Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pogaduchy (1591 Wątki)

Pazdziernikowe mamy2016

Data utworzenia : 2016-05-30 12:54 | Ostatni komentarz 2017-02-14 19:27

Pamela.Mokra

22913 Odsłony
754 Komentarze

Witam . Jestem tu nowa i wogole dopiero wdrazam sie w temat ciąża. Jestem aktualnie w 18 tyg i 3 dniu ciazy moj termin porodu wg OM to 29.10.2016. Jest to moja druga ciaza pierwsza niestety zakonczona poronieniem w 6 tygodniu. Jestem pełna obaw i stresów bo co chwila to mam inne dolegliwosci.. A jak tam u Was samopoczucie i wasze terminy. Pozdrawiam

2016-11-13 21:09

Pamela Kochana wszystko będzie dobrze nie martw się na zapas. Jeśli chodzi o mleczko to nie zmieniaj. Skoro Zuzi ono pasuje i nie ma problemów z brzuszkiem czy ulewaniem nic nie zmieniaj.

2016-11-13 19:16

U mojej po Bebilonie pojawił się śluz i krew w kupce, tak więc przeszła na Nutramigen na kilka miesięcy. Nie wiem czemu on taki drogi, bo naprawdę wielu osobom nie sprawdził się, za to Bebiko używa wielu moich znajomych i jest ok.

2016-11-13 13:36

Pamela myślałam o Tobie kochana ostatnio i tutaj Cię znalazłam w końcu :) Jak czytam i u Ciebie już pojawiły się problemy z brzuszkiem u córeczki ;/ kurcze tak to jest z wcześniakami ale z tego co czytam to dobrze, ze bebiko nie powoduje u córeczki problemów jak wcześniej przy bebilonie. Ja podawałam córce to mleko od 10 miesiąca do 4 roku życia było dla niej najsmaczniejsze i najlepsze inne w żaden sposób jej nie pasowały a zaczęliśmy od bebilon właśnie tak samo jak Ty a jak widać droższe nie zawsze oznacza lepsze. Mam nadzieję, ze chrzciny będą udane z resztą nie może być inaczej :)

2016-11-13 12:38

Pamela udanego przyjęcia, wiem że jest pewnie już za późno. Na razie nic nie zmieniaj jak Ci poradziłyśmy i nie martw się badaniem, córka będzie czuła że jest bezpieczna przy Tobie, tylko się nie stresuj bo to też na nią wpływa :)

2016-11-13 00:27

Gimper pierwsze badanie bylo dlatego ze mala jest z 36 tyg czyli wczesniak a takim dzieciom bada sie morfologie pod wzgledem zelaza gdyz czesto wczesniaki maja niedobor. Narazie nie mysle by zmieniac. Drozsze nie znaczy " lepsze" dla dziecka. My dawalismy Bebilon a to mleko do najtanszych nie nalezy i mala ulewala i problem z brzuchem.... Mam nadzieje ze po badaniu bedzie ok bo za tydz czeka nas szczepienie pierwsze. Jutro mamy chrzciny.. Moze i wcześnie ze mala ma ponad miesiac ale wiem ze mala przespi mi msze a po drugie juz bede miec za soba i bede mogla skupic sie na dziecku a nie myslec o chrzcinach kiedy i wgl.

2016-11-12 22:51

Wiele dzieci bardzo dobrze reaguje na Bebiko, chyba najmniej dolegliwości powodowało wśród dzieci znajomych. Może ta opinia bierze się z powodu ceny, bo jest stosunkowo najtańsze.Też mi się tak wydaje, żebyś nie zmieniała. Badanie z paluszka zdaza się, że nie jest miarodajne, może okazać się, że jest w porządku, tym bardziej że zachowanie i apetyt ma normalne. A z jakiego powodu robiłaś pierwsze badanie?

2016-11-12 17:34

Pamela mleczka bym narazie nie zmieniała bo z tego co piszesz to wynika że małej ono smakuje. Nie wpływa źle na jej układ trawienny bo robi kupki normalne oraz oczyszcza brzuszek z gazów . Również zniknął problem z ulewaniem . Najlepiej o Mleczku porozmawiaj z pediatrą ale wydaje mi się ze skoro jest lepiej niż z poprzednim to nie powinnaś się przejmować opiniami innych . Jak wiadomo każde dziecko jest inne . A co do monocytów to mogę Ci powiedzieć że moja mała tez jest wcześniakiem (30tc) dwa tygodnie temu jak jechaliśmy do poradni patologii noworodka robiliśmy też badania krwi z paluszka. Monocyty również podwyższone bo 14 a zakres referencyjny jest od 2 do 5( zakres w kazdym laboratorium moze być inny). Zapytałam się tamtej lekarki co i jak a ona tylko ze małe dzieci tak mają , a wcześniaki to już w ogóle. Reszty się dowiem dopiero w przyszłym tygodniu bo się umówiłam do lekarki u nas w mieście na prywatną wizytę .

2016-11-12 17:14

Tym bardziej ze to badanie jest na cito i boje sie ze nie daj Boze bedzie cos nie tak to do szpitala nas wysla. Lekarka sie troche tez obawia bo jednak ona jest wczesniakiem. z36 tygodnia.