Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Konkursy #teamLOVI (394 Wątki)

Konkurs "Chwile pełne miłości" (zakończony)

Data utworzenia : 2017-10-23 09:51 | Ostatni komentarz 2017-12-18 21:37

Redakcja LOVI

64765 Odsłony
975 Komentarze

Zapraszamy Was do wzięcia udziału w konkursie, w którym do wygrania czeka aż 20 nowych laktatorów elektrycznych Expert i 100 butelek Medical+. Zadanie konkursowe: Mamy, pokażcie lub opiszcie, jak okazujecie miłość Waszemu maluszkowi, zaś przyszłe Mamy - jak okazujecie czułość swojemu brzuszkowi. Swoje zgłoszenia zamieście w tym wątku. Atrakcyjne nagrody czekają!

2017-10-25 22:50

Nie każdy dzień w ciąży jest łatwy, ale każdy zbliża nas do spotkania z Tobą <3

2017-10-25 22:34

Po kilku latach starań o dziecko, konsultacjach w specjalistycznych klinikach, morzu wypłakanych łez i straceniu nadzieji - udało nam się. Stał się cud i jestem w ciąży. Dla nas to prawdziwy cud ponieważ lekarze nie dawali nam szans na dziecko. Jak okazuję miłość naszemu Bejbusiowi? Codziennie cieszę się całą sobą że biją we mnie 2 serca, głaszczę brzuch, zdrowo się odżywiam i wszystko co robię - robię z myślą o dziecku.

2017-10-25 22:25

Witam wszystkie mamy i jurorów! Dzisiaj usłyszałam najpiękniejsze słowa od starszego syna kierowane do mojego brzuszka! Zacznę od początku. Jestem w 32. tygodniu ciąży i spodziewam się córki. Mam też syna, który za niedługo skończy 6 lat. Od sierpnia uczę dość intensywnie syna Adama literek i czytania. Na początku ciężko było zainteresować jakąkolwiek nauką, ale ostatnio zauważyłam duże postępy z widocznym zaangażowaniem syna. Dzisiaj podczas przygotowywania kolacji, Adaś czytał mi skład produktów, które były w zasięgu ręki, nagle zapytał: - Mamo potrafię już dobrze czytać, - No bardzo dobrze, jestem z Ciebie dumna, - Wiesz dlaczego nauczyłem się czytać? Jak urodzi się Alicja będę czytać jej bajki, tak jak Ty mi czytałaś, żebyś Ty już nie musiała. Myślę, że mój syn może mnie i męża uczyć okazywania miłości do tej maleńkiej istoty jak i drugiej osoby, w tym wypadku okazał ją mi, ponieważ na każdym kroku chce wyręczyć mnie z obowiązków, a myśląc o przyszłej siostrzyczce bierze na siebie rolę odpowiedzialnego i opiekuńczego brata mając dopiero 6 lat.

2017-10-25 22:12

Ja okazuję miłość do szczęścia w brzuszku jak i mojego szczęścia na lądzie. Ta dwójka to spełnienie moich marzeń i kocham ich odkąd tylko zaistnieli w moich myślach,gdy tylko ujrzałam 2 kreski na teście. Mój maluszek,który jest już na świecie od początku doznaje ogrom matczynej miłości,która każdego dnia jest większa. Odkąd się urodził spaliśmy razem,reagowałam na wszystkie jego potrzeby. Każdy jego płacz był dla mnie poważną sprawą,nigdy nie bagatelizowałam jego smutku,nawet jeśli to był tylko brak humoru. Zawsze daję mu potrzebne wsparcie,bo dziecko potrzebuje najwięcej miłości właśnie wtedy,gdy inni twierdzą,że powinno zostać ukarane,bo jest niegrzeczne. Słucham jego potrzeb,nie odmawiam czułości od początku. Jeśli moje dziecko chciało być na rękach cały dzień to znaczy,że potrzebowało mamy. Nie szukałam rozwiązania jak go odłożyć do łóżeczka. Ja szukałam rozwiązania jak pogodzić obowiązki domowe z podarowaniem czułości jakie potrzebuje moje dziecko,więc kupiłam w tym celu chustę i mogliśmy być razem. Codziennie rano budzę się z uśmiechem,gdy Go widzę! Chcę,aby był szczęśliwy widząc każdego dnia uśmiechniętą mamę,która w głębi duszy bywa okrutnie zmęczona. Mam zawsze czas dla mojego dziecka. Zakupy,obiad na godzinę 14 czy brudne podłogi na prawdę mogą poczekać w chwilach,gdy On mnie potrzebuje. Myślę,że o mojej wielkiej miłości do synka świadczy to,że on wie,że może ze wszystkim do mnie przyjść. Wie,że ze mną może dzielić swoją radość,smutek i złość. Jestem dla niego ukojeniem i towarzyszem we wszystkich chwilach jego życia. Uczę go nowych rzeczy,pokazuję Mu świat. Tłumaczę co jest w życiu ważne a co najważniejsze-zawsze go dopinguje w jego wyborach,pokazując,że wierzę w Niego jak nikt na świecie. Jesteśmy zgranym duetem. Mój synek jest moim najlepszym przyjacielem! Umiem zrezygnować bez bólu z wielu rzeczy,żeby tylko on był szczęśliwy. A moja miłość do brzuszka? Od początku czytam mojej wspaniałej dwójce bajeczki na dobranoc. Wierzę,że mały Ktoś w brzuchu mnie słyszy i czuje moją miłość. Razem ze starszakiem śpiewamy dla Niego "Był sobie król". Dbam dla tego maluszka o swoją dietę i zdrowie,aby mógł rosnąć zdrowo we mnie. Chodzę regularnie na wizyty i pilnuję,aby przez cały okres ciąży czuł się we mnie bezpiecznie aż do samego rozwiązania! Dbam o swoje dzieci. W ciąży jak i po narodzinach. Będę już dbać o nie zawsze i robić wszystko,aby wywołać uśmiechy na ich buzi. Robię wszystko,by moim dzieciom niczego nie zabrakło i staram się być dla nich najlepszą mamą jaką mogą sobie tylko wyobrazić. Tak właśnie przejawia się moja miłość: Daję im to na co zasługuje każde dziecko-uśmiechniętą mamę,której serce da mnóstwo miłości i przebaczy wszelkie przewinienia. Zawsze będę dla nich ramieniem w który będą mogli się wypłakać i zawsze będę dla nich osobą,przy której nie będą mogli się nudzić !

2017-10-25 22:04

Chwilę pełne miłości od 2 lat codziennie mamy To każde sekundy,minuty z naszymi dwoma maluchami To ich piski,śmiechy ale też płacze, humory Bo dwójka takich maluchów potencjał ma do tego spory To nocne Zosi pobudki na piersią karmienie To poranne pilotem w głowę przez Frania budzenie To codziennie domu ogarnianie A w międzyczasie zabawy, wygłupy czy w berka granie To spacery w parku,na placu zabaw bawienie A gdy przyjdzie wracać do domu to marudzenie To wieczorna kąpiel z babelkami A później zasypianie z ulubionymi bajkami To od dwóch lat spedzona z dziaciaczkami każda chwila Która nawet najgorszy dzień nam umila I na to wszystko zawsze chwile pełne miłości mamy Bo nasze male szkraby bardzo kochamy

2017-10-25 22:02

Pisząc ten komentarz jeszcze nie wiem jaka jest płeć mojego bobaska. Jestem obecnie w 19 tygodniu ciąży. W zeszłym tygodniu poczułam po raz pierwszy "magiczne bąble" w moim brzuchu. Była to jedna z piękniejszych chwil mojego życia, ponieważ teraz tak naprawdę zdałam sobie sprawę, że rozwija się we mnie prawdziwe nowe życie, które po urodzeniu będzie całkowicie zależne ode mnie. Od tego momentu codziennie wyczekuję wieczoru, kiedy położę się wygodnie i będę wyczekiwać delikatnych muśnięć mojego maluszka. Włączam relaksującą muzykę, która ma mnie wyciszyć ale także moje maleństwo. Następnie biorę oliwkę i kolistymi ruchami wsmarowuję i gładzę mój brzuszek wyobrażając sobie jak później będę smarować mojego bobaska po kąpieli;) Już teraz wiem, że mój maluszek nie lubi zbyt długo siedzieć w jednej pozycji ale za to spacery ok.5-6 km bardzo dobrze na nas wpływają. Zwracam uwagę także na odzież którą nosze, aby była wygodna zarówno dla mnie jak i mojego maluszka nie uwierająca w żaden sposób brzuszka. Bardzo często ze sobą rozmawiamy, ponieważ podobno od tego okresu dziecko już słyszy głos swojej mamusi. Nie zapominam też o przyszłym pokarmie mojego dziecka i o piersi dbam podobnie, codziennie nawilżając i delikatnie masując. Czas ciąży dla mnie jest wyjątkowy i pełen niespodzianek, który z każdym dniem zbliża mnie do spotkania z moim skarbem. Pozdrawiamy z jesiennego spaceru;)

2017-10-25 21:52

Milosc mojemu dziecku okazuje przede wszystkim usmiechem, dotykiem i bliskoscia. Jak widac na zalaczonym zdjeciu odwzajemnia.

2017-10-25 21:50

Mój Synek już za moment skończy 5 miesięcy. Nawet nie wiem kiedy upłynął ten czas, ale najważniejsze, że upłynął nam razem. Czułości nie da się precyzyjnie pisać czy pokazać, ona po prostu jest. W każdym geście, spojrzeniu. Jest przy zmianie pieluszki, karmieniu, usypianiu, jest podczas wspólnej zabawy. Staram się jej okazywać jak najwięcej mojemu slodkiemu Maluszkowi, a jeszcze więcej jej od niego dostaje. Czułość jest wpisana w miłość.