Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Karmienie piersią (1178 Wątki)

Gdy pojawia się kolka niemowlęca

Data utworzenia : 2013-01-15 09:12 | Ostatni komentarz 2022-08-25 10:21

Konto usunięte

69336 Odsłony
1156 Komentarze

Kolka niemowlęca spędza z powiek sen wielu rodzicom. To dla dziecka bolesna i uciążliwa dolegliwość, która potrafi trwać nawet kilka miesięcy. Poznaj jej przyczyny oraz sprawdzone sposoby na jej złagodzenie.

2015-02-16 21:36

Mój kuzyn mieszka w Niemczech i swojej córeczce podawali Saabsimplex przed każdym jedzeniem.

2015-02-16 16:50

Moja tesciowa tez nie jest do rany przyłóż.. hehe tez ją nie pochwalę. Martyna zazdroszczę teściowej :PP Saabsimplex wycofali, ale nadal można go dostać. Można zamówić go na stronie. I przyślą kropelki. Ktoś psiał, że składy są takie same jak espumisan.. Patrzyłam i są inne :) jakby były te same to by na pewno nie wycofali leku, który matki sobie tak chwalą:PP

2015-02-16 14:40

Martynka nic tylko pozazdroscic :D Moja ostatnio byla w ciucholandzie wyobraz sobie ze NAWET kupila 2 szt body dla Malej i wydala cale 4 zl :D Aniu no co poradzic jak tych tesciowych to wszedzie pelno :D A propo kolki to na Bebiklub jest taki krotki artykul https://www.bebiklub.pl/dolegliwosci-trawienne-u-niemowlat/kolka-niemowleca#hp-specials-kolki

2015-02-15 20:23

Ulka ja rowniez slyszalam o tym, ze sabsimplex wycofali w polsce bo byl on zle stosowany. Jest to dosc silny lek jak na niemowlecy niewyksztalcony uklad trawienny i mozna go podac tylko bodajze 5-15 kropli/ dzien natomiast tutaj czesto byl podawany do kazdego kaemienia w ciagu dnia (wiem sama od swojej kolezanki, ze tak czesto podawala, mimo ze jak przeczytalam przetlumaczona ulotke to wcale takiej dawki nie bylo mozna podawac)! ja go podawalam synkowi ale tylko wtedy kiedy rzeczywiscie mial kolke, raz na jakis czas i pomagal! Kraje zachodnie są na tyle do przodu, ze na pewno nie sprzedawalyby trucizny:) Natomiast jesli nie chcecie tego stsowac to znam jeszcze espumisan, esputicol i czopki viburcol (lek homeopatyczny) na kolke :) Jednym z najbardziej skutecznych sposobow na KOLKE jest takze masaz, jak juz pisano powyzej. Dziecku przyniesie ulgę, gdy położymy je sobie na brzuchu z podkurczonymi nóżkami pod brzuszkiem. Bobasa leżącego na ciepłym ciele jednego z rodziców trzeba delikatnie masować po pleckach i łagodnie kołysać. Co do herbatki koperkowej, mimo usilnych wielokrotnych prob moj synek nie chcial jej wcale pic wiec nie jestem w stanie wypowiedziec sie na temat jej skutecznosci.. niunia989 i wszedzie motyw tesciowej hihi..

2015-02-15 16:13

Hahaha :D Izka wiem, że jestem wyjątkiem, ale moja teściowa jest naprawdę kochana ;p

2015-02-15 15:28

Martyna pozazdroscic tesciowej :D

2015-02-14 20:58

Mojej córeczce kolka zdarzyła się tylko parę razy. Uważam, że w takiej sytuacji niezastąpiony był termoforek. Podawałam też herbatkę z koperku, chociaż też słyszałam, żeby z nią nie przesadzać. Jak karmiłam piersią to ja starałam się pić herbatę z kopru, albo po prostu herbatę na laktację, która też zawiera koper włoski. Co do termoforu to mam taki mniejszy, właśnie dla maluszków. Jak Malutką boli brzuszek, to jest on zbawienny. Był to prezent od teściowej. Strzał w dziesiątkę!

2015-02-14 18:12

Ja dawałam synkowi kropelki Espumisan dla niemowląt ale nie pomagały mu niestety więc po dwóch tygodniach przestałam je dawać. Stosowałam masaż brzuszka , często kładłam go na brzuszku i raz dziennie dawałam probiotyk.