Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pogaduchy (1591 Wątki)

Pazdziernikowe mamy2016

Data utworzenia : 2016-05-30 12:54 | Ostatni komentarz 2017-02-14 19:27

Pamela.Mokra

22917 Odsłony
754 Komentarze

Witam . Jestem tu nowa i wogole dopiero wdrazam sie w temat ciąża. Jestem aktualnie w 18 tyg i 3 dniu ciazy moj termin porodu wg OM to 29.10.2016. Jest to moja druga ciaza pierwsza niestety zakonczona poronieniem w 6 tygodniu. Jestem pełna obaw i stresów bo co chwila to mam inne dolegliwosci.. A jak tam u Was samopoczucie i wasze terminy. Pozdrawiam

2016-11-05 11:30

U mnie tez ciężko z rana po jednej kawie... Mam nadzieje ze bylo to jednorazowe. Dzisiaj bede w aptece i kupie cos do nawilzania noska.... W domu mamy okolo 22 stopni wiec nie jest jakos goraco no ale mozliwe ze powietrze choc my rowniez bysmy odczuli np po suchosci gardla itd. Sama juz nie wiem.

2016-11-05 11:04

Jejku, chyba muze więcej kawy.. napisałaś że gruszką, a mi się na oczy rzuciło... Przepraszam, ciężkie nocki za mną. Może ta końcówka gruszki za mocno podraznia

2016-11-05 11:00

Może być o suchego powietrza i od usuwania wydzieliny, bo naczynka krwionośne są jeszcze kruche. Czym wyciagasz? Dobrze pamietam ze aspiratorem? Może troszkę delikatniej ciągnij lub plycej końcówke

2016-11-05 10:42

Pamela ja niestety Ci nie pomogę, nie mam takiej wiedzy, na pewno zaraz otrzymasz jakąś pomocną wskazówkę. Liczę, że to nic poważnego.

2016-11-05 09:16

Dziewczyny dzisiaj zauwazylam u malutkiej lekko zaschnieta krew w jednej z dziurek. Wyciagnelam jej gruszka sporego gilka ze strupkiem krwi . nie ma katarku... Czy to normalne i czyzby jednak to bylo od suchego powietrza?

2016-11-04 16:50

Ok to informuj nas koniecznie:)

2016-11-04 13:32

Tak dziewcznyny spacerek sie udal i dobrze ze sie zdecydowalam na wozek bo autem to bylby problem z miejscem do zaparkowania bo wszystko zajete a tachac ciezki fotelik z dzieckiem z niewiadomo skad to tez nie sztuka. Miejmy nadzieje ze z malutka wszystko bedzie ok i nic jej nie bedzie dolegac....teraz 9tego mamy do ortopedy na bioderka:)

2016-11-04 13:27

Super Pamela że zdecydowałas sie na spacer. Taki zastrzyk świeżego powietrza dobrze wam zrobi. Dobrze słyszeć ze z małą jest wszystko dobrze . Może i się denerwujemy przez ten czas który czeka nas do następnej wizyty no ale od razu wszystkiego nie da sie zauważyć . Dlatego potrzebnych jest kilka wizyt kontrolnych. A co do chorych i zdrowych szczególnie niemowlaków w jednym miejscu to jestem za tym by wyznaczać albo osobne godziny wizyt albo dni. Nigdy nie mamy pewności czy dziecko czyms się nie zarazi . U nas w szpitalu np sa osobne wejścia i pomieszczenia dla dzieci chorych i zdrowych , ale to jedynie jak się idzie do lekarza pierwszego kontaktu. U innych specjalistów niestety tak nie ma.