Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pogaduchy (1591 Wątki)

Pazdziernikowe mamy2016

Data utworzenia : 2016-05-30 12:54 | Ostatni komentarz 2017-02-14 19:27

Pamela.Mokra

22909 Odsłony
754 Komentarze

Witam . Jestem tu nowa i wogole dopiero wdrazam sie w temat ciąża. Jestem aktualnie w 18 tyg i 3 dniu ciazy moj termin porodu wg OM to 29.10.2016. Jest to moja druga ciaza pierwsza niestety zakonczona poronieniem w 6 tygodniu. Jestem pełna obaw i stresów bo co chwila to mam inne dolegliwosci.. A jak tam u Was samopoczucie i wasze terminy. Pozdrawiam

2016-11-17 23:49

Pisałam i zjadło, U nas pierwsza ciąża szybko bo za drugim podejściem, za to druga trochę więcej starań, ale fajnie wyszło, bo różnica między dziećmi będzie 2 lata i 8 dni

2016-11-17 11:18

Mam wrażenie, że faktycznie w drugą ciążę zachodzi się często szybciej. U mnie wystarczył 1 raz, teoretycznie w czasie nieplodnym. A pierwszy raz trwało to 1.5 roku. Tabletki są dobre, ale mi ginekolog poleciła odczekać trochę po porodzie, żeby burza hormonalna samoczynnie przeszła. Pewnie do nich wrócę, ale za jakiś czas. Natomiast u mnie nie sprawdził się pierścień. Ale to już temat na wątki, które podala Iwona.

2016-11-17 10:36

Pamela dobrze, że lekarka nie dzwoniła to faktycznie oznacza, że wyniki córeczki są dobre :) Jeżeli chodzi o antykoncepcję to ja Ci polecam tabletki antykoncepcyjne co prawda wymaga systematyczności ale ja dla mnie najwygodniejsze rozwiazanie. Dobra jest tez wkładka jeżeli obawiasz się, że jednak o tabletkach nie będziesz pamiętać :) Tutaj masz wątki i artykuł : http://lovi.pl/pl/rodzice/302/1 http://lovi.pl/pl/forum/10/1468

2016-11-17 09:56

Lekarka nie dzwoniła do mnie wiec raczej wyniki badan sa ok.. We wtorek mamy szczepienie to sie dowiemy.... Ciekawe jak moja corcia bedzie sie czuc po tych szczepieniach. Mamy 5w1 i pneumokoki razem .... A okres juz mi sie konczy i teraz dziewczyny mysle o antykoncepcji bo kazdy mi mowi ze po porodzie latwiej zajsc w ciaze. Nigdy nie uzywalam zadnej antykoncepcji , tabletek. Z partnerem uprawiamy stosunek przerywany ( wiem ze to nie antykoncepcja) ale przez 7 lat nigdy nie wpadlismy...ale teraz jakos sie bede obawiala.

2016-11-16 01:37

Pamela cieszę się, że z badaniem malutkiej było więcej strachu, niż cierpienia. A z okresem to już wiesz. Nie dziwię się, że się przestraszylas, miałam tak samo, tym bardziej że nigdy wcześniej nie miałam tak obfitych. Powiem Ci ze wyszłam z dużą anemia ze szpitala, po tych krwawieniach też miałam zawroty głowy, ale chyba bardziej ze zmęczenia. Zrobiłam morfologie i zelazo, wyniki bardzo się poprawily, czego i Tobie życzę. Przyznaję, że żelazo brałam niezbyt regularnie, ale codziennie pochlaniam po 2-3 banany i pomidory, jak nie mam czasu zjeść. Może dieta bananowo- pomidorowa mi pomogła ;):)

2016-11-15 20:44

Pamela to dobrze, że lekarz Ci wszystko wyjaśnił i jesteś spokojniejsza. Teraz nas poinformuj o przyszłej wizycie jak przebiegła. Super, że korzystacie z pogody, teraz przynajmniej jest tak fajnie sucho:)

2016-11-14 18:50

Też dziś pytałam o Monikę w jej wątku...pewnie nie ma czasu... Dobrze że zadzwonilas do lekarki zawsze lepiej się upewnić i zasięgnąć opinii specjalisty.

2016-11-14 18:16

Zadz do gin i powiedzial ze mam tak obfita miesiaczke dlatego ze bylam przy porodzie lyzeczkowana i macica jeszcze dodatkowo sie oczyszcza z tych skrzepow. Za tydz mam na kontrole i mam zrobic morfologie krwi czy anemia mi sie nie poglebila bo po porodzie wychodzilam z lekka anemia i musialam brac zelazo... Wyniki zawiozlam do przechodni a jutro zadzw do lekarki co i jak.... Dzisiaj skorzystalysmy ze slicznej pogody i pospacerowalysmy az 3h;) malutka spala jak susel:) Cos Monika.P nie daje znac jak tam u niej i z dzieciatkiem.