Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pogaduchy (1591 Wątki)

Pazdziernikowe mamy2016

Data utworzenia : 2016-05-30 12:54 | Ostatni komentarz 2017-02-14 19:27

Pamela.Mokra

22904 Odsłony
754 Komentarze

Witam . Jestem tu nowa i wogole dopiero wdrazam sie w temat ciąża. Jestem aktualnie w 18 tyg i 3 dniu ciazy moj termin porodu wg OM to 29.10.2016. Jest to moja druga ciaza pierwsza niestety zakonczona poronieniem w 6 tygodniu. Jestem pełna obaw i stresów bo co chwila to mam inne dolegliwosci.. A jak tam u Was samopoczucie i wasze terminy. Pozdrawiam

2016-11-20 22:23

DorFryt my wlasnie robilismy badanie krwi pod kierunkiem zelaza wlasnie bo jak pisalas u wczesniakow roznie to bywa. Twoj malutki pewnie placze po tyl leku bo jak wiadomo zelazo zatwardza i mial problemy z brzuszkiem tzn kupka. Ja bd we wtorek to sie zapytam o mleczko bo dzisiaj zauwazylam w kupce sluz i troszke krwi :( wyczytalam ze moze to byc alergia na to mleko bebiko .... Moja też po bebiko zaczela ulewac czasami az chlusta przetrawionym mleczkiem.... Do okulisty nie mieliśmy skierowania ale za to do neurologa... DorFryt tez taka czesta zmiana mleczka jest niedobra dla brzuszka maluszka. Dlatego ja sie pediatry zapytam jakie bedzie najlepsze wyjscie.

2016-11-20 21:03

Pamela co do mleczka to najlepiej jeśli skonsultujesz to z pediatrą. On wybierze najlepsze które powinno odpowiadać Zuzi . Temperatura dziecka na samym początku może często się wahać. Być wyższa lub niższa od normy . Ale jeśli to jest mała różnica to nie ma się czym przejmować bo jak wiadomo organizm dziecka doiero się rozwija i mogą pojawić się różne niepokojące a naturalne symptomy. Jeśli chodzi o kolejną ciążę często niechcianą to wiadomo że warto poruszyć ten temat na wizycie i ginekologa . Wiadomo ze tabletki antykoncepcyjne często pozostawiają po sobie skutki wpływające na późniejsze ciąże. Istnieje wiele innych metod antykoncepcji wiec może uda wam się dobrać najbezpieczniejsza. Teraz ze względu na zmieniajacą sie co chwilę pogodę nie trudno i przeziębienie. Także ubierajcie się ciepło i by szybko małej przeszło . Zdrówka dla Zuzi .

2016-11-20 19:27

Jejku, ile miałam do przeczytania... ;/ Pamela, u mnie nic nie wspominali, że synek ma mieć jakieś badanie krwi (a urodził się w 35tyg) ;/ ale za to musieliśmy skontrolować przez usg brzuszek i główkę... A mówili Ci coś, że okulistę masz odwiedzić? Dużo gości mieliście na chrzcinach? Robiłaś w lokalu czy u siebie? My mamy 4 grudnia u siebie w domu... i ma być 20 osób (sami najbliżsi+my) nie wiem jak ja to ogarnę... ;/ A co do mleczka to opiniami się innych nie przejmuj. Ty wybierasz to co najlepsze dla córeczki. A w przypadku mleka nie patrzy się na cenę tylko na to jak dziecko po nim reaguje. U nas najpierw było nan, ale dostawał strasznych boleści i głównie przy robieniu kupki (chociaż nie było zatwardzenia) i do tego ulewał przy każdym posiłku, później wzięliśmy na próbę bebiko, już się cieszyłam, bo ulewania się zmniejszyły, płaczu nie było, ale za to biegunka była.... teraz mamy hipp i było w miarę dobrze ale od 1,5 tygodnia chlusta, a nie ulewa.... do tego ma boleści, tak jakby bolało go to ulewanie. Kupiłam zagęszczacz to ulewanie prawie zanikło ale znowu ból brzuszka się pojawił... i teraz pytanie czy poczekać czy szukać czegoś w zamian? Starszy synek był praktycznie do teraz na babydream (najtańsze mleczko rossmana) nie działo się mu nic po tym. A.... nam neonatolog kazała dawać synkowi żelazo, bo podobno u wcześniaka łatwo o anemię... ale zaleciła nam taki specyfik, że po podaniu tego "leku" Tomuś praktycznie płakał bez przerwy od podania żelaza do ponad 12 godzin... nie wiem czy też to nie spowodowało tych ulewań, bólów brzuszka trwające do teraz. Np wczoraj napad płaczu od 21 do 3... myślałam, że padnę przy tym maratonie (ja z bólem głowy, a mąż oburzony, że syn płacze i nie daje się uspokoić poszedł spać )... Zakończę na tym że dzidziuś sobie teraz śpi w łóżeczku i śliczne minki robi :D Pozdrawiam i trzymaj się... pewnie przy następnej mojej wizycie tu będę musiała poświęcić pół godziny, żeby się odnaleźć w temacie ;)

2016-11-20 10:19

Pamela teraz pogoda sprzyja przeziębieniom i u nas synek dwa tygodnie miał katarek całe szczęście bez kaszlu ale wiadomo jak ciężko jeść z zatkanym noskiem:( już teraz jest lepiej... U Was też szybko minie a że szczepieniem odczekaj bo to duże ryzyko szczepic przeziębione dziecko. Co do temperatury ciała to mój synuś ma identyczną niską temp. ciała która max sięga 36.2 C Ale jak mówiła położna tak może być u dzieci i nie ma podstaw do niepokoju :)

2016-11-20 08:47

We wtorek zapytam się pediatry o zageszczenie mleczka. Mala wypila tylko 3 buteleczki po 90 ml mleczka bebilon i juz zatwardzenie ma.... Wczoraj wieczorem musialam dac jej bebiko bo tak plakala i nie chciala mi pic bebilonu....a podalam bebiko to zjadla ze smakiem i grzecznie zasnela... Musimy zostac przy bebiko i spróbować zageszczac bo niestety Bebilonu juz nie chce pic a po drugie to problem z kupka i gazami po nim. Cos mi malutka zaczyna kaszlec ehh i szczepienia raczej nie bedzie ale pojde ma wizyte do pediatry chociaz bo przed szczepieniem jest takowa wizyta. Na szczescie nie ma goraczki. Zastanawia mnie fakt ze moja malutka ma przewaznie temp 36,2-36,4 max. A czasami nawet 35,9. Polozna mowila ze to normalne u niemowlaków bo nie maja jeszcze wyregulowanej cieploty ciala... Raczej jej zimno nie jest bo nozki cieple i kark rowniez a nie chce jej przegrzewac. Nie za niska ta temp??

2016-11-18 14:16

U mnie za pierwszym jak i za drugim razem udało się zajść w ciąże w trzecim cyklu :) Pamela może powinnaś podawać mleczko zagęszczone skoro u małej pojawia sie problem z ulewaniem, dobrze, ze idziesz do lekarza z pewnością doradzi Ci odpowiednie mleczko bo w tym temacie nie znam się za bardzo :) Mojej córce nie odpowiadał bebilon, bolał ja brzuszek natomiast bebiko sprawdziło się super ale była dużo starsza od Twojej córeczki.

2016-11-18 13:22

Bylam u lekarza po 3 tyg od porodu i pytal sie o tabletki ale odmowilam. Ale teraz bede szla to sie zapytam. Moj nie chce abym brala bo boi sie ze przy kolejnej ciazy znowu beda komplikacje przy zajsciu i zebym zas nie poronila bo nie chce bym cierpiala... Temat mlekowy... Dzisiaj wrocilismy spowrotem do mleczka Bebilon gdyz malapo bebiko zaczela mi tak ulewac az chlustac mlekiem ze masakra i robic rzadsze kupki. Po bebilonie ulewala sporadycznie ale za to problem z kupka byl.. We wtorek ide na szczepienie i zapytam sie pediatry o najlepsze rozwiazanie bo nie chce ciagle zmieniac mleka...

2016-11-18 00:39

Pamela ja jak byłam u ginekolog po połogu ona mnie pytała czy potrzebuje tabletki. Pójdziesz i spokojnie o nie poproś a doktor na pewno wszystko Ci dokładnie wytłumaczy. Super, że wyniki wszystkie w porządku i nie musisz się już martwić. Jeśli chodzi o szczepienia mój Synek też miał 5w1 i Pneumokoki jednego dnia. Po szczepieniu więcej w dzień spał ale ani nie gorączkował ani nic innego. Z tym, że każde dziecko przechodzi szczepienia inaczej. Mam nadzieję jednak, że Zuzia przejedzie je spokojnie.