Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pielęgnacja (278 Wątki)

Czy tatusie zmieniają pieluszki?

Data utworzenia : 2016-12-17 00:05 | Ostatni komentarz 2022-08-25 11:23

lovemam

31848 Odsłony
1140 Komentarze

Pieluszki córce zmieniam sama odkąd się urodziła (córka ma już 16mc). Tatuś uczynił to dopiero dwa razy , przy czym raz nie do końca. Cały czas staram się go w to angażować, ale z mizernym skutkiem. Stale wymawia się tym, że nie umie, nie da sobie rady, że to nieładnie pachnie. Czy u Was też tak jest? Czy tatusie Wam pomagają przy zmianie pieluszek? Może macie jakieś sprawdzone sposoby na zmotywowanie swoich połówek do takich "czynów"?

2017-02-24 20:58

Nie pamietam juz ceny tych z Intermarche ale byly tańsze na pewno;) Ja Seni tez brałam do szpitala. Jeden podklad dostalam ze szpitala ale na zmiane mialam z domu.

2017-02-24 20:19

Ja mam u siebie Intermarsche, ale okropnie nie lubię tego sklepu. Ma okropnego kierownika, kasjerki burczą i siedzą za karę przy tej kasie, a ochrona czepia się o wszystko.. Jak mam tam iść to mam nerw. Znajomy kiedyś wszedł do sklepu z chlebem to przy kasie ochrona go ścignęła, że nie zapłacił za chleb, więc pokazał paragon, że kupił w innym sklepie, a Ci, że ich to nie interesuje, nie wolno wchodzić z towarami z innego sklepu i wzięli go na przeszukanie, czy nic nie ukradł, chcieli wezwać policję, ale kazał sprawdzić kamery, czy rzeczywiście wziął chleb, żeby z siebie idiotów nie zrobili...

2017-02-24 17:25

Ewelina Intermarche nie mam u siebie :/ a chętnie bym przetestowała jeśli cena byłaby niższa niż Seni, choć obecnie już mało ich nam idzie ;) Może przy następnym maluchu, na pewno będę miała na uwadze :) Bo z Seni kupujemy do domu te 40x60 a na wyjścia mamy paczkę 60x60 w razie przewijania na obcych przewijakach, żeby całe ciało łącznie z głową było na "swoim" ;) Zamarancza ja je również wzięłam w razie potrzeby na łóżko do szpitala dla mnie, ale szpital u nas sam dawał, więc nie było potrzeby ;)

2017-02-24 13:11

Seni kupowałam do szpitala do porodu. Ewelinka jak byś mogła się dowiedzieć to będę wdzięczna :)

2017-02-24 13:09

Z jednorazowych Seni rzeczywiście najlepsze i duze, ale ja też polecam podkłady jednorazowe z Intermarche Pommette, choc sa mniejsze niz Seni. Zamarancza dołączam zdjęcie tych z Niemiec, ale gdzie mozna je kupic nie mam pojecia, musialabym taty pytac. Uzywam też tylko niemieckich chusteczek nawilzanych.

2017-02-24 12:04

Także uwielbiałam sytuacje gdy dwójeczka rozprzestrzeniała sie wszędzie, ale my mieliśmy na to sposób, nawet na przewijak rozkładaliśmy podkłady do przewijania jednorazowe SeniSoft i po prostu rozbieraliśmy no i pod prysznic ;) Podczas podróży też zawse mieliśmy kilka tych podkładów pod ręką i jak dla mnie są najlepsze ze wszystkich jednorazowych na rynku ;) mięciutkie, chłonne i porządne, więc nie przyklejają sie do dziecka i nie uciekają jak np beznadziejne Sopelka

2017-02-24 11:58

A mogłabyś pokazać jakie to podkłady te z niemiec? Jakieś opakowanie i gdzie można takie kupić?

2017-02-24 11:32

Haha dzieci zawsze wiedza kiedy nas urobic;) Ja przed porodem kupiłam do przewijania takie pieluchy flanelowe z ceratka. Jedna kosztowala ok 7zl. Kupiłam 2 zeby miec na zmiane gdy jedna będzie w praniu. U nas przydaly sie bardzo i dlugo z nich korzystalam az córka byla za duża i się nie mieściła. Potem przeszlismy na jednorazowe i tez sporo uch uzywalismy. Az latem tato przywiózł mi z Niemczech podkłady dla maluszka wielorazowe. Mozna je prac i nic sie z nimi nie dzieje. Nie wiem z czego sa wykonane ale nie przeciakaja a wygladaja jak bawełniane. Mam w dwoch rozmiarach po kilka szt. Wiekszy mam poscielony pod przescieradlo gdyby corka sie przesikala, jest mniej wiecej wielkości materaca a drugi jest mniejszy i na nich przewijam córkę:) Wymieniam po kilku miesiącach jak już podklad szarzeje albo nie spierze się plama z kupki. Tak to służą nam bardzo długo:)