Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Rodzice (620 Wątki)

Zadbana mama, czy mamuśka w wyciągniętym swetrze?

Data utworzenia : 2013-06-25 23:21 | Ostatni komentarz 2018-01-15 08:16

K.Filarowska

53223 Odsłony
971 Komentarze

Całą ciążę powtarzałam sobie, że będę super zadbaną, ładną, młodą mamą, że nie zrezygnuję z delikatnego makijażu, braku odrostów, pomalowanych paznokci u stóp.. Mówiłam sobie, że nawet jak będę siedziała w domu to uczeszę włosy, wydepiluję nogi, zadbam o gładkie pięty, wygodny ale przyzwoity strój. Powiem szczerze, że generalnie to tak jest, ale jednak nie zawsze, czasem miewam dni, że upnę włosy żeby nie denerwowały, szybki prysznic, ubiorę coś wygodnego i mam to gdzieś :) A jak jest z Wami?

2014-12-01 16:01

Wiadomo że gdy ma się już dzieci to już jest mniej czasu dla siebie,ale mama również powinna dbać o siebie mimo tego że nie ma na to wszystko czasu.Ja jestem zdecydowanie za tym żeby mamy były zadbane i znalazły trochę czasu dla siebie,ja staram się wygladac ładnie zawsze jak gdzieś wychodze,makijaż,ubranie.W domu też staram się wygladac ładnie,chociaż nie zawsze ma się na to czas to bardziej gdy gdzieś wychodzę to się lepiej ubieram,makijaż,włosy :-)

2014-10-06 12:55

... Mam tak samo ja TY... :D Jestem Mamą dwu miesięcznego Synka... Na co dzień ubieram się ładnie schludnie ale wygodnie... Do wyjścia lubię się ogarnąć i umalować . Niekiedy zaś nie zważam na to czy wyglądam elegancko czy atrakcyjnie ... Chodź z reguły lubię wyglądać dobrze bo i sama lepiej się wtedy czuję... :)

2014-09-07 13:40

Zdecydowanie zadbana mama,mogę śmiało powiedzieć,że jestem młoda,więc chcę ładnie wyglądać :) Lubię,kiedy mam zrobiony delikatny makijaż (nie lubię malować się mocno) I lubię,kiedy moje włosy są poukładane :) Nie chodzę w wyciągniętym swetrze :D Mąż i bliscy zawsze potrafią mnie docenić:) Wiadomo zdarzają się takie dni,kiedy włosy związane w niepoukładany koczek,bluza dresowa są najwygodniejsze :)

2014-07-24 21:49

oczywiście że zadbana - lepsze samopoczucie to szczęśliwa mama i szczęśliwe dziecko, po co wprawiać się w dodatkowe frustracje?

2014-07-22 12:41

Dbam o siebie w czasie ciąży dla własnego lepszego samopoczucia;-) Oczywiscie nie stroje sie godzinami przed lustrem, nie zakładam szpilek itp ale staram sie wygladac jak najlepiej;-) Zawsze tak mialam ze lubilam ładnie wygladac i starannie dobieralam garderobe wiec w ciazy ciezko mi jest zmienic dotychczasowe "nawyki" ;-) A i mąż zawsze doceni jak jestem zadbana i ładnie wyglądam;-)

2014-07-20 16:39

Ja muszę w pracy być zadbana i elegancka ale teraz na macierzyńskim wygodnie ale makijażu sobie nie odmówię szpilki zamieniałam na płaskie obuwie ale eleganckie trzeba o siebie dbać nie chcę by kiedyś moje dziecko powiedziało że dziwnie wyglądam więc dbam o siebie by najmniej staram się poświęcić trochę czasu na to :)

2014-07-19 20:56

Dokladnie, co mnie obchodza inni ludzie. Mam sie czuc dobrze w mojej skorze, wole byc ubrana ladniej niz oczekuja niz gorzej:)

2014-07-19 08:00

Ej tam ja tam nigdy nie patrzę, co ludzie powiedzą. to ja mam się czuć dobrze z tym jak wyglądam i w tym w czym chodzę.