Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zakupy (894 Wątki)

Zakupy w aptece

Data utworzenia : 2017-05-31 10:49 | Ostatni komentarz 2019-07-15 07:20

Kinga666

36646 Odsłony
1018 Komentarze

Hej Dziewczyny :-). Nie mogę znaleźć takiego tematu a potrzebuję pomocy. Jestem w 7miesiącu i powoli zaczynam kompletować wyprawkę dla siebie i Maluszka. Niedługo planuję zrobić zakupy w aptece jednak nie jestem pewna co kupić. Chodzi mi o produkty do szpitala a także już takie, które przydadzą się w domu przez najbliższe miesiące. Szukałam w internecie jednak na każdej stronie jest co innego. Może Wy mi pomożecie? :-) Co muszę kupić dla siebie do szpitala i co przyda się po porodzie? No i oczywiście co kupić synkowi? :-) Chodzi mi o leki jak i kosmetyki :-) Jeszcze takie pytanko, jakie apteki internetowe polecacie? :-)

2017-06-07 07:48

Ja również płacę bez problemu, nie mając tego konta, również w gemini. A co do cen to w dozie czasami coś się znajdzie taniej owszem, ale gemini pod względem cen jest lepsza. Co jakiś czas robię tam duże zakupy, tak za ok 300 zł żeby mieć darmową przesyłkę, natomiast jak potrzebuje jakieś jednej rzeczy to często biorę w doz, bo jest taniej, a z odbiorem w aptece nie mam problemu, bo ich dużo jest. A jeśli już takie duże zakupy robisz, to polecam mieć przy dziecku w domu również koniecznie paracetamol na początku w czopkach, a potem w płynie i później to najlepiej mieć i paracetamol i ibufen. Dwa razy walczyliśmy z ogromną gorączką i to zazwyczaj w nocy, dziękowałam wówczas roztropności, że miałam wszystko w domu.

2017-06-04 22:45

Ja do poranionych brodawek polecam lanolinę ale osobiście używałam tylko i wyłącznie własnego mleka. Smarowałam brodawki mlekiem i wietrzyłam dlatego nie jest to zakup konieczny,

2017-06-03 16:49

Apteka Gemini, najlepsza apteka pod słońcem! Dużo produktów w fajnych niższych cenach, dostępność ogromna i różnorodność. A do obioru zamówień internetowych kobiety w ciąży są obsługiwane bez kolejki! Czego chcieć więcej! :D

2017-06-03 16:16

Rowniez chwale sobie zakupy w Gemini. Jesli chodzi o wit. D polecam ta w sprayu zamiast kapsulek co do ktorych jest ryzyko, ze moga sie wyslizgnac z reki. Dla spokoju ducha kupilam wlasnie witaminke z atomizerem, jedno psikniecie i po sprawie. Poza Femaltikerem zaopatrzylam sie w koper wloski do zaparzania i polecana przez polozna w szpitalu herbatke Bocianek. Na allegro kupilam lanoline Lansiloh 40ml, najlepsza do poranionych brodawek (w 100% naturalna najczystsza postac lanoliny, najlepiej nawilza i nie trzeba zmywac przed karmieniem) ale bedzie tez swietna do ust czy ogolnie suchej skory. Polecam tez zabrac do szpitala zwykle kolko pompowane plywackie dla lepszego komfortu siedzenia i nakladki papierowe na sedes. Z kosmetykow dla mamy polec bezzapachowy zel do mycia i balsam pod prysznic Oillan, zeby maluszek czul nasz naturalny zapach, zamiast zapachu kosmetykow.

2017-06-03 15:42

No właśnie faktycznie widzę, że jest drożej. Zostanę więc przy Gemini :-) Tylko teraz trzeba to jakoś doprowadzić do normalnej kwoty :-)

2017-06-02 21:13

Tak z przelewem nie będziesz miała problemu. Dasz, że płacisz paypalem i logujesz się do banku. Ja dostaje sms i wtedy zatwierdzam transakcję i gotowe. Jeśli płacisz w Gemini przelewem wtedy paczka idzie dłużej bo zaczynają ja przygotowywać dopiero jak zasięgu ją wpłatę na swoim koncie. Dlatego lepiej Payem. Apteka doz też kiedyś na nią patrzyłam ale zazwyczaj wszystko czego potrzebowałam było w niej droższe niż na Gemini ale warto sprawdzic np promocje w dozie. Może będzie coś co nam potrzebne i taniej.

2017-06-02 18:36

Jak porównywałam kilka rzeczy niezbędnych dla Maluszka, to niestety w doz-ie wychodziło drożej niż w gemini. Ale to tak tylko kilka przykładowych rzeczy sprawdzałam.

2017-06-02 17:12

To dobrze, że z przelewem nie będzie problemu :-) W takim razie popatrzę jeszcze na Doz :-)