Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pielęgnacja (278 Wątki)

Pieluszki jedno czy wielorazowe ?

Data utworzenia : 2013-01-17 11:51 | Ostatni komentarz 2024-07-03 12:28

Guasia

74736 Odsłony
949 Komentarze

Dziewczyny jakich pieluszek używacie dla swoich maluchów ? Wolicie pieluszki jednorazowe czy tak modne ostatnio wielorazowe ? Jakie macie doświadczenia zwiazane z pieluszkami ?

2013-08-21 19:20

Każdej mamie poleciłabym tryb mieszany, czyli używanie pieluszek jednorazowych i wielorazowych. Pieluszki wielorazowe są wg mnie świetne do stosowania np. w ciągu dnia czy też w lecie. Pieluszki jednorazowe świetnie się sprawdzą w podróży, u lekarza czy też na spacerze. Warto je też stosować w nocy, aby zapewnić dziecku dłuższy, spokojny sen. Należy również pamiętać o stosowaniu pieluszek jednorazowych kiedy dziecko jest chore, zwłaszcza jeżeli występuje u niego biegunka.

2013-07-06 19:39

Ja używam pampersa od urodzenia i nie ma żadnych skutków ubocznych. Córka nigdy nie miała odparzonej pupy.

2013-06-27 07:39

My używamy wyłącznie pieluszek Dada z Biedronki, zdarzały się też Gaga z Tesco ale są one zdecydowanie sztywniejsze. Po powrocie do domu ze szpitala kupiłam synkowi Bella Happy bo takie były na oddziale i też byłam z nich zadowolona. Pampersy były jednorazową przygodą i mimo, że mięciutkie, elastyczne i kolorowe nie było z nimi szału za tą cenę. Nawet powiedziałabym, że były trochę za małe nawet jak na noworodkowe. Myślę, że najlepiej przetestować kilka opcji i wybrać najlepszą dla naszych kieszeni i dla komfortu maluszka ( to przede wszystkim ). Jeśli jesteśmy przy przewijaniu to muszę powiedzieć, że używamy chusteczek nawilżanych z Rossmanna Baby Dream i są super. Raz dostaliśmy od rodziców chusteczki Bella sensitive z aloesem dla alergików i już po 1 stosowaniu mały dostał straszliwej wysypki. Tak samo było z chusteczkami Tami (chyba) z Rossmanna. Rożnie to bywa, często wiodące marki wcale nie są najlepsze jakościowo ale też niektóre najtańsze produkty wcale się nie opłacą jeśli okażą się bezużyteczne lub wręcz szkodliwe.

2013-06-26 16:16

Pampers ActiveBaby są najlepsze moim zdaniem, nie potrafiłabym pieluchom wielorazowym zaufać tak jak tym. Jestem z nich bardzo zadowolona..

2013-05-12 20:33

Najwygodniej jest z jednorazowymi, ale czasem przydają się tetrowe, żeby skóra miała szansę oddychać

2013-05-06 11:55

Oj kaaja z tymi pieluchami to już próbowałam zakładać na różne sposoby i niestety huggies u nas przeciekał pamiętam jak zawsze co promocja je brałam i co paczka to klełam, ze przeciekają, ale tak jak piszesz moja mała jest bardzo ruchliwym dzieckiem i być moze ześlizgiwały sie z pupy;( a szkoda bo faktycznie często są na nie promocje, Teraz mała jest na najtańszych najzwyklejszych celem nauki załatwiania potrzeb na nocniczku jak pójdzie zobaczymy

2013-05-06 10:01

wg mnie żadne pieluszki nie przeciekają , a jedynie są źle założone. wiele razy maluszek miał plamę moczu az po pachę bo babcia źle zapięła mu pampersa i miał między nóżkami luźno. ja jeśli kupuje droższe pampersy to zazszyczah huggies bo na nie najczęściej są promocje w mojej okolicy i używam ich i na dzień i na noc. jeśli nie pozostawie luzu pod nóżką i pupą to nie przeciekają. rano są dość ciężkie ale nie ma mokro na ciuszkach. myślę, że w tym jest problem :) nikogo nie przekonuje do nich bo to kwestia gustu a szczególnie kwestia skóry maluszka bo wiem, że niektóre mają uczulenia czy podrażnienia i np w ogóle nie moga używać mamy pampersów a jedynie pieluchy tetrowe. ale moim zdaniem nie ma czegoś takiego jak przeciekający pampers :) dzieci dużo machają nóżkami i to jest głównie przyczyną przeciekania moczu bo zsuwa się z pupy (z plecków) pamper :) no albo wlasnie zle zapiecie

2013-05-04 21:12

Nie używałam pieluch wielorazowych i nie planuję, jakoś mnie nie przekonują... Wolę jednorazowe. Pampers ma według mnie najlepsze. Teraz mamy Active Baby, ale bardzo mnie zaskoczyły Sleep&Play o których słyszałam niezbyt pochlebne opinie - dla mnie są super. Dobrze chłoną i ani razu nie przeciekły. Ostatnio kupiłam Huggies - więcej nie wezmę. Zużyję tę paczkę i na tym koniec naszej współpracy. Są sztywne i niestety odpadają na noc - przeciekają :/ Dady z Biedronki i Babydream (te zwykłe, bo seria Fun&Fit to kompletna porażka...) są ok.