Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pogaduchy (1591 Wątki)

Pazdziernikowe mamy2016

Data utworzenia : 2016-05-30 12:54 | Ostatni komentarz 2017-02-14 19:27

Pamela.Mokra

22872 Odsłony
754 Komentarze

Witam . Jestem tu nowa i wogole dopiero wdrazam sie w temat ciąża. Jestem aktualnie w 18 tyg i 3 dniu ciazy moj termin porodu wg OM to 29.10.2016. Jest to moja druga ciaza pierwsza niestety zakonczona poronieniem w 6 tygodniu. Jestem pełna obaw i stresów bo co chwila to mam inne dolegliwosci.. A jak tam u Was samopoczucie i wasze terminy. Pozdrawiam

2016-06-01 12:10

Jeśli chodzi o ruchy to są ale takie że czuję bez przełożenia ręki to może jeden, dwa na dzień. A jak się położę i daje rękę żeby poczuć to nic. Ale jak mąż da rękę na wieczór to czuć kilka ruchów. Czy jest tu jeszcze ktoś oprócz nas na październik?

2016-06-01 11:58

Maly wstydnis hehe... A jak tam ruchy dziecka. Ja mam uczucie jakby ktos pukal i to tak mocno od srodka. W sumie mam tak od wczoraj i mam nadzieje ze to moja corcia tak ladnie kopie☺

2016-06-01 11:33

No u mnie dzidziuś jest posladkowo ułożony teraz. Mam nadzieję że się odwróci. Za dwa tygodnie wizyta.

2016-06-01 11:06

Hmm to szybko. Ja od poczatku ciazy chodze prywatnie do ginekologa ktory ma najlepsza opinie w naszym miescie i powiem ze nawet moje badania na zwyklej kontroli trwaja do 30 min. A jak mialam penetralne w 11 tyg to ponad godzine a dziecko nie chcialo sie ulozyc tto za dwa dni mialam znowu i trwalo 30 min. Zalezy jaki lekarz. Ale najwazniejsze ze wszystko wporzadku no i ty spokojna ze widzialas swoje malenstwo. Ja w tym mies mialam usg co tydzien z powodu wlasnie podejrzenia kolki nerkowej wiec ciagle jestem na bierzaco. Jutro juz mam u swojego ginekologa wiec napewno bede o wiele spokojniejsza bo to lekarz do ktorego mam pelne zaufanie.

2016-06-01 06:48

No witaj. Jeśli chodzi o stawianie macicy i brzuch to nic mi nie jest takiego. Przynajmniej tak myślę bo nic nie czuje. A badanie polowkowe to trochę jestem rozczarowana tym bardziej że było ono prywatnie i dałam kupę kasy za nic, a w innej przychodni dałabym mniej i pewnie dłużej by mi lekarz robił usg. Samo badanie usg 10min, dostałam płytkę i 6 zdjęć. Tak szybko jeździł mi po brzuchu że nie można się dokładnie przyjrzeć. Cicho mówil i prawie nic nie tłumaczyl. Jak coś zapytałam to mówił że lekarza prowadzącego mam się pytać co jest dobre dla mnie. mąż mój bardzo niezadowolony, gdyż on wogole nie chciał tego badania. Ja jestem tyle spokojna że z dzieckiem wszystko dobrze, że się prawidłowo rozwija. Ale lekarz oczywiście podkreślił że na tyle co on widzi jest dobrze. Ogólnie dziecko było źle odwrócone i ciężko było cokolwiek zobaczyć. Także mam nadzieję że na następnej wizycie już dzidziuś odwróci się główka do dołu.

2016-05-31 22:19

Hej Monia i jak tam po badaniu??☺

2016-05-31 15:15

No w sumie 19 tydzien bedzie. Zobaczymy co lekarz powie. A powiedz mi czy masz moze stawianie sie macicy? Twardnienie brzucha? Ja wlasnie od tyg mam no i lekarz z izby przyjec kazal brac nospe forte i odpoczywac. W czwartek dowiem sie co mi moj lekarz prowadzacy na te twardnienia powie.

2016-05-31 12:45

U mnie chłopczyk będzie. Ja też mam problemy, ale nie stwierdzone póki co. Kluje mnie w boku właśnie tak jakby od nerki. Brałam antybiotyk, a teraz muszę chwilę odczekać i w sobotę robię badania czy już się poprawiło. A co do bóli pleców to kupiłam sobie poduszkę ciążową do spania, która później posłuży mi za rogal do karmienia. To bardzo szybko idziesz na połówkowe badanie. Ja teraz jestem w 20 tc+4d. Ale dziś jeszcze dopytam dokładnie czy u tego lekarza też tak wychodzi bo idę zupełnie do kogoś innego niż chodzę.