Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Karmienie piersią (1178 Wątki)

Gdy pojawia się kolka niemowlęca

Data utworzenia : 2013-01-15 09:12 | Ostatni komentarz 2022-08-25 10:21

Konto usunięte

69338 Odsłony
1156 Komentarze

Kolka niemowlęca spędza z powiek sen wielu rodzicom. To dla dziecka bolesna i uciążliwa dolegliwość, która potrafi trwać nawet kilka miesięcy. Poznaj jej przyczyny oraz sprawdzone sposoby na jej złagodzenie.

2015-02-20 11:20

U nas kolki też były. Malutka urodzona 2 tyg. wcześniej i bakterie trawienne chyba jeszcze do końca nie były rozwinięte. Wszytsko zaczynało się nagle i nie tylko wieczorem. Dopadało o różnych porach dnia i trwało ok 1h, po jakimś czasie ustawało. Noszenie i przytulanie nic nie dawało, położna mówiła że do 3 miesiąca tak może być. Masowanie brzuszka trochę pomagało, tak samo jak przykładanie letniego termoforka, mięciutjkiego do brzuszka. Po jakimś czasie podawaliśmy trochę Espumisanu, zazwyczaj po jakimś czasie pomagało. Z czasem kolki robiły się coraz rzadsze i atakowały tylko wieczorem. Kiedy mała skończyła 2,5 miesiąca kolki tak samo jak nagle się pojawiły tak też znikneły na zawsze. Dodam że karmię piersią.

2015-02-20 09:27

a stosowałyście GASTROTUSS BABY ?

2015-02-20 03:17

Ja tez na polecenie pediatry łącze bobotic, acidolac i debridat. Wszystko razem i jak na razie kolki mniejsze niż miesiąc temu.

2015-02-19 21:42

2-3 miesiące

2015-02-19 21:31

cześć ulka, ile tygodni miało twoje dzieciątko jak łączyłaś te specyfiki ?

2015-02-19 21:23

Dicoflor to probiotyk. Ja łączyłam go z Delicolem, Bobotikiem i Debridatem. Wszystko na polecenie pediatry.

2015-02-19 21:14

witam, czy któraś z was podawała dziecku gastrotuss baby? Nam na kolki i ulewanie polecono najpierw espumisan a potem jeszcze na refluks właśnie gastrotuss. Jednak ulotka tego specyfiku jest bardzo lapidarna. Np nie są podane dawki poszczególnych substancji w danej porcji tak jak np jest w ulotce espumisanu. Zastanawiam się czy rzeczywiście podawać ten syropek po każdym karmieniu? Dodam że podaję małej jeszcze 3 krople dziennie dicofloru. Chyba nie należy łączyć tej osłonki z innymi specyfikami. Niestety nie zapytałam o to pediatry.

2015-02-17 06:58

Joanna a gdzie Ty sprawdzałas ten skład ? Bo ja patrzyłam w necie i na ulotkach i wg. Mnie substancja czynna w espumisanie i w sabsimplex jest simeticon. Ta sama substancja. Może na jakieś inne krople popatrzyłaS. A ktoś jeszcze pytał co dawniej podawano dzieciom jak nie było herbatek i kropli. Spieszę donieść ze dawniej podawano proszek troisty. Skład dość mocny. Między innymi wyciąg z rzewienia czyli rehi radix. Dość mocno przeczyszczające. Podawalo się na koniec noża. Zapytajcie swoje mamy. pewnie jeszcze pamiętają.