Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pielęgnacja (278 Wątki)

Pieluszki jedno czy wielorazowe ?

Data utworzenia : 2013-01-17 11:51 | Ostatni komentarz 2024-07-03 12:28

Guasia

74740 Odsłony
949 Komentarze

Dziewczyny jakich pieluszek używacie dla swoich maluchów ? Wolicie pieluszki jednorazowe czy tak modne ostatnio wielorazowe ? Jakie macie doświadczenia zwiazane z pieluszkami ?

2014-01-08 21:00

tylko jednrazówki, szybko i wygodnie. Może i bym bawiła się z tetrami ale za bardzo nie mam na to czasu, więc ide na łatwizne.

2014-01-08 19:25

eco pieluszek nie prasuje się.Nie namacza dla mnie rewelacja lecz najlepiej jak mieszka się w domku bo suszyć trzeba.Mam 20szt.spokojnie starcza.Zawsze 2 wkłady wkładam.kilka mam bambusowe.Zdrowe dziecko szybciej uczy się samo wołać.Bioderka zdrowe.Proszę nie mylić z tetrowymi bez porównania.Są kolorowe np.hello kitty,ptaszki,misie,panterka,samochody.Nie wolno prać w proszkach.Jeśli ma ktoś chłopca proszę pomyśleć czy będzie miał dzieci.

2013-11-17 20:15

Stosujemy pieluszki jednorazowe, ponieważ nie mam czasu na pieluszki wielokrotnego użytku. Musiałabym mieć ich całą masę, by móc w weekend zrobić górę prania i prasowania, by mieć pieluszki na kolejny tydzień czy tygodnie. Niektóre osoby stosują wielorazówki, ponieważ jest to bardziej ekologiczne i nie widzę w tym nic złego.

2013-11-14 23:58

moja córka ma 2 miesiące, od początku stosuję jednorazówki Dada z Biedronki, zużyłam 2 opakowania Newborn, teraz kupuję rozmiar 2 (78szt za 30zł) i sprawdzają się dobrze. Na noc dla spokojnego snu zakładam jej Pampers-a bo zdarzyło się, że Dada kilka razy przepuściła siusiu gdzieś na nogawce :P Co do chusteczek to stosuję od urodzenia Babydream Extra Sensitive z Rossmanna, nie uczuliły jej, są dobrze nawilżone i bezzapachowe, a do tego super tanie - są bardzo często w promocji 2x80szt za 7zł. Ostatnio w tesco zakupiłam Cleanic Kindii Sensitive 3x60szt za 9zł :) Wczoraj otworzyłam pierwsze opakowanie, mają lekki zapach, są z balsamem i pupka jest taka mięciutka i nawilżona :)

2013-11-08 20:36

polishgirlolga pieluszki wielorazowe typu kieszonka schną błyskawicznie, a piorą się same, znaczy automat pierze. Dodając środka dezynfekującego można prać z innymi ubrankami więc nie ma problemu z nadwyżkami prania;) Oczywiście każdy wybiera co mu wygodne.

2013-10-30 13:58

Jakoś mnie te wielorazowe nie przekonują. Wczoraj w szkole rodzenia mieliśmy spotkanie z babką od ekologicznego pieluszkowania i nie do końca mi się to podobało. Może przy starszym dziecku faktycznie się sprawdzają, ale przy niemowlaku który bardzo często robi kupki to wg mnie nie bardzo. Szczególnie że kupki są rzadkie i bardzo często trzeba wymieniać i wkład i majteczki, więc sporo kompletów trzeba mieć na start. I to codzienne pranie, czekania aż wyschną... To raczej nie dla mnie.

2013-10-18 23:41

witam ja osobiście używam wielorazowych eko kieszonka zakupiłam na allegro rewelacja lecz najlepiej jak mieszka się w swoim domku to na suszarkę i szybko schną mam już 10miesięcy na noc zakładam pampersa.Kupuje się bibułki jednorazowe i jak jest coś grubszego to się zwija i do kosza.Dodatkowy plus dobre na bioderka u niemowlaka zalecane.Można prać z innymi ubrankami po przepłukaniu.

2013-09-14 17:03

my używamy jednorazowych i sobie je chwalimy