Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zakupy (894 Wątki)

Zakupy w aptece

Data utworzenia : 2017-05-31 10:49 | Ostatni komentarz 2019-07-15 07:20

Kinga666

36680 Odsłony
1018 Komentarze

Hej Dziewczyny :-). Nie mogę znaleźć takiego tematu a potrzebuję pomocy. Jestem w 7miesiącu i powoli zaczynam kompletować wyprawkę dla siebie i Maluszka. Niedługo planuję zrobić zakupy w aptece jednak nie jestem pewna co kupić. Chodzi mi o produkty do szpitala a także już takie, które przydadzą się w domu przez najbliższe miesiące. Szukałam w internecie jednak na każdej stronie jest co innego. Może Wy mi pomożecie? :-) Co muszę kupić dla siebie do szpitala i co przyda się po porodzie? No i oczywiście co kupić synkowi? :-) Chodzi mi o leki jak i kosmetyki :-) Jeszcze takie pytanko, jakie apteki internetowe polecacie? :-)

2017-07-12 10:33

Przed chwilą odebrałam przesyłkę od Gemini (zamówiłam w poniedziałek ale gdzieś o 21) więc dość że szybko doszła przesyłeczka to jeszcze tak zapakowana że aż w szoku jestem a tam nie ma nic szklanego, jestem pod wrażeniem i jeszcze gratis otrzymałam dla dziewczynki płyn do higieny intymnej ;) jestem mega zadowolona, dziewczyny dzięki za polecenie tej apteki :) i dużo zaoszczędziłam, takie zakupy aż cieszą ogromnie :)

2017-07-12 07:32

Kinga dość że nikt nie wycofał to na dodatek są często polecane dla niemowląt, ja już 5 lat temu stwierdziłam że nie będę ich używać i do tej pory omijam Johnson baby ale na warsztatach kiedyś promowali te kosmetyki jako te najlepsze dla noworodka.

2017-07-12 06:50

Aleksandra, bardzo dziękuję za miłe słowa :-) agn_kaw, skład jest straszny, powiem szczerzę, że dziwię się, że nikt tego jeszcze nie wycofał bo przecież to produkty dla dzieci.

2017-07-11 23:34

Johnsona nie polecała mi nawet moja siostra, położna , która na składach nijak się nie znała. Ja nie ukrywam patrzę i analizuję czesto w domu sama z pomocą internetów ;p Ale ona od razu powiedziała cokolwiek zechcesz tylko nie Johnson.. myli tym laluszki w szpitalu i 1/3dzieciaków miała alergie niestety, po zmianie kosmetyku do mycia (mamy dawały swoje) skóra się poprawiała, tak więc uwierzyłam na słowo i sama zerknęłam na skład i nie kupiłabym sama na pewno.

2017-07-11 22:48

Kinga i to jest piękne, takich ludzi jak Ty jest bardzo mało i bardzo Ci się to chwali :) Ula masz rację, to tak jak ja bym miała napisać recenzję po zużyciu pół butelki oliwki przeciw rozstępom :P

2017-07-11 21:45

Aleksandra, to nie prawda :-) Ja prowadzę bloga przez 4lata i nikt mi za to nie płaci a piszę też o kosmetykach :-) Czasami jakieś firmy piszą do mnie źe wyślą mi coś do testów ale ba bezpłatne recenzje :-) Jednak u mnie zawsze recenzje są rzetelne. Piszę to id razu w wiadomości do firmy żeby nie było problemu w razie gdyby recenzja okazała się negatywna. Ale też dużo kosmetyków sama kupuję żeby je przetestować i opisać :-)

2017-07-11 21:36

Ja siedząc z małym na macierzyńskim mocno zaczytywałam się w blogi, do tego doszły jakieś konkursy i trochę przepadłam w świecie kosmetyki. Jak już mi emocje opadły i zaczęłam trzeźwo myśleć, to zdałam sobie sprawę, że te dziewczyny nie są w stanie przetestować tylu kosmetyków w tak krótkim czasie. Poza tym chyba nie jesteśmy w stanie wydać opinii po zużyciu połowy opakowania.

2017-07-11 21:28

Każda blogerka cokolwiek opisuje na swoim blogu jest to opłacane przez tą daną markę. Dlatego dla mnie takie blogi są mało obiektywne i miarodajne, prawdziwe forum z krwi i kości jest najlepszą opinią i pomocą dla Nas młodych mam. Osobiście to chyba nie mam jakiegoś ulubionego bloga, którego namiętnie czytam. Kiedyś miałam takie kulinarne, ale jak zaczęły wymyślać z produktami co u Nas nigdy w życiu nie były dostępne to podziękowałam za czytanie. Każde dziecko jest inne i nie ma co w nie pakować emolientów i kosmetyków hipoalergicznych. Przy kąpieli dziś w szkole rodzenia, położna znowu dziś to powiedziała, żebyśmy się nie dali zwariować. Jak będzie taka potrzeba to wtedy mamy się ratować takimi produktami. A my mamy kupić takie jaki Nam odpowiadają i w jakich byśmy chcieli kąpać dzieci i na jakie Nas stać.