dostaliśmy na gwiazdke mozę też się dokupi żeby było możńa dom dla naszego psa zbudować;) póki co budujemy dla "MYSIÓW" jak to mówi moja córcia