Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Konkursy #teamLOVI (394 Wątki)

Konkurs "Chwile pełne miłości" (zakończony)

Data utworzenia : 2017-10-23 09:51 | Ostatni komentarz 2017-12-18 21:37

Redakcja LOVI

64751 Odsłony
975 Komentarze

Zapraszamy Was do wzięcia udziału w konkursie, w którym do wygrania czeka aż 20 nowych laktatorów elektrycznych Expert i 100 butelek Medical+. Zadanie konkursowe: Mamy, pokażcie lub opiszcie, jak okazujecie miłość Waszemu maluszkowi, zaś przyszłe Mamy - jak okazujecie czułość swojemu brzuszkowi. Swoje zgłoszenia zamieście w tym wątku. Atrakcyjne nagrody czekają!

2017-10-24 15:53

Nasza kochana Kornelcia za miesiąc skończy roczek. Jest spełnieniem moich marzeń. Od kiedy była w brzuszku starałam się o nią dbać, żeby urodziła się zdrowa. O mały włos nie straciliśmy jej przy porodzie, ale na szczęście jest z nami. Kocham ją każdego dnia mocniej miłością bezwarunkową i nieskończoną. Staram się jej to okazywać codziennie będąc przy niej zawsze kiedy mnie potrzebuje. Jej płacz był i jest dla mnie znakiem, że czegoś potrzebuje, dlatego nie popieram metody na wypłakanie się dziecka.. śpimy razem, bawimy się, śmiejemy. Kornelcia jest szczęśliwa i radosna. Jej śmiech dodaje mi sił w chwilach słabości, jest motorem do działania. Kocham ją całym sercem, całą sobą i czuję, że ona o tym wie

2017-10-24 15:47

Dla naszego Maksia zostały 3 tygodnie w cieplutkim brzuszku. Kręci się, wierci i gimnastykuje a my razem z partnerem lubimy czuć na naszych dłoniach jego małe piąstki i nóżki. Mimo, iż zostawił nas biologiczny ojciec i sugerował usunięcie ciąży gdy ta była zagrożona nie poddałam się a widząc na USG bijące serduszko maluszka łzy szczęścia wpłynęły same do oczu. Ja znalazłam prawdziwego ojca dla Maksia, który codziennie na dzień dobry całuje brzuszek gdy wraca z pracy głaszcze małego i mówi, że już wrócił do nas :) ja cały czas dotykam i głaszcze brzuszek. Śpiewam małemu spokojne piosenki mówię do niego, że go bardzo z tatą kochamy i już nie możemy się doczekać jego przyjścia :) chociaż mój partner nie jest biologicznym ojcem to bardzo go kochamy i będziemy starać się wychować go na dobrego człowieka dając mu dużo miłości i troski :*

2017-10-24 15:43

Jak okazuję miłość mojej córeczce? Najlepiej jak umiem - myślę, że te chwile kiedy karmię dwumiesięczną córkę piersią są naszymi chwilami miłości. Wtedy widzę jak ufnie na mnie patrzy, że jestem całym jej światem. To uczucie kiedy zasypia w moich ramionach, gdy jest już najedzona... Mała czuje ciepło i bezpieczeństwo. Widok jej śpiącej zapiera dech w piersiach. I może tak zwracam na to uwagę, bo to moje pierwsze długo oczekiwane dziecko chcę żeby mąż też poczuł tę bezgraniczną i bezwarunkową miłość. Dlatego butelki Lovi otrzymane od położnej w szkole rodzenia pozwalają mężowi mieć swoje chwile podczas karmienia. Widząc jak zwraca się do córki, jak się stara przy codziennych rytuałach w jego jeszcze nieporadnych ruchach, że w jego sercu już nie jestem tylko ja, ale na pierwszym miejscu teraz jest nasza mała zwyciężczyni - Wiktoria.

2017-10-24 15:39

Jestem szczęśliwą przyszła mamą 27tygodniowego Kacperka <3 !!! 26 maja br. potwierdziły się nasze przypuszczenia co do poczęcia maluszka, razem z narzeczonym bardzo się ucieszyliśmy, a przede wszystkim kiedy usłyszeliśmy pierwsze bicie serduszka naszego małego synka. Od samego początku przyszły tata dba o swoje dwa skarby wmasowując w nasz brzuszek przeróżne kremiki. Codziennie rozmawiamy z naszym synkiem, który rozwija się wręcz książkowo, a ostatnio okazało się, że wystąpiły problemy z pomiarem nóżek bo są długie po tatusiu ;) Codziennie słyszę, że tatuś nie może doczekać się synka, aby wziąć go w ramiona i mocno przytulić, <3 Kacperek wraz z mamusią szykują małymi kroczkami wyprawkę.. obecnie jesteśmy na etapie leniuchowania ;) Nie ukrywam, że maluszek troszkę maltretuje mnie od środka fikołkami i kopniakami, ale wystarczy kilka słodkich słów i pogłaskanie brzuszka i na chwilkę zapanuje spokój ; ) Ze względu, iż modne jest fotografowanie brzuszków, razem z narzeczonym postanowiliśmy uwiecznić etapy rozwoju naszego kochanego małego synka Kacperka <3 <3 <3

2017-10-24 15:23

Jak okazuję czułość mojemu Brzuszkowi? Na dwa różne sposoby: - jeden, to dbanie o mój brzuszek, jako faktyczny mój brzuch, - dwa, to miłość do mojego Brzuszka Maleństwa. 1. Codzienna pielęgnacja, zapobieganie rozstępom, gimnastyka i rozciąganie, abym później była zadbaną, szczęśliwą Mamą! 2. Miłość do mojego Brzuszka - Maleństwa Niespodzianki (nie znamy płci ;) ) przede wszystkim poprzez dbanie o siebie, dietę, aby Maleństwo rosło i rozwijało się zdrowo. Rozmowy, czytanie na głos i śpiewanie Brzuszkowi. Jestem przekonana, że moje dobre samopoczucie przekłada się na to, że Nasze Maleństwo już czuje, że jest kochane. Tym bardziej, że o Nasz brzuszek nie dbam tylko ja, a również Mąż :) Uwielbiam jak opowiada Brzuszkowi różne historie, ciekawostki, o tym co będziemy wspólnie robić jak już będzie z nami. To tak bardzo w skrócie, bo ciężko opisać miłość na forum :)

2017-10-24 15:22

❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤ Starając się z mężem o drugie dzieciątko nie sądziliśmy, że może być to takie trudne. Na szczęście tam w Górze stwierdzili, że jesteśmy dobrymi rodzicami dla naszej już 3 letniej córeczki i nadszedł czas na rodzeństwo dla Niej. Gdy po kilkudziesięciu wyrzuconych testach trafił się ten jedyny z dwoma kreskami to , aż popłakałam się ze szczęścia. Mąż nie mógł uwierzyć. :) W końcu nadszedł dzień pierwszego Usg. Lekarz długo przyglądał się w monitor. Pełna strachu czy wszystko w porządku, dostałam informację która wywróciła nasze życie o 180 stopni. Serduszka biją, tak serduszka bo są DWA ❤❤ Czekają w brzuszku BLIŹNIAKI. Coś wspaniałego, staraliśmy się z mężem o dzieciątko a Bozia dała nam w Gratisie drugie ;-) Obecnie jest 21 tydzień ciąży. Dzieciaczki zaczynają nieśmiało kopać mamusie. Z każdym dniem kochamy je co raz to bardziej. Uwielbiają słuchać Elvisa Presleya, oraz gdy czytam córce bajeczki na dobranoc. Szaleją za dotykiem i całusami w brzuszek przez ich Tatusia i siostrzyczkę. Największą przyjemność sprawiają im słodycze :-D Oh w tedy to jest impreza w brzuszku. Każdy wieczór kończy się na słowach "KOCHAMY WAS Bąbelki" Już nie możemy się doczekać by być razem w Piątkę ❤ ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

2017-10-24 14:59

Witamy :-) Ja od ponad 3 miesięcy jestem na świecie. Zupełnie tu inaczej niż w brzuszku. Czasem mnie to wszystko przerasta...dużo twarzy, dużo rzeczy, nie wszystko udaje mi się złapać w rączkę, nie zawsze czuję się komfortowo i nie zawsze mamusia od razu wie, że mam ochotę na cycocha...ale zaraz wszystko się zmienia...najpierw czuje zapach - taki sam jak w brzuszku, potem czuje inny zapach - mleczko już się dla mnie grzeje...a za chwilę słyszę jej głos żeby za chwilę zaczęła mnie całować po całej twarzy... Hola hola Mamusiu! Ja chciałam cycocha...nie widzisz jak otwieram buźkę ?? No ale nic nie poradzę - Mamusia nigdy nie mogła się powstrzymać żeby mnie nie powycałowywać...co gorsza zaraz bierze mnie i przytula...potem tańczymy...a ja zaczynam się denerwować i nagle Mamusi zapali się żaróweczka nad głową...Już tylko słyszę : "Słoneczko moje najdroższe, Robaczku mamusi, Skarbieee...już mamusia zaprasza na mleczko. Proszę wybaczyć ale menadżer restauracji zawiódł...był mały poślizg..." I już zaczynam papusiać i już oczka zamykam i już wtulam się w cieplutką mamusię, rączką głaskam ją bo przecież i tak ją kocham, mimo że nie jest doskonała.

2017-10-24 14:58

Nasze chwile pełne miłości, to każdy dzień razem. Przytulanie, karmienie, od niedawna "pogawędki" i zabawa... Mama i Tomuś - 2 miesiące.