Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Rodzice (620 Wątki)

Zadbana mama, czy mamuśka w wyciągniętym swetrze?

Data utworzenia : 2013-06-25 23:21 | Ostatni komentarz 2018-01-15 08:16

K.Filarowska

53221 Odsłony
971 Komentarze

Całą ciążę powtarzałam sobie, że będę super zadbaną, ładną, młodą mamą, że nie zrezygnuję z delikatnego makijażu, braku odrostów, pomalowanych paznokci u stóp.. Mówiłam sobie, że nawet jak będę siedziała w domu to uczeszę włosy, wydepiluję nogi, zadbam o gładkie pięty, wygodny ale przyzwoity strój. Powiem szczerze, że generalnie to tak jest, ale jednak nie zawsze, czasem miewam dni, że upnę włosy żeby nie denerwowały, szybki prysznic, ubiorę coś wygodnego i mam to gdzieś :) A jak jest z Wami?

2014-04-14 17:19

Anita: Przypomniałaś mi mojej siostry szwagierkę, poszła w ciąży do sklepu wcisnęła się w sukienkę i nie mogła zdjąć i efekt taki, że rozcinali ze sprzedawcą;p

2014-04-14 13:33

Kikacu ja byłam szczupła przed ciążą jednak w ciaży przytyłam prawie 40kg efekt prawie 100kg na koniec, wic jelsi chodzi o otyłych i te przysłowione 15 kg ;) to chyba miałam podobnie;) Najgorsza zmora to obcinanie paznokci i zakładanie skarpetek plus butów, Na początku ciaży to chyba w 3 miesiącu było, siostra przyniosła jakieś bluzki i założyłam, ale zdjąć nie mogłyśmy ;) już miałam poczucie, że będzie trzeba bluzkę rozcinać;)

2014-04-14 10:12

Co Ty mówisz , mnie nic nie boli :D Anita zgadzam sie ...otyli wcale łatwo nie maja ..

2014-04-13 19:12

Kikacu agentka z Ciebie,nie ma co :) hahah.. uśmiałam sie na serio czytając Twoją historię :) mam nadzieję,że jak urodze,to też będę się tak mogła pośmiać z siebie :)

2014-04-13 14:00

Ja tam cały czas myłam włosy pochylając się nad wanną. Owszem, nie zginałam się w pół jak zapałka, ale i nie było takiej potrzeby, bo woda nie lała się silnym strumieniem by bryzgać po ścianach i podłodze. Teraz myję włosy podczas pryszniców. Jest szybciej i wygodniej. A co do ubioru, to w domu latam w rzeczach codziennych. Natomiast gdy wychodzę z domu lubię czuć się dobrze, więc muszę i tak wyglądać. Nie latam z pełnym make-upem, bo i nie mam tego w zwyczaju, ale delikatnie podkreślam oko. Przy dwójce dzieci trzeba będzie wypracować jakiś mega plan, żeby ogarnąć i maluchy i siebie. A jak znam życie, to nie będzie takie proste :P

2014-04-13 13:55

Moni poza ciaza tez powoduje bol... :p

2014-04-13 13:53

Kurcze ja wam powiem ze czasem golilam sie na wyczucie ....szyja bolala mnie bardzo jak tak sie schylalam rzez kilka minn xD Trzeba pamietac o tym aby w ciazy nie uzywac wosku ani depilatora bo to powoduje ból ..

2014-04-13 09:00

Kikacu dobra agentka z Cię!