Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pielęgnacja (278 Wątki)

Czy tatusie zmieniają pieluszki?

Data utworzenia : 2016-12-17 00:05 | Ostatni komentarz 2022-08-25 11:23

lovemam

31845 Odsłony
1140 Komentarze

Pieluszki córce zmieniam sama odkąd się urodziła (córka ma już 16mc). Tatuś uczynił to dopiero dwa razy , przy czym raz nie do końca. Cały czas staram się go w to angażować, ale z mizernym skutkiem. Stale wymawia się tym, że nie umie, nie da sobie rady, że to nieładnie pachnie. Czy u Was też tak jest? Czy tatusie Wam pomagają przy zmianie pieluszek? Może macie jakieś sprawdzone sposoby na zmotywowanie swoich połówek do takich "czynów"?

2017-02-21 23:01

Ewelina niezła historia. Kiedyś mojej siostrze jej córka ufajdała się po same paszki. Siostra ją trzymała szwagier rozbierać miał ale mu się zrobiło niedobrze delikatny jak francuski piesek kurde mol no i ja przejęłam jego rolę. Rozebrałyśmy pannę i pod prysznic , siostra trzymała małą (miała z pół roku) a ja polewałam prysznicem, potem do wanienki. Mała miała super zabawę

2017-02-21 20:45

Niestety u nas tatuś tylko siku przebiera i to bardzo rzadko najczęściej jak mnie nie ma w domu:) Kiedyś podczas przewijania wyszłam z pokoju i powiedziałam, że wrócę jak już "posprząta" w pieluszce :D Pomogło ale tylko ten jeden raz :D

2017-02-21 18:44

Moj Mąż zmienia :) Ale tylku siku :)

2017-02-21 18:01

Hahhaa a jedna już ktoś coś takiego wymyślił :D Chciałabym, aby położne w naszym szpitalu też pomagały i uczyły jak się opiekować dzieckiem, lecz niestety tak nie było..

2017-02-21 17:30

A moj maz akurat byl na kursie zmieny pieluch hahaha :D Po cc jak lezalam to maz caly dzien zajmowal sie malym :) najpierw polozna pokazala jak to zrobic...a pozniej 3 razy przychodzila i go sprawdzala...a na koniec powiedziala...no to teraz egzamin :D Zdał pomyslnie hihi

2017-02-21 13:36

No tak. Dobrze, że do zmiany pieluchy nie trzeba kończyć specjalnego rocznego szkolenia, które po za nauką zmiany pieluszki obejmowało by także rodzaje i kolory kupki i jakie są prawidłowe, a jakie nie :)

2017-02-21 11:34

Zamarancza bo wbrew pozorom zmiana pieluchy to nie taka latwa sprawa :D to cala filozofia i logistyka :d

2017-02-20 22:11

Haha genialne. Uśmiałam się z waszego przekierowania :) jedno małe dziecko, jeden mały pampers, a 3 osoby musiały się za to zabierać. Ważne, że się udało :)