Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zakupy (894 Wątki)

Zakupy w aptece

Data utworzenia : 2017-05-31 10:49 | Ostatni komentarz 2019-07-15 07:20

Kinga666

36665 Odsłony
1018 Komentarze

Hej Dziewczyny :-). Nie mogę znaleźć takiego tematu a potrzebuję pomocy. Jestem w 7miesiącu i powoli zaczynam kompletować wyprawkę dla siebie i Maluszka. Niedługo planuję zrobić zakupy w aptece jednak nie jestem pewna co kupić. Chodzi mi o produkty do szpitala a także już takie, które przydadzą się w domu przez najbliższe miesiące. Szukałam w internecie jednak na każdej stronie jest co innego. Może Wy mi pomożecie? :-) Co muszę kupić dla siebie do szpitala i co przyda się po porodzie? No i oczywiście co kupić synkowi? :-) Chodzi mi o leki jak i kosmetyki :-) Jeszcze takie pytanko, jakie apteki internetowe polecacie? :-)

2017-07-09 10:12

Nivea baby mam dave baby tez mam no i emolium :-) A co do higieny intymnej po porodzie ?? Tantum rosa czy cos innego ?? Ja przyznam ze jestem zbyt wygodna i nie wiem czy mi się.bedzie chciało bawić z tym specyfikiem

2017-07-09 09:38

Ja wczoraj byłam w Biedronce i kupiłam kosmetyki Nivea :-) Fajna oferta była więc pomyślałam że się skuszę. Dużo mam je poleca więc mam nadzieję, że i u mnie się sprawdzą :-)

2017-07-09 07:03

Mordki wcinam się :-) co do pielęgnacji okruszka ??? Chodzi mi dokladnie do kąpieli i np do smarowania cialka czy buzki Warto kuz kupic cos na ciemieniuche czy jeszcze się wstrzymac ??

2017-07-08 22:31

Aleksandra ja miałam łącznie wszystkich pieluszek chyba około 20 może 25. Nie było to ani za dużo ani za mało. Ale mój mały trochę ulewał jak był niemowlakiem więc szło nam ich trochę dziennie. Octenisept można używać do pielęgnacji pepuszka chociaż ja używałam fiolet po tym jak pępek syna kuzynki cały czas się babrał po Octenisepcie. Jednak teraz w szpitalach zaleca się sucha pielęgnację pępka czyli niczym nie psikamy, nie moczyc i na sucho ma dopaść. Ale można go też używać do drobnych ran i skaleczeń i do ewentualnej pielęgnacji rany po cc. Leków po 3 miesiącu nie zamawiaj. Masz na to na prawdę dużo czasu a apteki są czynne cała dobę.

2017-07-08 21:18

ja naszą wyprawkę odbieram w poniedziałek z apteki, mam nadzieję, że mamy tam wszystko co potrzebne mamie i maluszkowi :)

2017-07-08 21:03

Mi też w szpitalu i na szkole rodzenia polecano Octanisept, ale kupię mniejsze opakowanie. Później zaw można dokupić. Z lekarstwami i kosmetykami zrobię podobnie, bo tak naprawdę przy mały dziecku nigdy do końca nie wiadomo co będzie nam potrzebne i w jakiej ilości, a z kosmetyków czy nie będą uczulać i czy nie trzeba będzie zmienić, także na początek kupię mniejsze opakowania, a jak sprawdzą się to kupię większe.

2017-07-08 20:15

przed wyjazdem będę musiała się obkupić w aptece, ale to mam jeszcze chwilkę :)

2017-07-08 19:36

Tez mi się wydaje ze nie ma sensu kupować aż tak na zapas ;) Octeniseptu spokojnie starczy 50ml to dosyć wydajne :) ja używałam tylko tego do pępka i elegancko się zagoił w kolka dni dosłownie. Pryskałam codziennie jeden raz wieczorem po kąpieli. Oczywiście nie moczyłam pępka woda jak kąpaliśmy Antosia tylko omijałam go tak zaleciła pani doktor :)