Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pogaduchy (1591 Wątki)

Pazdziernikowe mamy2016

Data utworzenia : 2016-05-30 12:54 | Ostatni komentarz 2017-02-14 19:27

Pamela.Mokra

22905 Odsłony
754 Komentarze

Witam . Jestem tu nowa i wogole dopiero wdrazam sie w temat ciąża. Jestem aktualnie w 18 tyg i 3 dniu ciazy moj termin porodu wg OM to 29.10.2016. Jest to moja druga ciaza pierwsza niestety zakonczona poronieniem w 6 tygodniu. Jestem pełna obaw i stresów bo co chwila to mam inne dolegliwosci.. A jak tam u Was samopoczucie i wasze terminy. Pozdrawiam

2016-11-21 16:28

Iwona ja podaje sama wode przegotowana bez dodatkow. Po tym mleczku malutka puszcza glosne baczki i sie nie meczy jedyny plus... Ale to ulewanie i taka rzadsza kupka ze sluzem mi nie pasuje i mam nadzieję ze jutro lekarka cos poleci... Jestem ciekawa czy mala jutro bedzie szczepiona ze wzgledu na te wyniki krwi no i moje obawy z gardelkiem. Bo tak jak nizej ktoras z Was pisala czasami to tak wyglada jakby mala sie wlasna slina ksztusila i stad ten kaszelek.... Z noskiem tez problem bo ciagle charczy. Nic nie leci z noska ale jak zagladam to cos tam jest zawsze. Zakraplam sola morska a potem gruszka sciagam ale to znikoma wydzielina. Gdzies wyczytalam ze to charczenie moze byc od wiotkosci krtani .

2016-11-21 15:13

Pamela próbuj podawać na razie wodę bez dodatków a córeczka z pewnością załapie, zacznie pić tylko musisz cierpliwie poczekać jest tak malutka, ze dla niej każdy nowy smak to wyzwanie i musi do niego przywyknąć. Jeżeli chodzi o śluz w kupce i krew to tak jak napisały dziewczyny każde dzieciątko zareaguje inaczej u mnie np. synek po Enfamil ma czarne kupki i jakby miał zatwardzenie kiedy odstawiam mleczko wszystko wraca do normy a po podaniu tego mleczka po raz kolejny to samo..teraz spróbuję z bebiko i zobaczę czy będzie różnica. Porozmawiasz jutro z lekarzem i on doradzi Ci na pewno jakie mleczko wybrać :)

2016-11-21 12:18

Tak jak napisała DorFryt każde dziecko zareaguje inaczej na dane mleczko, u nas śluz i krew pojawiła się po Bebilonie, po Bebiko miała biegunki ( jak była maleńka, bo po roku piła Bebiko bez żadnych dolegliwości). Odważne dziewczyny podając takie rzeczy.... Mi lekarz w szpitalu zalecal dodawać glukoze, ale moja na szczęście pije wodę bez dodatków. Jestem zdania, że jeśli dziecko nie chce pić, to nie potrzebuje. A takie dodatki uczą złych nawyków żywieniowych. Nie odwazylabym się dac zwykłego mleka, choć podobno dawniej dawali zwykle w proszku takie w niebieskich torebkach, nie wiem czy pamiętacie? Lekarz powinien decydować o mleku i dobrze robisz, że zdajesz się na jego/jej zdanie.

2016-11-21 12:02

No mi tez mowila ze mam slodzic wode bądź kupic glukoze... Moja nie chce pic ani wody ani herbatek. Tylko mleczko... Ale zwykla herbate lipton hehe dobre:) O kleiku to mi nawet pediatra mowila ze od 4 mies mozna juz dawac do mleczka jak dziecko jest na mm.... No nie chce juz jej sama zmieniac mleczka. Poczekam do jutra do wizyty co mi powie lekarz.

2016-11-21 11:39

Wow. Zwykle mleko? Moja kuzynka ma bliźniaki 2miesiace starsze od mojego małego (czyli teraz mają 4miesiace) i od ponad miesiaca daje im kleik do mleczka. A powaliła mnie jak jej mowilam ze Synek nie chce pić wody ani herbatki... Ona zapytała czy słodze mu picie. Ja na to że nie. Wtedy ona poleciła mi żebym mu poslodzila i powiedziała że ona daje synkom herbatę Lipton z cukrem i sokiem malinowym..... To jak dziecko reaguje to przez to że w każdym mleczku inne proporcje są i każdy mały organizm inaczej reaguje. Tym bardziej że jeszcze nie jest dobrze rozwinięty przewód pokarmowy. U nas żelazo nie powodowało zatwardzenie. Synek nie miał jeszcze twardej kupki a żelazo dostawał dodatkowo.

2016-11-21 11:10

A czemu np po bebilonie ma twarda kupke a po bebiko rzadsza i sluz??? Niby taki sam sklad?? A bebiko dodatkowo ma więcej zelaza to powinno bardziej zatwardzac... Ja sie gubie w tych mlekach. Kiedys bylo jedno Humana chyba i nie bylo problemu z mleczkiem:) moja bratowa nawet teraz jak urodZiła synka to od 3 tyg malemu dawala zwykle mleko 3,2% rozcienczala z woda i do tego kupowala jakies zywe kultury bakteri i malemu nic... Ja bym sie bala.

2016-11-21 10:14

Pamela koniecznie porozmawiaj o tym śluzie i krwi w kupce z pediatrą bo nie jest to dobra oznaka...nie panikuj też na zapas bo jak pisałaś mała ma zatwardzenia więc może być tak, ze jakieś naczynko pękło w odbycie dlatego pojawiła się krew..natomiast śluz to już musi być przyczyna mleczka.

2016-11-21 02:06

Koniecznie powiedz pediatrze o sluzie i krwi, bo faktycznie może to być nietolerancja lub niedojrzalosc jelit. Starszej tak się właśnie te jelitka objawialy, do 6 m-ca życia była na Nutramigenie, później już na zwykłym i było ok. Mloda narazie nadal jest na Nutramigenie, więc nadal nie wiem, czy to nietolerancja czy niedojrzalosc, dowiemy się za ok 1.5 miesiąca. U niej były silne bóle brzucha, gazy, ulewania, problemy z wodnistka kupka, jelita "grały". O tych problemach po Bebilonie też powiedz, bo w zależności od składu mleka nietolerancja laktozy może różnie się objawiać. Mam nadzieję, że kaszelek u Zuzi jest tylko konsekwencją zwiększonej ilości śliny lub po ulewnaiu że nic jej nie bierze, choć przy tej pogodzie ciężko uniknąć.