Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pogaduchy (1591 Wątki)

Pazdziernikowe mamy2016

Data utworzenia : 2016-05-30 12:54 | Ostatni komentarz 2017-02-14 19:27

Pamela.Mokra

22931 Odsłony
754 Komentarze

Witam . Jestem tu nowa i wogole dopiero wdrazam sie w temat ciąża. Jestem aktualnie w 18 tyg i 3 dniu ciazy moj termin porodu wg OM to 29.10.2016. Jest to moja druga ciaza pierwsza niestety zakonczona poronieniem w 6 tygodniu. Jestem pełna obaw i stresów bo co chwila to mam inne dolegliwosci.. A jak tam u Was samopoczucie i wasze terminy. Pozdrawiam

2016-10-12 13:45

Fakt juz coraz pewniej sie czuje. Najgorsze jest to ze ja niepotrafie teraz normalnie spac.... Przez co chodze zmeczona. Zamiast zasnac jak mala spi to ja czuwam. Nie wiem czy to dobrze czy nie ale ona to taka mala moja kruszynka....

2016-10-12 12:26

Pamela, chyba każda z nas czuła się zagubiona na początku, w końcu to debiut :) . Ale zawsze będziesz dla swojej córeczki najlepsza mama na świecie. W razie czego pisz, na pewno wszystkie będziemy Cię wspierać. Dobrze, że dajesz jej również swoje mleczko, doskonale uzupełni to, czego mm dac nie może. A jeśli nie uda Ci się karmić własnym, nie oznacza to, że nie dajesz córce wszystkiego co najlepsze- dajesz jej swoją ogromną miłość! Wazne że na początku dostała siare, to już bardzo dużo. Moje obydwie też dostawaly mm, nie każda ma to szczęście, żeby dac radę karmić. A z czasem poczujesz się pewniej w roli mamy :)

2016-10-12 11:02

Hej dziewczyny ;) zagladam rzadko bo nacieszyc sie moja niunia nie moge;) W roli mamy czuje sie troche zagubiona. Jest to moje pierwsze dziecko, mieszkamy sami wiec ucze sie nowej roli. Mam nadzieje ze zle to nie wychodzi;) mala praktycznie ciagle spi budzi sie tylko do jedzenia i przebrania pieluszki.... Wrocilysmy do domu ze szpitala z jakas wysypka na pupci wg lekarza pokrzywka niemowleca ale ja nie moglam na to patrzec i za rada mamy posypuje skrobia ziemniaczana i praktycznie juz znika;) Co do laktacji dziennie udaje mi sie odciagnac okolo 60 ml. Malutka nie chce chwytac brodawki nawet przez kapturki. Od urodzenia na butli i dlatego. Takze moim mlekiem ja dopajam przy mm;) w piątek mamy wazenie i zobaczymy czy mala cos przytyla;)

2016-10-11 16:44

Właśnie Pamela jak tam laktacja ? Jest lepiej, pomogłyśmy choć trochę? zajrzyj do nas i opowiedz o swojej nowej roli . Czekamy na was . Pozdrowienia przesyłamy

2016-10-11 00:04

Pamela, jak laktacja sama się nie rozkręci, to spróbuj laktator elektroniczny Lovi, mi super rozkrecil, faktycznie dobrze stymuluje, a przy tym ściąga dużo szybciej niż ręczny, bez wysiłku i bez bólu. Ale powinno z każdym dniem być lepiej. Noworodkowi na początek dużo nie potrzeba, może wystarczy samo częste dostawianie, jak piszą dziewczyny. A jak się czujesz w roli mamy?

2016-10-07 17:11

Pamela w aptekach są herbatki na pobudzenie laktacji . Jeśli chcesz możesz spróbować . Osobiście ich nie używałam ale moja siostra tak i jej zdaniem pokarm zaczął się zbierać w większej ilości. Mogę polecić masowanie piersi gdyz to dobrze wpływa na kanaliki przez które mleko przepływa. Wypróbowana przeze mnie jest woda ktora najbardziej polecam , jak już wcześniej pisałam. Mam nadzieję ze będziesz mogła karmić piersią.

2016-10-07 15:22

Pamela pij bardzo dużo wody niegazowanej. A na pobudzenie laktacji najlepszą metodą jest częste przystawianie córeczki do piersi. Nie ma lepszego laktatora. Przestawiaj im częściej tym lepiej. Ja tak robiłam zresztą miałam wrażenie że mój synek ciągle ssie pierś i udało się bardzo szybko Tobie też się na pewno uda.

2016-10-07 11:52

Gratulacje dziewczynki dużo zdrowie dla Was i Maluszków szczęścia nie muszę życzyc ponieważ juz je macie