Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pogaduchy (1591 Wątki)

Pazdziernikowe mamy2016

Data utworzenia : 2016-05-30 12:54 | Ostatni komentarz 2017-02-14 19:27

Pamela.Mokra

22873 Odsłony
754 Komentarze

Witam . Jestem tu nowa i wogole dopiero wdrazam sie w temat ciąża. Jestem aktualnie w 18 tyg i 3 dniu ciazy moj termin porodu wg OM to 29.10.2016. Jest to moja druga ciaza pierwsza niestety zakonczona poronieniem w 6 tygodniu. Jestem pełna obaw i stresów bo co chwila to mam inne dolegliwosci.. A jak tam u Was samopoczucie i wasze terminy. Pozdrawiam

2016-06-02 11:01

Mi lekarz powiedzial ze jezeli jest mleczny lub lekko zolty bezzapachowy i nic nie piecze i nie swedzi to jest to naturalna i prawidlowa wydzielina. Ja rowniez jak bralam przez pewien czas luteine dopochwowo to wogole zadnych uplawow nic. Ale teraz wiem ze jest to prawidlowa wydzielina i nie ma sie czym martwic. Ja tez od poczatku caly czas na wkladkach hehe. Moj sie smieje niby w ciazy odpoczywa sie od podpasek tamponow to ja pakami kupuje wkladki i dalej sie mecze. Teraz najgorzej bo cieplo sie robi i z wkladka to masakra .

2016-06-02 10:54

Ja właśnie też lece tylko na wkładkach od samego początku w sumie. Ja mam bardziej żółtawy i chwilami to dośc dużo. Trochę się obawiam bo wyszło mi źle z posiewu moczu i gdy dostałam antybiotyk to już nie musiałam wkładek używać. A gdy tylko mi się skończył antybiotyk to znowu wszystko wróciło. Nie wiem czy to dobrze czy źle.

2016-06-02 10:45

Tak moj lekarz telefonicznie powiedzial ze jezeli brzuch twardnieje i czuje sie takie ciagniecie w dol to sa to skurcze. Nawet w szpitalu inny lekarz to potwierdzil. Nie mam tego duzo bo np wczoraj ani razu nie mialam a sa dni ze po 4-5 razy w ciagu dnia. To nie boli tylko takie dziwne uczucie jest wtedy . dlatego tez nie powinno sie lezec na plecach bo to takze moze wywolac taki skurcz no ale ilez mozna na tym lewym boku lezec?? A jak tam dziewczyny z waszymi uplawami,sluzem?? Ja mam taki mleczny czasami mam go sporo a czasami prawie wogole lecz bez wkladki sie nie obejdzie.

2016-06-02 10:28

A na pewno są to skurcze? Ja kilka dni temu odczuwałam ale to moze przez dwie sekundy takie coś (chyba w macicy) sama już nie wiem czy to skurcze czy ból. Za krótko to trwało żebym mogła cokolwiek stwierdzić. Miałam tak kilka razy w ciągu dnia ale teraz już nic takiego nie czuję.

2016-06-02 10:21

Moj lekarz prowadzacy jest sceptycznie nastawiony na jakiekolwiek leki. Na tarczyce i krzepniecie to wiadomo ale jak w 9 tyg dostalam plamien i na IP kazali mi brac duphason a pozniej luteine dopochwowo to moj lekarz byl przeciwny bo twierdzi ze jezeli plamienia ustapily to niepotrzebnie faszerowac sie hormonami. No i tak zrobilam no i jestesmy juz prawie w 19 tygodniu wiec jakies tam racje ma. Ale teraz niepokoi mnie ten moj brzuch niby to normalne bo sa to skurcze Braxtona no ale jednak niepokoją.

2016-06-02 10:02

Biorę jod. Zaleciła mi też witaminę D ale jej nie biorę bo źle po niej reagował Mój organizm. Nie każdy bierze ta witaminę więc jej nie biorę.

2016-06-02 09:24

No wlasnie najlepiej do konca drugiego trymestru ale tak naprawde to po pierwszysm trymestrze mozna juz odstawic. Ja tam wole brac bo nie zaszkodzi a jedynie moze pomoc. Zle przeczytalam myslalam ze tez bierzesz magnez.

2016-06-02 09:18

Do kiedy kwas mówiła żebyś zażywała? Ja nie biorę magnezu.