Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Konkursy #teamLOVI (394 Wątki)

Konkurs "Chwile pełne miłości" (zakończony)

Data utworzenia : 2017-10-23 09:51 | Ostatni komentarz 2017-12-18 21:37

Redakcja LOVI

64760 Odsłony
975 Komentarze

Zapraszamy Was do wzięcia udziału w konkursie, w którym do wygrania czeka aż 20 nowych laktatorów elektrycznych Expert i 100 butelek Medical+. Zadanie konkursowe: Mamy, pokażcie lub opiszcie, jak okazujecie miłość Waszemu maluszkowi, zaś przyszłe Mamy - jak okazujecie czułość swojemu brzuszkowi. Swoje zgłoszenia zamieście w tym wątku. Atrakcyjne nagrody czekają!

2017-10-25 14:07

Wiadomo, że gdy pojawia się dziecko nasze życie zmienia sie o 180 stopni. Lecz to zmiana na lepsze. Kochamy tą małą istotke ponad życie i dbamy by niczego jej nie zabrakło. Czułość i przytulanie - to lubimy najbardziej. No i dużo sobie rozmawiamy. Nie tylko mamusia jest od kochania. Ciocia jak przyjedzie to też czule utuli. Taki mały smerfik przeciez tego potrzebuje. Bliskości.

2017-10-25 14:02

My jeszcze w dwupaku chodzimy, a synka Dawidka za dwa miesiące rodzimy. Nie tylko mamusia czeka na syneczka, ale też ta iglasta kuleczka. Tatuś mówi czule do brzuszka aż Dawidek nadstawia uszka. Codziennie brzuszek masujemy, czym przyjemność synkowi dajemy. Wieczorami do brzuszka czytamy i tym samym umysł szkraba rozwijamy. Kołysanki też śpiewamy i na ruchy maluszka czekamy. Synek to dla nas najwspanialszy dar, przewartościował nasz cały świat. Wyprawka dla smyka już jest, jeszcze jakiś gadżet dla mamy przydałby się. Smoczki i butelkę LOVI już mamy, teraz na elektryczny laktator czekamy. Laktator LOVI to przydatna rzecz, każda mama marzy by taki mieć. Mleczko zawsze będzie w pogotowiu, by napełnić brzuszek małemu głodomorkowi. Także kciuki mocno trzymamy i w konkursie LOVI laktator wygrywamy!!!!!

2017-10-25 13:59

Mikołaj przyszedł na świat 21 sierpnia. 2 dni przed moimi urodzinami. Był wielkim prezencikiem dla mnie i dla Tatusia. Jest pierwszym moim dzieckiem, więc każdą czynnoś wykonuję ostrożnie i z myślą o moim Bobasku. Od jakiegoś czasu jest bardzo rozmowny, więc po nakarmieniu lub podczas zabaw dużo rozmawiamy w Jego języku. Od kilku dni zaczynają mu wyżynać ząbki, więc robię wszystko by ten etap przeszedł jak najmniej boleśnie. Wszystkiego uczę się na bieżąco, dużo pomaga mi też moja mama. Mieszkamy z moimi rodzicami, więc Dziadkowie bardzo się cieszą, gdy mogą spędzać czas z Wnuczkiem. Mam nadzieję, że każdy etap rozwoju Maluszka będzie radosny i przejdzie bez żadnych problemów. Chociaż były trudne chwile, to każdy uśmiech mojego Szkraba wynagradza mi wszystko. Każdą chwilę z Mikołajem spędzam na zabawie , na przytulaniu Go, karmieniu piersią( co wzmacnia więź między Matką a Dzieckiem). A piszę to wszystko teraz, gdy mój Mały Skarb śpi na moich rękach. Kocham Go.

2017-10-25 13:53

Gdy dowiedziałam się, że niebawem zostanę mamą, nie mogłam ukryć łez wzruszenia- głównie dlatego, że jeszcze niedawno postawiona diagnoza wskazywała na coś innego, a nie na ciążę. Z racji braku okresu lekarz wypisał mi progesteron, aby wywołać miesiączkę, lecz dni mijały, a miesiączki jak nie było-tak nie ma. Coś tknęło mnie, żeby zrobić test, który wyszedł pozytywnie. Później wszystko działo się błyskawicznie, a każdy kolejny dzień przynosił niepokój, czy nie zaszkodziłam w żaden sposób maleństwu. Od tamtej chwili codziennie dbam o swój brzuszek- poza podstawową pielęgnacją, rozmowami z maleństwem i czytaniem mu bajek, uwielbiam nasze wspólne poranki. Zaraz po przebudzeniu mój mąż całuje mój brzuch, następnie kładzie na nim głowę i wita nasz mały skarb słowami: "Cześć dzidziuś, tu tatuś. Kocham Cię". Dzięki temu, nie tylko ja dbam o brzuch, ale także mój mąż, od samego początku otaczając go największą czułością i bezpieczeństwem.

2017-10-25 13:45

Mam dwuch wspaniałych synów z tego jednego karmię piersią , to są dla nas najpiękniejsze chwile :-) starszego karmiłam przez dwa lata teraz też zamierzam karmić jak najdłużej :) oczywiście laktator by się przydał nowy bo ten stary jest już na wyczerpaniu hehehe bo niestety często odciagamy pokarm żeby tatuś karmił buteleczką jak mamusi brak w pobliżu :-) Kocham moich urwisów i chciałbym dawać im jak najdłużej co najlepsze z mlekiem mamy.

2017-10-25 13:34

I choć jesteś jeszcze malutka i nie wiem jak wyglądasz, kocham Cię całym serduszkiem swoim. Co dnia i w każdą noc, bardziej, silniej i mocniej! Wymarzona, wyśniona, wystarana córunia, w marcu będziesz z Nami, i już nie potrafię się doczekać aż złapiesz mnie za palec, aż poczuje Twój zapach, ciepło i obecność. Nie mogę się doczekać naszych wsp,olnych chwil podczas karmienia. Czekamy na Ciebie, mama, tata i starsza siostra Zuzanna <3 Życie stanie się melodią, w rytm której będziemy żyli, dzieląc się szczęściem z innymi. Emanując radością, rozdając uśmiechy i wciąż zakochując się na nowo, ponownie, raz jeszcze i coraz to mocniej! P.S. Zdjęcie pomagał zrobić samowyzwalacz, pierwsze z domowej "sesji" szufladkowej ;)

2017-10-25 13:29

Nasza Jagódka, powinna pojawić się po drugiej stronie brzuszka za 2 dni. Jesteśmy już za nią baaaardzo stęsknieni, każdy jej ruch w brzuszku cieszy nas jak pierwszy. Jest naszym małym wielkim upragnionym cudem. Wokół rozmów brzuszkowych, przytulańców, głaskaniu i całowaniu brzuszka toczy się nasz dzień. Na jej punkcie oprócz Nas oszalała także siostra cioteczna Jagódki -pięcioletnia Iga - po której córeczka odziedziczy drugie imię. Dziadek z tatą wybudowali dla niej domek godny księżniczki. W domu czeka na nią dużo akcesoriów Lovi - to właśnie tej marce zaufaliśmy jako właściwej dla naszego skarbu.

2017-10-25 13:16

Brzuszku mój kochany, brzuszku mój malutki Choć nie wiem co w środku ukrywasz, wierzę, że tym razem wszystko będzie dobrze. Choć strachu co nie miara i zastrzyków codzień ból, Zniosę wszystko mój maleńki byś tylko urodził się zdrowiuteńki. Choć brzuszek od zastrzyków jak tęczna wygląda, To nie ważne - maści, kremy załagodzą kolory:) Chodziennie Ci śpiewam i opowiadam jak jest tutaj na świecie brzuszku mój kochany, jesteś tak bardzo przez rodziców wyczekiwany. I choć siostrzyczka Twoja dzisiaj u Pana Boga się znajduje to wierzę, że się tam raduje i Twego przyjścia na świat do mamusi wyczekuje.. Tak więc brzuszku mój malutki rośnij duży, okrąglutki :)