Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pogaduchy (1591 Wątki)

Pazdziernikowe mamy2016

Data utworzenia : 2016-05-30 12:54 | Ostatni komentarz 2017-02-14 19:27

Pamela.Mokra

22876 Odsłony
754 Komentarze

Witam . Jestem tu nowa i wogole dopiero wdrazam sie w temat ciąża. Jestem aktualnie w 18 tyg i 3 dniu ciazy moj termin porodu wg OM to 29.10.2016. Jest to moja druga ciaza pierwsza niestety zakonczona poronieniem w 6 tygodniu. Jestem pełna obaw i stresów bo co chwila to mam inne dolegliwosci.. A jak tam u Was samopoczucie i wasze terminy. Pozdrawiam

2016-06-02 09:08

Widze ze stosujecie magnez hmm. Moze dzisiaj mi tez lekarz zaleci na moje twardnienia brzucha. Tak naprawde to kwas foliowy juz nie jest potrzebny bo dziecko ma juz wszystkie narzady wyksztalcone. Ale mi polozna mowila ze lepiej brac bo ma niby jakis wplyw na lozysko ze zapobiega odklejaniu sie.

2016-06-02 04:09

Mi mówila że jeśli chce to mogę sobie kupić ten prenatal duo bo niby dziecko po urodzeniu lepiej się później rozwija ale ja nie będę tego kupować. niektóre kobiety biorą tylko kwas i to starcza. A pytalyscie do którego momentu brać kwas? Bo mi powiedziała że do końca drugiego trymestru czyli 26tyg. Ale różnie opinie słyszałam co do długości brania.

2016-06-01 22:50

Ja ten magnez, bo niby bóle podbrzusza z niedoboru mogą wynikać. A dodatkowo kazała mi zakupić prenatalne duo, pytałam u nas w aptekach to akurat nie mieli jej ale powiedzieli że 60zl to kosztuje u nich... i wacham się nad zakupem, bo przy pierwszej ciąży nie stosowałem żadnych suplementów. Tylko tez asmag forte

2016-06-01 19:47

Ja oprocz lekow na tarczyce oraz krzepniecie krwi to biore tylko kwas foliowy.

2016-06-01 19:36

Ja biorę kwas foliowy i jodid (tj. jod). Nic więcej. A wy?

2016-06-01 18:39

Witamy

2016-06-01 18:27

Jeszcze ja:-) Ja badania będę miała w środę. Ostatnio jak byłam to był ułożony pośladkow. Co do objawów to często odczuwam bóle podbrzusza. Nie są one silne ale jednak czuję. Ostatnio dr zrobiła mi badanie czy szyjka macicy mi się nie skraca. Ale wszystko ok. Tłumaczy mi tym, że mam dziecko i pewnie biegam za nim, noszę. A nie pozwoliła mi i kazała dużo odpoczywać a w razie potrzeby zarzyc nospe. Kazała mi też brać asmag forte. Co do ruchów to już od miesiąca jak mi wierci a wcześniej wyczuwałam jak wieczorem się położyłam i przykladalam rękę. Dużo częściej czuję. Dziewczyny, zazywacie kwas foliowy czy jakieś suplementy?

2016-06-01 12:13

No chyba raczej nie☺ duzo mam bylo na maj z tego co czytalam na forum. Ja tez czuje tylko jak poloze sie na plasko i palcami po brzuszku jezdze to czuje jakby cos pod skora plywalo☺