Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pielęgnacja (278 Wątki)

Czy tatusie zmieniają pieluszki?

Data utworzenia : 2016-12-17 00:05 | Ostatni komentarz 2022-08-25 11:23

lovemam

31850 Odsłony
1140 Komentarze

Pieluszki córce zmieniam sama odkąd się urodziła (córka ma już 16mc). Tatuś uczynił to dopiero dwa razy , przy czym raz nie do końca. Cały czas staram się go w to angażować, ale z mizernym skutkiem. Stale wymawia się tym, że nie umie, nie da sobie rady, że to nieładnie pachnie. Czy u Was też tak jest? Czy tatusie Wam pomagają przy zmianie pieluszek? Może macie jakieś sprawdzone sposoby na zmotywowanie swoich połówek do takich "czynów"?

2017-02-26 22:36

Ja do lekarza tez zawsze biore pieluche flanelowa zeby poscielic na przewijak:)

2017-02-26 20:53

Przy pierwdxym dziecku tatus przewijal od poczatku bo niemial wymowki zadnej dla mnie tez to bylo nowoscia tez sie balam i mi śmierdzialo :-D A teraz maz stwierdzil ze niebedzie córki przewijal bo jest za mala :-) roznica prawie dwoch latek u moich dzieci :-)

2017-02-25 18:52

U nas zawsze na bilans, albo szczepienie każą brać własnie pieluszki. Jedna flanelowa na przewijak, a druga tetrowa na wagę, bo tam też kładzie się golaska.Ja w torbie zawsze mam dodatkowo ceratkę, bo jak ide gdzieś, gdzie chcę przewinąć dziecko to podścielam tą wielorazowa ceratę.

2017-02-25 18:09

Ja biorę pieluszke flanelowa, bo mam wieksza od tetrowej, no i trochę grubsza. Dostałam z Enfamila, jak się zarejestrowalam, a druga od położnej. Przewijak w domu mi się nie sprawdził, przewijalam najczęściej na kanapie.

2017-02-25 17:51

Też zawsze przy,synku było że pieluszka tetrowa, a trwa zmieniliśmy przychodnie i tam jest podkład jednorazowy zawsze. Podkłady jednorazowe zawsze noszę jak wychodzę do lekarza w małą,a w domu mamy ceratki wielorazowe

2017-02-25 10:22

Kasiu ja u lekarza podkładam pieluszkę flanelową na przewijak ;] A co do Intermarsche to fakt mięso mają nieświeże..

2017-02-24 23:44

My też na przewijaku mieliśmy podkład Seni. Wg mnie najlepsze właśnie z dostępnych na rynku. W domu używamy ich już sporadycznie ale na wyjście do lekarza są naszym towarzyszem. biorę głównie dlatego, żeby właśnie u lekarza rozebrać Synka i żeby leżał na podkładzie a nie na tym przewijaku na którym rodzice kładą inne dzieci.

2017-02-24 22:00

Zamarancza ja tez nie lubię intermarche mam pod nosem ale owoce i warzywa zawsze nieświeże a piersi z kurczaka raz ze z kością sprzedają i te ważone i te spakowane to jeszcze obślizgłe i o dziwnym kolorze wiec nie kupuje. Jedyne co tam lubię to promocje na tabletki do zmywarki a tak to szału nie ma.