Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zakupy (895 Wątki)

Zakupy w aptece

Data utworzenia : 2017-05-31 10:49 | Ostatni komentarz 2019-07-15 07:20

Kinga666

36688 Odsłony
1018 Komentarze

Hej Dziewczyny :-). Nie mogę znaleźć takiego tematu a potrzebuję pomocy. Jestem w 7miesiącu i powoli zaczynam kompletować wyprawkę dla siebie i Maluszka. Niedługo planuję zrobić zakupy w aptece jednak nie jestem pewna co kupić. Chodzi mi o produkty do szpitala a także już takie, które przydadzą się w domu przez najbliższe miesiące. Szukałam w internecie jednak na każdej stronie jest co innego. Może Wy mi pomożecie? :-) Co muszę kupić dla siebie do szpitala i co przyda się po porodzie? No i oczywiście co kupić synkowi? :-) Chodzi mi o leki jak i kosmetyki :-) Jeszcze takie pytanko, jakie apteki internetowe polecacie? :-)

2017-07-12 21:31

Dziewczyny a smoczki lovi 0-3 a minismoczki to to samo?

2017-07-12 21:24

Nie wiem dziewczyny no każda i tak zrobi jak uważa, od tego jest forum aby wymieniać uwagi i spostrzeżenia. Wracając do Waszych wyprawek patrząc na te fotki przypomniało mi się jak sama co raz odbierałam wielki karton z Gemini i widzę, że wiele takich jakie były u nas, tylko na minismoczki Lovi się nie wyrobiłam, bo weszły na rynek już po przyjściu na świat mojego smyka ;)

2017-07-12 21:19

agn_kaw, w zupełności masz rację, kiedyś jak najbardziej zalecano hartowanie i stymulowanie brodawek (i nasze mamy mogą nas do tego namawiać), ale teraz rzeczywiście położne w szkołach rodzenia odradzają to właśnie ze względu na czynność skurczową macicy i ew przyspieszenie porodu

2017-07-12 21:13

Coś w tym chyba jest co mówi Agn. Przypomina mi się taka sytuacja z porodu, już na samej końcówce, gdy weszło mi do sali kilka osób, ja totalnie przestałam mieć w tym momencie skurcze, tak się zestresowałam i wtedy położna czy pielęgniarka powiedziała mi właśnie, żebym stymulowała brodawki bo to mi pomoże i faktycznie skurcze po jakimś czasie wróciły.

2017-07-12 21:06

Tak, że dawniej tak sie zalecało właśnie. W sprawach piersi i karmienia najbezpieczniej słuchać certyfikowango doradcy laktacyjnego. Zapytaj Waszej poloznej po prostu jak ma sie stymulacja brodawek do czynności macicy. I niech zagwarantuje, ze nawet w bezproblemowej ciąży nie pobudza ona macicy(im bliżej terminu tym większe prawdopodobieństwo odpowiedzi skurczowej) :) Nawet karmiąc po porodzie macica obkurcza sie szybciej, co na pewno tez wspomniała albo powie na zajęciach, dlatego bardziej boli gdy kp. Dlatego jedno z drugim ma duzy zwiazek. Moja siostra jest położną, również tego nie zaleca a doszkala sie co chwila, bo wyklada tez na uniwersytecie medycznym, wiec musi.. ja ufam jej wiedzy. Jeśli ktoś wierzy innym ok, każdy robi jak uwaza :)

2017-07-12 20:58

Agn to jak to się ma do tego co powiedziała wykwalifikowana położna? Takie samo stwierdzenie pojawiło się z książce Michaliny Wisłockiej.

2017-07-12 20:51

Dziewczyny ale brodawek nie powinno sie 'hartowac' :( Możecie ( w skrócie) wywołać i wystymulowac sobie niepotrzebne czynność skurczową macicy, jeśli tym bardziej któraś z Was ma obawy o poród przedwczesny i duże prawdopodobieństwo, to nawet balsamując sie należy omijać brodawki, by ich nie podrażniać. Poszukacje na forum, gdzieś na pewno byl wątek z zapytaniem o takie praktyki, teraz żadna laktacyjna tego nie poleca a jeśli poleca położna to ma stara wiedzę, tego na prawdę nie powinno sie robić. Jak tylko znajdę, to edytuje i podrzucę do komentarza tutaj. Nawet kobietom po terminie zaleca sie pobudzanie brodawek jako jeden ze spsoobow przyspieszenia akcji. Na prawdę, nie chce sie mądrzyć ale uważajcie na siebie i swoje Maluszki, żeby nie przyniosło to więcej problemu niz pożytku. gabi faktycznie przy obróceniu są fotki :D hakerze Ty haha :D

2017-07-12 20:07

Gabi ja nie wpadłam wgl na taki pomysł, że coś takiego jest potrzebne, dopiero Wasze zamówienia dały mi do myślenia. Szok ile człowiek jeszcze nie wie i ile się dowiaduje :(