Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Konkursy #teamLOVI (394 Wątki)

Konkurs "Chwile pełne miłości" (zakończony)

Data utworzenia : 2017-10-23 09:51 | Ostatni komentarz 2017-12-18 21:37

Redakcja LOVI

64835 Odsłony
975 Komentarze

Zapraszamy Was do wzięcia udziału w konkursie, w którym do wygrania czeka aż 20 nowych laktatorów elektrycznych Expert i 100 butelek Medical+. Zadanie konkursowe: Mamy, pokażcie lub opiszcie, jak okazujecie miłość Waszemu maluszkowi, zaś przyszłe Mamy - jak okazujecie czułość swojemu brzuszkowi. Swoje zgłoszenia zamieście w tym wątku. Atrakcyjne nagrody czekają!

2017-10-25 15:42

Naszymi chwilami przepełnionymi miłością stały się chwilę karmienia bo te pełne miłości się nie kończą. Liliana pojawiła się po sześciu latach oczekiwań i starań, ma starszego siedmioletniego Brata, który zniecierpliwością jej wyczekiwał. Zakochał się w niej od pierwszego wejrzenia w szpitalu, popłakał się i powiedział \" Dziękuję Mamo jest piękna\". Od tamtej pory nasz dom przepełnia wszechobecna miłość . Nasze chwilę karmienia nie od początku były tak piękne, długo walczyłyśmy o to by móc karmić się właśnie naturalnie. Z Synem bardzo szybko się poddałam. Ale teraz już dorosłam do bycia Mamą, przedewszystkim zdaje mi się, że to Macierzyństwo jest bardziej świadome. Walczyłyśmy od początku mimo, że ze wsząd słyszałam po co Ci to? Czemu się tak męczysz? W dzień jak i w nocy karmię Malutką na rządanie. Więc są noce kiedy więcej nie śpię niż śpię. Ale te chwile są tego warte bo wiem, że daję jej to co mogę najlepszego! A przy tym mamy tak wiele czasu tylko dla siebie. Mocno się wtedy przytulamy, często nucę Malutkiej piosenki, które kiedyś śpiewała mi moja Mama. Bardzo wtedy się wzruszam teraz to ja zostałam Mamą i tak bardzo doceniam tą rolę. Całuje ją w malutkie czółko i wdycham cudowny jej zapach. Potem muskam opuszkiem palca jej malutki nosek, a ona uśmiecha się do mnie tak pięknie, że całe zmęczenie znika. Dziękuję Bogu wtedy z całego za ten cud jakim są moje dzieci i nasze wspólne chwile!! Uwielbiam gdy te duże niebieskie niewinne oczka wpatrują się we mnie podczas karmienia i ten jej cudowny uśmiech, gdy już ma pełny brzuszek! ❤❤❤❤❤❤

2017-10-25 15:21

Naszymi chwilami przepełnionymi miłością stały się chwilę karmienia bo te pełne miłości się nie kończą

2017-10-25 14:59

Mój kochany, mój malutki Brzusio mamy, okrąglutki. W nim Olafek mieszka sobie Codzień masaż jemu robię. Są oliwki i olejki Wybór Olaf ma dziś wielki. Zapachowe i bez woni Czasu nikt z nas już nie trwoni. Każdą chwile poświęcamy Na bliski kontakt dzidzi i mamy. Nasz Olafek jest już duży Brzuszek skacze jak po burzy. Jeszcze kilka dni przed nami I pochwalę się przed wami Moim najpiekniejszym smykiem, Najjasniejszym mym promykiem. Masujemy się wieczorem, Mały bryka jak motorem. Masujemy się też z rana, Rzecz przez tatę uwielbiana. Dzidziuś czuje dłoń tatusia Tatuś czuje wnet synusia. Mówi, szepcze mi do brzuszka I przykłada swoje uszka, Aby poczuć ruch maluszka, Mocne bicie jego serduszka. Tak okazujemy sobie czułości Z mym synkiem, ktory w brzuszku gości

2017-10-25 14:58

Mamy jedną córeczkę, która skończyła 13 miesięcy, a w drodze maleństwo, które przywita świat w kwietniu. Nasza córeczka całuje i masuje brzuszek razem z mężem, a my uwielbiamy się z nią bawić i wspólnie spędzać czas. Co sobotę chodzimy na basen, a córeczka go uwielbia, myślę, że braciszek lub siostrzyczka też będą. A narazie maluszek nam macha więc mu się wszystko bardzo podoba.

2017-10-25 14:56

Mój Jaś miał siu początkowo urodzić w grudniu teraz mamy termin na 30 listopada. Od 26 tyg ryzyko wcześniejszego porodu i rygor leżenia.mam starsza 6 letnia córkę i myślałam że ciężko będzie jej zrozumieć że mama mimo siedzenia w domu nie ma dla niej czasu. Tu mnie jednak zaskoczyła.Wika od dawna prosiła mnie o rodzeństwo chwaliła się w przedszkolu że mama będzie miała dzidziusia nawet wybierały z koleżankami imię wtedy kiedy jeszcze nie byłam w ciąży. Teraz jest bardzo zadowolona choć na początku wolała siostrę. Zawsze wieczorem masuje mi brzuszek i wciera w niego krem na rozstępy gada z Jasiem po powrocie ze szkoły wszystko mu opowiada i już nie może się doczekać aż będzie na świecie. Często wieczorem śpiewam im kołysanki Jaśkowi chyba się nie podobają bo kopię niemiłosiernie. Nie dziwię się bo mam głos no cóż dla koneserów....Wika od początku swego życia karmiona była butelka ze względu na moje wklęsłe brodawki bo nikt mnie nie uświadomił że można próbować nakładek na sutki czy nawet laktatora. W szpitalu pielęgniarka powiedziała nie nadaje się pani do karmienia i już... Teraz jestem mądrzejsza. Zakupiłam z waszej firmy silikonowe nakładki na sutki i będę próbowała jakoś przez nie karmić znam dziewczyny które mimo tej wady która mam radzą sobie świetnie z karmieniem piersia a jak nie wyjdzie spróbujemy laktatora..wiem że mleko mamy to najlepsze co może dostać maluch dlatego tak się na to uparłam.a teraz nic tylko czekać do porodu.

2017-10-25 14:51

Witamy. Wraz z narzeczonym czekaliśmy na naszego skarba rok. Było ciężko z paroma trudnościami na szczęście po wielu testach i placzliwych nocach 2 kreseczki i 9 miesc czekania . Nie cierpliwe czekanie na każde USG i strach przed porodem żeby było ok. Udało się prześliczny zdrowy Gabriel jest z nami . Ma już 2 miesc. Uwielbiamy go ,kochamy mocno. Największa przyjemnością nosimy na rękach tulimy do serduszka . Często zasypiamy przytuleni do siebie. Codziennie wieczorem i rano i w południe masuje mu brzuszek. Po kąpieli masukemy oliwka. Niestety nie miałam pokarmu żeby go karmić i musi mleczko z butli. Kochamy naszego Skarba i zrobimy wszystko by był duzym zdrwym chłopczykiem.

2017-10-25 14:29

Ciąża jak mówią jest najpiękniejszym czasem w życiu kobiety, choć nie zawsze oczekiwana przynosi największą radość i szczęście jaką może spotkać człowiek na swojej drodze. Oczekiwanie na ten mały cud jakim jest mój synek niesie wiele zagadek, gdyż każdego dnia pojawia się jakaś do rozwiązania. Przygotowując się na jego przyjście zakupiliśmy mnóstwo rzeczy które mamy nadzieje że wszystkie wykorzystamy. Kochamy go z całego serca i nie możemy doczekać się jego przyjścia.

2017-10-25 14:11

Kocham nad życie❤