Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Karmienie piersią (1178 Wątki)

Gdy pojawia się kolka niemowlęca

Data utworzenia : 2013-01-15 09:12 | Ostatni komentarz 2022-08-25 10:21

Konto usunięte

69334 Odsłony
1156 Komentarze

Kolka niemowlęca spędza z powiek sen wielu rodzicom. To dla dziecka bolesna i uciążliwa dolegliwość, która potrafi trwać nawet kilka miesięcy. Poznaj jej przyczyny oraz sprawdzone sposoby na jej złagodzenie.

2015-02-14 17:54

Co do herbatki koperkowej to też różnie się ludzie na jej temat wypowiadają, że lepiej jednak dziecku nie podawać, bo nie trzeba go dopajać. Albo proponują żeby to mama karmiąca piła herbatkę zamiast dziecka.

2015-02-14 16:23

A co dzieciom kiedys dawano jak nie bylo tych wszystkich cudownych rzeczy w aptekach? Herbatka koperkowa i masaz brzuszka i co i tez pomagalo :)

2015-02-14 13:00

Czasami leki wycofują z błahych powodów a czasami jest coś poważnego. Poszukam z ciekawości uzasadnienia dlaczego był wycofany. Myślę że Bobotik , delicol i herbatka koperkowa w zupełności wystarcza. Przynajmniej u mnie się sprawdza.

2015-02-14 09:30

haha Zuzanna, nie martw Cie ja Cię na pewno nie będę sprawdzała z ortografią :)) Zgadza się czasem ten sam lek jest podobny w składzie do innych leków. Ale jeżeli go wycofali to widocznie coś musiało być na rzeczy.

2015-02-14 08:14

Czytałam kiedyś, że sabsimplex był u nas dostępny, ale został wycofany ze sprzedaży. Wydaje mi się, że taki mit już powstał w koło tego leku, bo jak niemiecki to znakomity. Nie wątpię, że wielu maluchom pomógł. Sama nie stosowałam, ograniczyłam się do tego co Zuzanna, Bobotik forte plus dodatkowo Delicol. Jakoś przetrwaliśmy okres kolkowy, ale nie powiem, że leki działały jak ręką odjął.

2015-02-14 02:38

Mnie to denerwuje jak ludzie kupują sabsimplex i ściągają go z Niemiec. Tak bezmyślnie zamiast sprawdzić co jest w składzie i kupić to samo u nas w Polsce. Dziewczyny ! Sabsimplex , espumisan, bobotik to wszystko to samo ! Popatrzcie tylko na skład. to jest ta sama substancja tylko może się różnić mocą. Z tego co sprawdzałam to najsilniejszy jest bobotik forte. Wystarczy 3 kropelki przy każdym posiłku I nie więcej niż 18 na dobę. Ja go stosuje i dobrze sobie radzi z Kolkami. Mam nadzieje ze nie zrobiłam dużo błędów ;)

2015-02-13 23:01

Mama mi taka madrosc zapodala i mowila ze jesli chodzi o mnie i o brata to prawie wcale nie mielismy kolek :) Warte sprobowania i nie faszerowania dziecka chemia :D A i jeszcze wlasnie herbatka koperkowa :)

2015-02-13 22:21

Trochę filmik mi sie przypomniał z wątku ogólnego :)) :PP Niunia rada się przyda:) Chyba juz mamy cały zapas , sytuacji do wykorzystania w razie WU :))))