Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pielęgnacja (278 Wątki)

Czy tatusie zmieniają pieluszki?

Data utworzenia : 2016-12-17 00:05 | Ostatni komentarz 2022-08-25 11:23

lovemam

31849 Odsłony
1140 Komentarze

Pieluszki córce zmieniam sama odkąd się urodziła (córka ma już 16mc). Tatuś uczynił to dopiero dwa razy , przy czym raz nie do końca. Cały czas staram się go w to angażować, ale z mizernym skutkiem. Stale wymawia się tym, że nie umie, nie da sobie rady, że to nieładnie pachnie. Czy u Was też tak jest? Czy tatusie Wam pomagają przy zmianie pieluszek? Może macie jakieś sprawdzone sposoby na zmotywowanie swoich połówek do takich "czynów"?

2017-02-24 10:59

Ja nie mam niestety takiego czegoś. Nie miałam w zestawie, więc mam taką ceratkę, a pieluszki po prostu wypieram po kilku dniach, bo rzadko z niego korzystam. Ewelina ja tak miałam w szpitalu, jak mały puścił bączka z niespodzianka na moją jedyną czystą już koszulę :) Przy teściach i mężu w dodatku. Mieli ubaw :D

2017-02-24 10:44

Zamarancza ja na przewijaku mam poduszke z kompletu do poscieli malego (ona jest taka plaska i dluga, akurat na wielkosc przewijaka) i na to zawsze mam polozone podklady 1-razowe (chociaz jak podklad sie nie wybrudzi to lezy :) Takze polecam te podklady bo jak sie wybrudzi to do wyrzucenia a kosztuja naprawde grosze :)

2017-02-23 22:19

Ja najbardziej "lubilam" jak córka zrobila kupke, ja do przewijania, nóżki do góry a tu dalej kupa wyłazi;) Kiedyś z mezem mielismy smieszna sytuacje. Pamietam ze to bylo rano w Boże Narodzenie bo bylam pięknie odswietnie ubrana;) Córka zrobila kupe, zaczelismy przewijac, wszystko fajnie, pupa umyta podkladam nowy pampers a corka puściła sobie baka razem z kupka i wszystko polecialo na nasza posciel i moja spodnice;) Co najlepsze to byla taka siła odrzutu ze pampers i podkład, ma którym zawsze przewijam były czyste;) Tak potrafią tylko dzieci;)

2017-02-23 14:38

Ja tak samo. Na przewijaku mam taką ceratkę i pieluszkę flanelową, aby było ciepło w tyłek i plecki po rozebraniu. To wszystko do wymiany. A Pożniej jak go chwycić, jak plecy w kupie, przód w kupie :d

2017-02-23 14:37

Zamarancza najgorsze ze ja nawet nie wiedzialam jak mama mu body sciagnac :D wszedzie kupa...a glowy mu nie chcialam tak z rana myc, katastrofa hahaha:D

2017-02-22 13:08

Mój jak narobi po same plecy to też biorę go pod prysznic :D

2017-02-22 13:00

MAM moj ostatnio tak narobil ze az na barkach i ramionach mial :D nie wiem jak to mozliwe haha :D maz mnie przerazony wola bo nie wie co zrobic..ale fakt byl taki ze sama bylam wszoku :D no i dawaj pod kran i szybkie mycie :D

2017-02-22 10:37

Ha ha Ewelina świetne :D