Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pielęgnacja (278 Wątki)

Czy tatusie zmieniają pieluszki?

Data utworzenia : 2016-12-17 00:05 | Ostatni komentarz 2022-08-25 11:23

lovemam

31842 Odsłony
1140 Komentarze

Pieluszki córce zmieniam sama odkąd się urodziła (córka ma już 16mc). Tatuś uczynił to dopiero dwa razy , przy czym raz nie do końca. Cały czas staram się go w to angażować, ale z mizernym skutkiem. Stale wymawia się tym, że nie umie, nie da sobie rady, że to nieładnie pachnie. Czy u Was też tak jest? Czy tatusie Wam pomagają przy zmianie pieluszek? Może macie jakieś sprawdzone sposoby na zmotywowanie swoich połówek do takich "czynów"?

2017-02-19 13:55

Zamarancza ja ci powiem tak mi jest szkoda dziecka. Bo jak z tym spacerem powie że nie pójdzie to nie pójdzie i mam dwa wyjśćpa kisic w domu dziecko albo wyjść sama. To samo np z karmieniem czasem mu da kasze ale tylko jeśli ja coś w tym czasie robię bo tak to jest ze ja mogę dać i tyle. No i co będę się stała i kłócija a dziectm głodne? Dla mnie bzdura.

2017-02-19 13:49

Ok kupa, ale wszystko inne zrobić może, a jak od początku nie chce i nikt mu nie każe i go wyręcza to wiadomo, że się przyzwyczai i nic później nie zrobi, bo mama sobie świetnie radzi...

2017-02-18 17:01

Zamarancza musiałabyś cofnąć sie do początku wątku, ktoś wysunął taki sam argument;) Zrobila sie z tego ciekawa dyskusja. Ja też sie z tym nie zgadzam a moje argumenty sa na początku wątku:)

2017-02-18 16:52

Mój mąż długo przed ciąża mówił że pieluch zmieniać nie będzie a kupy nie przewinie. Mówiłam wtedy że będzie itd. Ale widzę jak jest i rzeczywiście jak tylko ma wyjście czytaj nie jest sam to nie przewinie

2017-02-18 16:50

Ja się akurat z tym nie zgadzam już to pisałam. Nie wyobrażam sobie trzymać dziecka w kupie i licytować się kto przewinie. Bo mój mąż mówi nie zmienię i koniec. Tak samo jak powie że nie wyjdzie na spacer to nie wyjdzie i już. Tyle że na spacer ostatecznie dziecko może nie iść choć napewno nie codziennie. Natomiast pieluchd musi mieć zmieniona czym szybciej tym lepiej.

2017-02-18 16:42

Właśnie często kobiety uczą mężczyzn co mają robić, a czego nie muszą. Jak by raz, drugi nie przebrały i kazały im to zrobić, bo to także ich dziecko to by się nauczyli i zrozumieli.

2017-02-17 22:20

Ha ha Rewers ten kawał jest swietny ;D Angel osoba do zadań specjalnych jak ładnie to ujęłaś ;D powiedziałabym nawet że dumnie brzmi ;D

2017-02-17 22:07

Z mężczyznami to gorzej niż z małymi dziećmi, jeżeli wyczuje, że ma wybór i nie będzie musiał czegoś robić to tego nie będzie robił. Po części jest to wina kobiet.