Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Konkursy #teamLOVI (394 Wątki)

Konkurs "Chwile pełne miłości" (zakończony)

Data utworzenia : 2017-10-23 09:51 | Ostatni komentarz 2017-12-18 21:37

Redakcja LOVI

64748 Odsłony
975 Komentarze

Zapraszamy Was do wzięcia udziału w konkursie, w którym do wygrania czeka aż 20 nowych laktatorów elektrycznych Expert i 100 butelek Medical+. Zadanie konkursowe: Mamy, pokażcie lub opiszcie, jak okazujecie miłość Waszemu maluszkowi, zaś przyszłe Mamy - jak okazujecie czułość swojemu brzuszkowi. Swoje zgłoszenia zamieście w tym wątku. Atrakcyjne nagrody czekają!

2017-10-24 14:13

W naszym domu praktykujemy rozmowę na każdy temat. Odkąd nosze pod serduszkiem synka włączamy go do rozmowy. Czynimy to w ten sposób iż opowiadając sobie różne historie pytamy jego o zdanie. Planując jakikolwiek wyjazd lub aktywność, razem z mężem,kładziemy ręce na brzuszku i czekamy na jego reakcje. W dużej mierze to on o wielu sprawach decyduje. Może wydawać się to śmieszne dla wielu osób, my jednak wierzymy w to że dotyk, bliskość i czułość która okazujemy brzuszkowi kiedyś wróci do nas z podwójna siłą, a Ignas przez takie nasze działanie doskonale czuje jak wiele dla nas znaczy .

2017-10-24 14:12

Anielka to cudowna, wspaniała istotka, Gdy jestem u lekarza zaglądam do swojego brzuszka środka. Sprawdzamy z Panem doktorem czy jest jej wygodnie, Czy macha do mnie rączką, witając się pogodnie. Serca bicie mocne jak malutki dzwon, za dwa miesiące już usłyszę śmiechu tej ślicznotki ton. Co rano jem zdrowe i porządne śniadanie, aby bąbel miał siły na wiercenie i kopanie. Potem idziemy się dotlenić na malutki spacer, połączony z karmieniem dzikich kaczek. Przed obiadkiem mamusia odpoczywa, witaminki w postaci owoców dla Anielki spożywa. Tatuś przychodzi z pracy, z Aniołkiem się wita, całuje w brzuszek i bajeczki czyta. Mamusia śpiewa kołysanki na dobranoc, Wyczekuje mocnych ruchów- tak jak w każdą noc. Robimy co możemy by nasz skarb miał już wszystko, zaraz go przytulimy- jesteśmy już tak blisko!

2017-10-24 14:02

Dopiero czekamy na nasze Maleństwo. Ma przyjść na świat na początku marca. Dbam o nie ze wszystkich sił: zdrowo jedząc, zapewniając bezpieczeństwo, starając się zapewnić wszystko co najlepsze, ale mistrzem okazywania uczuć jest mój mąż, który przemawia do Dziecka, tłumaczy mu, że mama się martwi i może dlatego jest zestresowana; mówi mu że je kochamy i nie możemy się Go doczekać; zachęca do "współpracy"- do tej pory nie wiemy czy czekamy na syna czy córkę, więc takie zachęty przed kolejnym USG są jak najbardziej na miejscu :) Oboje powoli przygotowujemy się na wielką zmianę i nie możemy doczekać, aż będziemy mogli tulić tę małą istotkę.

2017-10-24 13:27

Jestem szczęśliwą mamą prawie 3latka Antosia i przyszłej księżniczki Kornelki. Brzuszkowi łatwiej jest okazać czułość bo robi sie to przez małe a tak znaczące czynnosci : glaskanie , rozmowy , masaże pleców, spełnianie zachcianek (mama=bar calodobowy), ukladanie sie w ulubionej pozycji , straszak jak i tatuś podskubuja i tula brzuszek. Natomiast ze starszakiem to juz cyrk na kolkach

2017-10-24 13:26

Moja kruszynka już niedługo będzie że mną na co nie mogę się już doczekać i jeśli chodzi też o wygraną to bardzo by mi się to przydało ale nawiązując do pytania które szanowna komisja zadała to staram się od kiedy tylko dowiedziałam się że rośnie we mnie życie rozmawiać z Nią,czytać jej,śpiewać jej a takze nawet razem ćwiczymy oczywiście cw dla kobiet w ciąży oraz tańczył razem delikatnie w domku przy muzyce♡ Codziennie rano ja witam i wieczorem życzę dobrej nocy kładąc swoje ręce na brzuszku i gładząc go delikatnie,staram się nie denerwować zbyt często bo wiem że mała też to przeżywa,chodzimy razem na spacery,zakupy,jeździmy razem do pracy i spędzamy miło każdy nadchodzący dzień razem. Czasem w smutku a czasem w radości ale zawsze razem i bardzo się kochamy i wspieramy wzajemnie w trudach życia które Nas napotykaja♡

2017-10-24 13:14

Moja pierwsza miłość pojawiła się 5 sierpnia, mimo opowieści o porodach nie bałam się tego co mnie czeka, ile bólu przede mną, chciałam tylko żeby maleństwu nic się nie stało i to dało mi dużo siły żeby szybko poznać część mojego życia. Nigdy nie czułam się tak cudownie, nigdy nie kochałam tak mocno od pierwszej sekundy. Mała, różowa, ciepła istotka którą stworzyliśmy wraz z mężem. Nowe życie, nasze szczęście, nasza malutka miłość. Po porodzie nie spałam cała noc tylko ze łzami w oczach i uśmiechem na twarzy patrzyłam jak Kornelcia śpi koło mnie. Cały świat oddałabym jej. Dzięki mojej mamie mogę oddać się cała niuni wtedy kiedy najbardziej tego potrzebuje. Jak to niemowlaczek często ma trudne dni, więc biorę Ją w ramiona i tule. Niunia potrafi tak przespac dwie godziny, dla mnie wtedy nic nie jest ważne oprócz szczęścia mojego malenstwa. Wtedy tylko trzeba jej ciepła moich ramion, 6kilo życia. Kocham najmocniej na świecie, całemu światu mogę wykrzyczeć jaka jestem szczęśliwa mama.

2017-10-24 13:11

Dla mnie i mojego narzeczonego to był szok. Nie ukrywam z początku był płacz, szloch. Czy damy sobie radę... duże wsparcie miałam od rodziny, ukochanego. Co jest najpiękniejsze ... pierwsze usg. To był ten dzień w którym uświadomiłam sobie że naprawdę będę mamą A mój Michał tatą. Nasza Tosia ma prawdopodobnie być z nami 4 grudnia 2017. Jeszcze trochę. Niunia będzie z nami. Pierwsze kopniaki. Bicie serca. Delikatny uśmiech na usg. Ten czas jest piękny. Życzę tego każdej kobiecie, ponieważ jest to dar i cud. Dac życie. !!!. :) Pozdrawiam lovi ❤❤❤♥♥♥

2017-10-24 13:05

Nasz szkrab ma pojawić się z nami już na początku grudnia już się nie możemy doczekać z mężem tego momentu - poznanie najważniejszego członka naszej rodziny na świecie. Codziennie gdy rano wstaję mój synek budzi mnie dość mocnymi kopniakami - czasami bolesnymi - ale jest to przyjemny ból na który czekałam bardzo długo :) Staraliśmy się z mężęm o dzidziusia prawie rok, gdy w końcu zobaczyłam te dwie kreseczki na teście ciążowym krzyknęłam do męża " JESTEM W CIĄZY" tak głośno że chyba słyszeli mnie wszyscy sąsiedzi :) Mój maż i ja bardzo często mówimy do naszego synka opowiadamy co go czeka jak przyjdzie na świat , jaka jest mamusia, jaki jest tatuś. Nasz maleńki Michałek - bo tak będzie miał na imię - bardzo lubi gdy słucham muzyki wtedy się uspokaja i delikatnie porusza w rytm muzyki. Czekamy na Ciebie maleńki i już nie możemy się doczekać aż pojawisz się w naszym życiu i uczynisz nas najszczęśliwszymi ludźmi na świecie :)