Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pogaduchy (1591 Wątki)

Pazdziernikowe mamy2016

Data utworzenia : 2016-05-30 12:54 | Ostatni komentarz 2017-02-14 19:27

Pamela.Mokra

22912 Odsłony
754 Komentarze

Witam . Jestem tu nowa i wogole dopiero wdrazam sie w temat ciąża. Jestem aktualnie w 18 tyg i 3 dniu ciazy moj termin porodu wg OM to 29.10.2016. Jest to moja druga ciaza pierwsza niestety zakonczona poronieniem w 6 tygodniu. Jestem pełna obaw i stresów bo co chwila to mam inne dolegliwosci.. A jak tam u Was samopoczucie i wasze terminy. Pozdrawiam

2016-11-12 16:46

Pamela to nieciekawie będzie u ciebie się zapowiadało od przyszłego tygodnia, na tą chwilę mogę sobie tylko wyobrazić co czujesz i będziesz czuła podczas badania:( Co do mleka ja bym się nie przejmowała ich opiniami, co innego jakby rzeczywiście zmiana mleka nie służyła a ty piszesz, że wcale tak nie jest, czasem niektórzy potrafią mieć inne intencje niż tylko rady.

2016-11-12 13:36

Ahh dziewuszki:( u mnie troche nie najlepiej bo ostatnio robilismy malej badanie krwi z paluszka i wyszlo ze ma podwyzszone MONOCYTY co swiadczy o infekcji w organizmie a mala jest zywa nic jej nie dolega je przybiera na wadze. Ostanio w srode wazyla 4420 gram czyli na tydz okolo 400 gram przybrala... W pn mamy powtorzyc badanie krwi ale z zylki i juz mi smutno jak mala bedzie plakac a ja razem z nia:(( Druga sprawa to to ze zmieniliśmy malej mleczko z Bebilon z Pronutra na Bebiko 1 gdyz mala miala problemy z brzuszkiem i ciagle plakala wieczorami czyzby kolka? Od 2 dni na Bebiko i dziecko spokojne spi i nie placze..:) ale problem w tym ze duzo osob mi mowi ze to mleko jest do kitu itd ze dziecku podaje szajs... Ale jej jest dobrze po tym i nie ulewa, kupki robi i baczki puszcza czego nie bylo przy bebilonie i pewnie stad te bolesci. Jak myslicie maja racje.? Nie chce zmieniac zas bo niemo zna tak czesto a po drugie jej podeszlo to mleczko...

2016-11-07 09:08

Pamela już wcześniej wspominała o nawilżaniu powietrza, miała właśnie kupić coś na kaloryfer:) I jak tam właśnie kupiłaś? Jak w ogóle dziecko? Od razu wiadomo nie można się spodziewać cudu. Jednak inhalacje są na prawdę sprawdzone i można je robić nawet profilaktycznie. Inhalować może się cała rodzina, teraz jest okres gdzie łatwo o przeziębienia, a najlepiej im zapobiegać:)

2016-11-07 08:57

Pamela inhalacje z soli fizjologicznej powinny pomóc a jeśli nie to na pewno nie zaszkodą. Nawilżać powietrze możesz albo takimi zawieszkami na kaloryfer, albo kładąc mokry ręcznik na kaloryfer albo porozstawiaj garnki z gorącą wodą.

2016-11-07 00:05

Pamela myślę że inhalacje z soli fizjologicznej powinny pomoc, jeśli nie masz inhalatora to są już świetne aplikatory z soli morskiej lub fizjologicznej w aptekach. Nawilżaj też powietrze w mieszkaniu. Najlepiej nawilzaczem powietrza ale jeśli nie masz to zmocz ręcznik i przewies na kaloryferze.

2016-11-06 22:53

Jutro zrobie mojej malutkiej inhalacje z soli fizjologicznej bo ona ciagle ciagnie nosem jak oddycha a nic nie wyplywa z nosa wiec moze jej cos tam zalega. Zobaczymy czy pomoze.

2016-11-05 20:06

Pamela wydaje mi się że podczas ostatniego wyciągania gilka mogłaś nieświadomie podrażnić naczynia krwionośne. Nic jednak się nie martw tak się zdarza a Maluszki mają bardzo kruche naczynia krwionośne i nie łatwo o takie podrażnienia.

2016-11-05 15:39

Pamela myślę ze przyczyną strupka krwi może być to ze niechcący i nieświadomie mogłaś podrażnić kruche naczynka w nosku Zuzi . U mnie tez kilka razy się to zdarzyło ale było to właśnie jednorazowe, nie było jakiegos widocznego wycieku tylko właśnie spostrzegłam krew w wydzielinie z nosa. Mozliwe ze podczas ostatniego wyciagania gilka mała ruszyła główką i stąd to zranienia.