Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pogaduchy (1591 Wątki)

Pazdziernikowe mamy2016

Data utworzenia : 2016-05-30 12:54 | Ostatni komentarz 2017-02-14 19:27

Pamela.Mokra

22875 Odsłony
754 Komentarze

Witam . Jestem tu nowa i wogole dopiero wdrazam sie w temat ciąża. Jestem aktualnie w 18 tyg i 3 dniu ciazy moj termin porodu wg OM to 29.10.2016. Jest to moja druga ciaza pierwsza niestety zakonczona poronieniem w 6 tygodniu. Jestem pełna obaw i stresów bo co chwila to mam inne dolegliwosci.. A jak tam u Was samopoczucie i wasze terminy. Pozdrawiam

2016-06-03 16:23

Ja w środę mam wizytę i będę się chwalić co i jak:-) a jak u z waszą waga? Przybieranie juz? Widoczne macie brzuszki? Bo mi się wydaje że na ten moment mam wiekszy brzuch niż przy pierwszej ciąży w tym okresie... właśnie wpadłam a pomysł żeby sobie zrobić dzienniczek i się mierzyć... szkoda że nie zaczęłam od razu :-( w tamtej ciąży robiłam regularnie zdjęcia co tydzień od jakiegoś 15tyg... teraz nawet z tym kuleje... robię jak znajdę czas, jak sobie przypomnę . Nie mam czasu nawet utworzyć folderu na komputerze z takimi zdjeciami... hmm.. a myślałam, że jak będę drugi raz w ciąży to będę miała wszystko pod kontrolą,od samego początku ciąży... a tu gorzej niż przy pierwszej.. A no i zglubilam się w swojej wypowiedzi. W pierwszej ciąży na 20tydz miałam 4kg więcej niż przed ciążą, a teraz niecałe 2kg więcej...

2016-06-03 11:47

Ile waza wasze dzieciatka? Moja mala po wczorajszej wizycie 18tydz6dni ponad 300 gram a u Was??

2016-06-02 20:29

Minimalna granica to 25 mm... A najlepiej jakby miala powyzej 40 mm. Caly czas sie oszedzam a i tak problem ehh

2016-06-02 20:01

Ojej. A ja nie wiem jaka szyjka u mnie. Sprawdzała mi ale ja nie zapytałam nawet. Jaka powinna być prawidłowa? A co do nerki to jeszcze mi ginekolog mi powiedziała że ona się nie zna na nerkach

2016-06-02 19:43

No mowie kazdy lekarz co innego mowi. Ja wlasnie po badaniu i tak jak ty Monia mam zastoj w prawej nerce ale ja mam pilne skierowanie do urologa . a najgorsze jest to ze mam krotka szyjke bo tylko 27mm

2016-06-02 15:53

Ja mam niewiele śluzu. Wydaje mi się że przy pierwszej ciąży był bardziej widoczny, bo wtedy zastanawiałam się czy to normalne. A co do kwasu foliowego, to mi pani dr miesiąc temu kazała odstawić i zacząć właśnie prenatalne zażywać, a tam też jest kwas foliowy w skladzie

2016-06-02 13:18

Tez zmagalam sie z takimi zoltymi uplawami ale lekarz powiedzial ze normalne teraz mam takie mleczne wiec spokojnie. Czasami dobrze poczytac ze ktos ma to samo bo czlowiek wtedy mniej sie stresuje. A zreszta moj gin robi mi tez czasami taki test z papierkow lakmusowych i widzi jakie jest ph pochwy. Jezeli kwasne to wszystko jest ok.

2016-06-02 12:29

To ja na szczęście mam bezzapachowy, to dobrze że piszesz bo bym nawet nie wiedziała. Także nie mam się czym martwić. Ja też nakupiłam wagonów już na zapas.