Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pogaduchy (1591 Wątki)

Pazdziernikowe mamy2016

Data utworzenia : 2016-05-30 12:54 | Ostatni komentarz 2017-02-14 19:27

Pamela.Mokra

22930 Odsłony
754 Komentarze

Witam . Jestem tu nowa i wogole dopiero wdrazam sie w temat ciąża. Jestem aktualnie w 18 tyg i 3 dniu ciazy moj termin porodu wg OM to 29.10.2016. Jest to moja druga ciaza pierwsza niestety zakonczona poronieniem w 6 tygodniu. Jestem pełna obaw i stresów bo co chwila to mam inne dolegliwosci.. A jak tam u Was samopoczucie i wasze terminy. Pozdrawiam

2016-10-12 22:43

Dziekuje dziewczyny za rady :* mala strasznie łapczywie je a w szczegolnosci pierwsze lyki mleczka to na jednym tchu pije.... Boje sie ze pozniej bedzie ja brzuszek bolal. Dzisiaj ja pobolewal stwierdzilam to po tym ze spala nie spokojnie i podkurczala nozki i od rana nie zrobila kupki. Pomasowalam jej brzuszek troche nozki podkurczalam i mala zrobila kupke po czym jak ja polozylam spac to spokojnie juz spala. Nie wiem czy takie metody sa ok ale robie to czego kiedys sie nauczylam przy mlodszym rodzenstwie. Tak Gimper moja coreczka ma na imie Zuzia;) i z narzeczonym jestesmy w niej zakochani. A porod i coreczka bardzo zblizylo nas do siebie. Moj narzeczony docenia to ile bolu i sily musialam dac by urodzic mu coreczke gdyz byl.przy mnie do samego konca przy porodzie. Nawet parł ze mna i przeciął pepowine. Sam stwierdzil ze bardzo mnie podziwia i zyskalam w.jego ocZach. W nagrode kupil mi sliczne zlote kolczyki...

2016-10-12 21:39

Pamela weź małą na rękę , rękę podłuż pod klatkę piersiową i główkę ,drugą ręką trzymaj ją za plecki i rękę z małą skieruj głową w dół , nie bój się i mi tak pokazała rehabilitantka , na początku byłam przerażona tym jak mam to zrobić , ona wytłumaczyła mi ,że dlaczego głową w dół a nie do góry , dlatego ,że nagromadzone , przez dziecko w czasie jedzenia powietrze szybciej zejdzie w dół niż do góry .I rzeczywiście taki sposób na moją małą działał jak ją tak dawałam głową w dół do odbijania to momentalnie jej się odbijało . Możesz też córeczkę położyć na brzuszku na swoich kolanach ,głową w dół , masować ją po pleckach .

2016-10-12 21:23

Poloz ją na swoim brzuchu gdy lezysz. Możesz też spróbować najpierw ja potrzymac, odłożyć i po chwili znów podnieść. A z tym odkladaniem na bok też jest dobrze. Corenka ma na imię Zuzia? Tak jak moja młodsza :)

2016-10-12 21:12

Też na początku byłam taką zagubioną mamusią . Z dnia na dzień będzie coraz łatwiej. Pamela nie po każdym posiłku musi się odbić. Bardzo dobrze że układasz ją na boczku ponieważ wtedy masz pewność że się nie zachłyśnie gdy jej się zacznie ulewać. Gdy trzymasz małą w pozycji pionowej do odbicia to lekko poklepój ją po pleckach . Bardzo dobrze ze choć trochę udaje Ci się ściągnąć pokarmu . Zawsze to kilka kropli najlepszego pokarmu. Ja cały czas mam tak że wstaje w nocy i idę zobaczyć czy mała śpi , czy jest jej ciepło taki już chyba nawyk mamy ;)

2016-10-12 20:41

Kasia raczej mi sie wydaje ze.ona byla przegrzana. W szpitalu mala tracila ciepło i trzy razy lezala pod lampami potem kazali ja opatulac w 2 dlugie rekawy rozek i gruby kocyk jeszcze... Teraz w domu ubieram.ja lekko karczek i stopki ma cieplutkie... Odstawilam narazie chusteczki nawilzane bo tak jak pisalam w domu uzywam.przegotowanej wody... A powiedzccie co mam robic jak malej nir moze sie odbic? Ulewa jej sie rzadko ale nie chce jej sie odbic po jedzeniu. Klade.ja przewaznie na boku na zmiane....

2016-10-12 19:50

Pamela każda z nas na początku jest zagubiona. To jest nowa sytuacja i chcemy wypaść jak najlepiej i żeby naszemu maluchowi nic nie zabrakło. Jeśli chodzi o pupę to pomyślałam że może Malutka ma uczulenie na pampersy i spróbuj założy jej innej firmy, albo na chusteczki nawilżane.? A mleczko dobrze, że udaje Ci się ściągnąć 60 ml. Podawaj Zuzi bo to zawsze mleko mamy.

2016-10-12 17:56

Tak jak mowisz. Ona przez sen zakwili a ja juz przy niej... Moj mowi ze troche przesadzam no ale to moje sloneczko..... Najchetniej schowalabym ja spowrotem do brzuszka zeby miala bezpiecznie tam.

2016-10-12 17:23

To naturalne, Twój organizm chce zareagować, gdy będzie Cię potrzebować. Z czasem, gdy maleńka będzie już jeść i spać regularnie, Twój sen też prawdopodobnie wróci do normy. Ahhh, te pierwsze chwile są najpiękniejsze, aż wróciłam myślami do naszych początków :)