Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pielęgnacja (278 Wątki)

Czy tatusie zmieniają pieluszki?

Data utworzenia : 2016-12-17 00:05 | Ostatni komentarz 2022-08-25 11:23

lovemam

31865 Odsłony
1140 Komentarze

Pieluszki córce zmieniam sama odkąd się urodziła (córka ma już 16mc). Tatuś uczynił to dopiero dwa razy , przy czym raz nie do końca. Cały czas staram się go w to angażować, ale z mizernym skutkiem. Stale wymawia się tym, że nie umie, nie da sobie rady, że to nieładnie pachnie. Czy u Was też tak jest? Czy tatusie Wam pomagają przy zmianie pieluszek? Może macie jakieś sprawdzone sposoby na zmotywowanie swoich połówek do takich "czynów"?

2017-03-02 13:32

Ja miałam taką śmieszną wiązaną z przodu na całej długości, że wszystko było widać :D

2017-03-02 13:18

No u nas jak kobieta nie byla w stanie sobie zmienic to zmieniali sami, ale jesli moglysmy juz przy sobie wszystko zrobic to same zmienialysmy :) A co do koszuli to ja dostalam do cc taka sliczna, zielona....fizelinowa :D prawie przeroczysta :D

2017-03-02 12:37

Napewno a kurcze koszule do porodu to zmuszali zebym ich ubrala a ona jak z jeansu.

2017-03-02 11:23

Oszczędności na pralni. Po miesiącu może i by zmieniono, ale jak widać 2 tygodnie to jeszcze ie tak długo..

2017-03-02 11:06

Zamarancza haha wlasnie ciekawi mnie to jak kobiety np leza na patologii ciazy przykladowo miesiac to tez nie maja zmienianej poscieli? Ja lezelam w 26 tyg z powodu zagrozenia przedwczesnym porodem 10dni masakra byla no to lipiec goraco czlowiek musial ciagle lezec wszystko zapocone i nikt nawet sie nie zapytal czy zmienic posciel... pewnie jakbym poprosila to tez by mi odmowiono...

2017-03-02 10:41

A pościel to już wcale nie była zmieniana. Tydzień czasu spałam w jednej...

2017-03-02 10:30

Mój mąż nie chciał przebierać dzidzi z brudnego(kupka) pampersa. Jednak ja nie ustępowałam , położyłam dziecko na przewijaku mówię do męża, że dziecko do przebrania ( nie mówiłam mu,że zrobiło kupkę) gdy zobaczył odmówił a ja stanowczo , że musisz przebrać i tyle. Trudno mu było ale efekty są ...Dzidzia ma już 6 miesięcy i gdy powiem do męża, że dziecko trzeba przebrać nie odmawia i bierze się za robotę . kobietki nie można odpuszczać naszym chłopom !! :)

2017-03-02 10:21

A u nas trzeba bylo prosic o czysta posciel i wtedy Pani przychodzily i dawaly. oczywiscie samemu trzeba byloz mienic i wyniesc brudna w odpowiednie miejscie. Tak w zasadzie a bym w ogole nie zmieniala poscieli bo po 8 dniach raczej nie jest jakas mega brudna, ale wiadomo ze chociaz przescieradlo trzeba bylo wymienic bo to rozne rzeczy po cc sie dzialy :D