Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pogaduchy (1591 Wątki)

Pazdziernikowe mamy2016

Data utworzenia : 2016-05-30 12:54 | Ostatni komentarz 2017-02-14 19:27

Pamela.Mokra

22920 Odsłony
754 Komentarze

Witam . Jestem tu nowa i wogole dopiero wdrazam sie w temat ciąża. Jestem aktualnie w 18 tyg i 3 dniu ciazy moj termin porodu wg OM to 29.10.2016. Jest to moja druga ciaza pierwsza niestety zakonczona poronieniem w 6 tygodniu. Jestem pełna obaw i stresów bo co chwila to mam inne dolegliwosci.. A jak tam u Was samopoczucie i wasze terminy. Pozdrawiam

2016-11-03 17:02

Na darzy zaczęło się robić coraz zimniej ale to nie przeszkadza by iść z dzieckiem na spacer . Jednak wiadomo że trzeba dziecko odpowiednio ubrać i chronić przed wiatrem i deszczem . Co do przebrania dziecka to masz rację ze w wózku będzie wygodniej . Dziecko tez musi nabrać trochę świeżego powietrza wiec ja bym była za spacerem .

2016-11-03 16:52

Możesz spokojnie rano jechać wózkiem , ja na rehabilitację miałam na 8 i wychodziłam przed 8 a miałam około 1 km. Ale to zależy od Ciebie jak będzie Ci wygodniej czy autem czy wózkiem.

2016-11-03 16:14

Sol troche pomogla i z jednej dziurki dalo sie wyciagnac ale to takim katarkiem co sie buzia wciaga bo gruszka ni cholere nie szlo. Jutro mam na 9 rano do neurologa i mysle teraz czy jechac wozkiem tak wczesnie? Musialabym wyjsc z domu o 8:30 gdzies ale czy to nie za wczesnie i za zimno na wozek z takim maluszkiem? Szczerze autem mi sie nie oplaca bo jest to niecale 1,5km do przechodni i teraz moje pytanie jaka opcje wybrac? Bo moj mowi ze lepiej autem ale ja nie wiem czy bedzie tam przewijak abym mogla mala ubrac w kombinezon a w wozku to zawsze mala sobie poloze..

2016-11-03 14:33

Ja stosowałam sól i wkrapiałam po 2 kropelki do dziurki w nosie. Te duże zasłonięte gilki które są głębiej ciężko wyciągnąć i nie sprawdza się u mnie położenie synka na brzuszku. Zakupiłam wtedy solą i wyciągam po chwili gruszka.

2016-11-03 13:26

Sądzę że na wilgotność w mieszkaniu mogłoby pomóc wietrzenie, zresztą nawet jest polecane w pokoju gdzie śpi małe dziecko najlepiej przed spaniem. W ogóle wymiana powietrza dobrze wpływa.

2016-11-03 12:09

Pamela wydaje mi się że na spokojnie możesz uzyć soli fizjologicznej do każdej dziurki tylko oczywiście nie pzesadzaj z jej ilością ja sama soli nie używałam tylko wode morską jakoś mi tak lepiej podchodziła i zawsze spisywała się na medal nadal nie kiedy stosuje ją u swojej córeczki pomimo tego iz ma ponad trzy latka

2016-11-03 08:58

U mojej mimo że głowa wyżej, to i tak co jakiś czas są. Gilki zabarwione mleczkiem. Pediatra oceniła, że jeszcze przełyk musi dojrzeć, bo się nie domyka, stąd ulewanie. Oliwcia ma rację, dużo to ułatwi. A dobrze by było, żebyś kupiła sobie higrometr, np w marketach budowlanych albo na allegro, zeby tez nie przekroczyc wilgotnosci.

2016-11-03 08:26

Pamela mogę Ci podpowiedzieć że jak zapsikasz Zuzi nosek wodą morską to połóż ja na troszkę na brzuszku . Wtedy te gilki będą wylywalyi łatwiej Ci będzie je wyciągnąć. Mi tak poradziła środowiskowa i o wiele lepiej mogłam oczyścić nosek.