Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zakupy (894 Wątki)

Zakupy w aptece

Data utworzenia : 2017-05-31 10:49 | Ostatni komentarz 2019-07-15 07:20

Kinga666

36662 Odsłony
1018 Komentarze

Hej Dziewczyny :-). Nie mogę znaleźć takiego tematu a potrzebuję pomocy. Jestem w 7miesiącu i powoli zaczynam kompletować wyprawkę dla siebie i Maluszka. Niedługo planuję zrobić zakupy w aptece jednak nie jestem pewna co kupić. Chodzi mi o produkty do szpitala a także już takie, które przydadzą się w domu przez najbliższe miesiące. Szukałam w internecie jednak na każdej stronie jest co innego. Może Wy mi pomożecie? :-) Co muszę kupić dla siebie do szpitala i co przyda się po porodzie? No i oczywiście co kupić synkowi? :-) Chodzi mi o leki jak i kosmetyki :-) Jeszcze takie pytanko, jakie apteki internetowe polecacie? :-)

2017-07-08 18:52

Aleksandra póki co mocno się nie rozkupuj. Może będziesz miała tak jak ja z synkiem zero chorób, przeziębień, to po co wydawać kasę? Leki się terminują. Ja nie musiałam kupować leków typowych na przeziębienia, zapalenia ucha, oskrzeli itp za to kupę kasy wydawałam na maści na wysypki alergiczne azs czy łzs, czego Tobie nie życzę. Warto poczekać i po urodzeniu dziecka na bieżąco się zaopatrywać, tym bardziej, że apteki mają nocne dyżury, niektóre są czynne całą dobę 7 dni w tygodniu

2017-07-07 17:41

a tak jak mówicie to starczy mi 50 ml co? Jeśli faktycznie okaże się skuteczny to na zaś będę wiedziała, że Nam służy i kupię duży. A co polecacie, co powinnam wrzucić do koszyka w aptece dla dziecka po 3 miesiącu ?

2017-07-07 15:02

Tak samo my używamy przy skaleczeniach i otarciach podczas zabawy na podwórku. Używałam też standardowo do pępka i do rany po cc

2017-07-07 14:33

Ja akurat byłam zadowolona z octaniseptu i do tej pory używam zamiast wody utlenionej. Teraz też zamierzam korzystać z octanisept przy przemywaniu pępka.

2017-07-07 14:27

Ola ja używałam ten octenisept bo mi w szpitalu tak polecono że najlepszy itp a ja miałam inne odczucia jak dla mnie nowość e był skuteczny. Teraz też kupię spirytus salicylowy.

2017-07-07 14:21

wzięłam 50 ml i spirystus salicylowy, za to bephanten wzięłam duży :P właśnie się tak zastanawiałam, co się z tym spirytusem stało. Spotkałam się z taką opinią, że ten octanisept to wcale nie jest jakaś super bomba bo się pępuszki paprają i mega wysusza,a po kilku użyciach spirytusu pępuszek zdrowy. Jakie doświadczenia z tym macie? Zrobiłam pełne zamówienie z gemini takie już porodowe i po porodowe :D czyżbym kończyła robić wyprawkę? :D

2017-07-07 12:01

Położna mi tłumaczyła, że spirytus to tak z mody wyszedł i stosowało się go jak nie było alternatywy. Teraz na wszystkie rany polecają Octanisept. Jeżeli stosujesz tylko do pępuszka to 50 ml spokojnie wystarczy. Później będzie Ci potrzebny do wszystkich innych dziecięcych ran. Ale to też ma termin przydatności, więc moim zdaniem lepiej wziąć mniejsze opakowanie.

2017-07-07 09:01

Octenisept wystarcza na długo. Z reguły stosuje się go do pielęgnacji pępka, ale tez do ran, czyli np po cesarskim cięciu lub po nacięciu krocza.