Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pielęgnacja (278 Wątki)

Czy tatusie zmieniają pieluszki?

Data utworzenia : 2016-12-17 00:05 | Ostatni komentarz 2022-08-25 11:23

lovemam

31851 Odsłony
1140 Komentarze

Pieluszki córce zmieniam sama odkąd się urodziła (córka ma już 16mc). Tatuś uczynił to dopiero dwa razy , przy czym raz nie do końca. Cały czas staram się go w to angażować, ale z mizernym skutkiem. Stale wymawia się tym, że nie umie, nie da sobie rady, że to nieładnie pachnie. Czy u Was też tak jest? Czy tatusie Wam pomagają przy zmianie pieluszek? Może macie jakieś sprawdzone sposoby na zmotywowanie swoich połówek do takich "czynów"?

2017-02-27 12:23

Ewelina hahaha no ładne przeboje :p Jak to z dziećmi nigdy nic nie wiadomo :p trzeba mieć się na baczności i zawsze dobrze zabrać więcej flanelek i tetr niż wydaje nam się, że będzie potrzeba :D Zamarancza wiesz u nas psikają niby jakimś środkiem cuchnącym, bo widziałam jak wyszliśmy i musiałam wrócić się po skierowanie alee co z tego :/ ja ogólnie mam fobie syfową w przychodniach i szpitalach, po porodzie uprałam dosłownie wszystko łącznie z klapkami, torbą z dodatkiem antybakteryjnego proszku, który dodaję też do prania wielorazowych wkładów pieluszkowych :p wiem szurnięta jestem na tym punkcie, ale słysząc o znajomych pracujących w szpitalu zarażonych jakimiś gronkowcami i innymi syfami to nie mogę się opanować, zeby tego nie robić :/

2017-02-27 12:15

U nas na szczęście takich problemow nie robią, ale to byl jej problem Natka;) Nie zapomne jak raz corka ulala na jeden przewijak i to dosc mocno ze az poszlo za pieluche więc Pani doktor powiedziała zebym przeniosla Mała na drugi przewijak. Podscielilam drugą pieluche, bo mialam tetrowa. Pani doktor rozpiela pampersa a tu siusiu, probowala zatkac ale i tak osiusiala ten drugi przewijak;) Mieli po nas sporo sprzatania;) haha

2017-02-27 11:55

My do lekarza rodzinnego musimu miec zawsze pieluche tetrowa bo "tak maja wywazoa wage" :D jak 1 raz przyszlismy i mielismy podklad seni to Pani byla bardzo niezadowolona bo musiala na nowo ustawiac wage :D

2017-02-27 11:48

I bardzo dobrze. Tak wszędzie są bakterie, wiruchy i no syf. Nie oszukujmy się, ale nikt nie dezynfekuje przewijaków, po każdym dziecku, a powinno się..

2017-02-27 11:06

Agn haha robie identycznie;) Zaraz po wizycie u lekarza wszystko ląduje w pralce;)

2017-02-27 10:45

No ja jak jestem z mężem to on gada z lekarzem, a ja przygotowuję syna, a później ubieram.\ Flanelka super rzecz. A do karmienia jedynie białe tetrowe ;]

2017-02-27 10:09

My u lekarzy właśnie raczej flanelki tez z Enfamilu bo innych mi szkoda :p bo zawsze po powrocie z przychodni wrzucam wszystko co używaliśmy na tamtejszych przewijakach do prania. Na wagę też cienka tetra ;) A jednorazowy przewijak gdy jest awaria i trzeba tez przewinąć, często mąż przewija i ubiera po wszystkim a ja w tym czasie rozmawiam z lekarką :)

2017-02-27 08:52

Ja używam pieluch tetrowych przy karmieniu, ale przecięłam na pół bo za wielkie