Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zakupy (895 Wątki)

Zakupy w aptece

Data utworzenia : 2017-05-31 10:49 | Ostatni komentarz 2019-07-15 07:20

Kinga666

36692 Odsłony
1018 Komentarze

Hej Dziewczyny :-). Nie mogę znaleźć takiego tematu a potrzebuję pomocy. Jestem w 7miesiącu i powoli zaczynam kompletować wyprawkę dla siebie i Maluszka. Niedługo planuję zrobić zakupy w aptece jednak nie jestem pewna co kupić. Chodzi mi o produkty do szpitala a także już takie, które przydadzą się w domu przez najbliższe miesiące. Szukałam w internecie jednak na każdej stronie jest co innego. Może Wy mi pomożecie? :-) Co muszę kupić dla siebie do szpitala i co przyda się po porodzie? No i oczywiście co kupić synkowi? :-) Chodzi mi o leki jak i kosmetyki :-) Jeszcze takie pytanko, jakie apteki internetowe polecacie? :-)

2017-07-13 22:32

Muszle laktacyjne to super sprawa. Poza oszczędnością to jednak bezpieczeństwo, no i nie ma tego tarcia brodawką o stanik czy wkładkę. Spotkałam się też z pozytywną opinią muszli NUK.

2017-07-13 22:26

Ewa muszle to super rozwiązanie, to mleko które poleci do muszli możesz używać do przemywania pupki albo dolewać do kapieli, nic się nie zmarnuje tak jak podczas noszenia wkładek, plus te zalety o których wspomniałaś :) Moim zdaniem dobra inwestycja :) Obecnie w promocji w Smyku sa muszle z Medeli nieco ponad 30zł, więc taniej niz Avent, ale nie bardzo wiem czym one się różnią, bo sama nie pomyślałam o tym by kupić.

2017-07-13 22:16

Ja kupiłam Maltan bo czytałam w wielu miejscach, że jest dobry, a tu kilka dziewczyn bardziej poleca czystą lanolinę na sutki i już zgłupiałam i sama nie wiem co lepsze. Póki co Maltan jest, zużyję w razie potrzeby, do tego uskutecznię smarowanie własnym mleczkiem i wietrzenie i mi może sutki nie odpadną :) Zastanawiam się też ciągle nad muszlami laktacyjnymi z aventu albo medeli, bo dzięki nim biustonosz nie będzie podrażniał sutków i będą się wietrzyć. Cena mnie tylko troszkę ciągle powstrzymuje.

2017-07-13 22:07

dzięki za pocieszenie :P

2017-07-13 21:47

Ola oj będzie będzie, szczególnie jak już urodzisz i będziesz szła na zakupy ciuchów dla siebie to wrócisz z ciuszkami dla dzidziuśka hihi Ja miałam maść maltan polecaną na brodawki poranione w początkach laktacji. Oj jaki ja ból czułam przy kp, karmiłam spod pachy bo mniej bolało, ponad miesiąc to była tortura dać małej pierś. Może poczytajcie o smarowania piersi maltanem

2017-07-13 20:57

będzie gorzej? :P

2017-07-13 19:02

Kochana przuzwyczaj się bo to dopiero się u ciebie zaczyna poczekaj później

2017-07-13 16:44

te mini niebieskie mnie urzekły! mam folky miętowe 0-3, marine 3-6, ale jeszcze by się przydały takie 0-2 haha! boże oszalałam na punkcie smoczków :P