Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pogaduchy (1591 Wątki)

Pazdziernikowe mamy2016

Data utworzenia : 2016-05-30 12:54 | Ostatni komentarz 2017-02-14 19:27

Pamela.Mokra

22927 Odsłony
754 Komentarze

Witam . Jestem tu nowa i wogole dopiero wdrazam sie w temat ciąża. Jestem aktualnie w 18 tyg i 3 dniu ciazy moj termin porodu wg OM to 29.10.2016. Jest to moja druga ciaza pierwsza niestety zakonczona poronieniem w 6 tygodniu. Jestem pełna obaw i stresów bo co chwila to mam inne dolegliwosci.. A jak tam u Was samopoczucie i wasze terminy. Pozdrawiam

2016-10-14 01:12

Przy pierwszej też tak myslalam, ale podobno to zdaza się bardzo często. Parafinka też powinna pomóc. Jeśli nie będzie poprawy, spytaj pediatry, bo może też tak reagować na mleko. Moja początkowo ledwie minutę wytrzymywala, tak więc jesteście bardzo dzielne ;)

2016-10-13 23:17

Ja posmarowalam jej cialko parafinka plynna po kapieli. Juz myslalam ze cos sie z jej skora zas dzieje. Tak klade ja z 3 razy dziennie na brzuszku po kilka minut bo placze ale zawsze to cos;)

2016-10-13 22:53

Tak, szczególnie na zgieciu dłoni i stopek. Nam polecieli smarować liomagiem różowym, ale przy młodszej smarowalam nivea, bo akurat taki miałam. Możesz też kąpać ja w Ziajce natluszczajacej, tylko trudniej utrzymać maleńką w kąpieli, bo śliska. Kladz ja na brusek na krótko, a częściej, z czasem polubi, jak zaczną wzmacniać się mięśnie, moja też na początku płakała. Teraz sama woli na brzuszku.

2016-10-13 22:10

Bardzo mnie to cieszy ze tak ladnie przybiera. Wlasnie Jola ciekawe od czego to zalezy ze inne moga karmic a inne niestety nie.... Mam jeszcze problem czy u waszych dzieci jak byly w wieku noworodkowych luszczyla sie skora na cialku i schodzila?

2016-10-13 21:58

To ładnie przybiera. Z leżeniem na brzuszku moja mała tez miała taki kryzys . Lecz nie możemy się poddawać tylko musimy kłaść dzidzie choć na parę minut. Jest to również ważne dla kręgosłupa. U nas po kilku dniach była poprawa i z dnia na dzień coraz dłużej była na brzuszku. Niestety z laktacja tak jest ze niektórzy mogą karmić nawet przez dwa lata a inni zaledwie kilka dni.

2016-10-13 20:11

Klade malutka na brzuszku w lozeczku ale nie lubi i zaraz placze. U mnie na brzuszku chwile polezy i tez zaczyna plakac... U mnie z laktacja coraz slabiej. Pije herbatki daje malutkiej piers masuje je i pod prysznicem ciepla woda leje ale nic. Dzisiaj udalo mi sie sciagnac 40 ml z 3 razow sciagania. Pocieszam sie ze zawsze to cos dla mojej malutkiej. Wazne ze przybiera na wadze. Dzisiaj po wazeniu po tygodniu mala przytyla 320 gram:)

2016-10-13 18:36

Tak jak dziewczyny radzą masaż brzuszka bardzo pomaga w oddawaniu gazów przez dziecko dzięki czemu dziecko nie ma wzdęć i nie boli go brzuch. Kładź również małą często na brzuszku. Masaż poza tym że pomaga dziecku to jest również szczególnym momentem zbliżenia między mamą a dzieckiem. Wtedy możecie się świetnie razem bawić .

2016-10-13 00:52

Pamela bardzo dobrze ze układasz córeczkę raz na jednym raz na drugim boczku i rób tak zawsze. Po pierwsze gdyby małej się ulało na pewno się nie zachłyśnie a po drugie dbasz o prawidłową postawę jej ciała dokładnie mówiąc zapobiegasz asymetrii. Jeśli mała nie odbija po każdym jedzeniu tak też się może zdarzyć to albo właśnie kładz ja na swoim brzuszku albo trzymając w pozycji pionowej poleć delikatnie po plecach, możesz też położyć córeczkę na swoich kolanach brzuszek na jednym, nóżki swobodnie wiszą a główka na drugim. Jeśli nie chce zrobić kupki to właśnie poćwiczyć kilka razy podkurczając nóżki, pomasuj po brzuszku zgodnie z ruchem wskazówek zegara, możesz położyć też na brzuszku i masować plecaki przeciwnie do ruchu wskazówek zegara. Leżenie na brzuszku bez malowania też może być. Wszystko to powinno pomóc w zrobieniu kupki.