Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zakupy (894 Wątki)

Nowe czy używane?

Data utworzenia : 2013-01-24 12:34 | Ostatni komentarz 2024-07-27 15:03

konto usunięte

53176 Odsłony
958 Komentarze

Jakie jest Wasze zdanie na temat kupowania nowych i używanych rzeczy dla dzieci?I nie chodzi mi tylko o ubrania.

2014-03-28 09:59

a ubranka i owszem ..kupuje ale tylko te naprawde dobrej jakosci ..niezniszczone , bo naprawde mozna za grosze kupic dobry ciuszek :) A co sadzicie o Pościeli ? poszewki ?

2014-03-28 09:16

Zgadzam się z Moniką, że buciki powinny być nowe. Zwłaszcza dla dziecka, które już chodzi. Każdy maluch inaczej ustawia stopę i używane butki, już wyprofilowane mogą przyczynić się do wady u naszego dziecka.

2014-03-28 08:44

ja małemu bucików nie kupuje używanych ..moja mama zawsze mówi , ze każde dziecko powinno miec nowe buciki, bo kazdy ma inna stopę . I tego sie trzymam ..buciki zawsze nowe . Butelki i smoczki to jakies nieporozumienie ... niech może pampersy po razie osiusiane wystawia ... Tak samo dla mnie jest czyms oczywistym , że nie kupie nigdy bielizny używanej ..nawet sama dla siebie butów nie kupuje . Lipka ma racje z ta szczoteczka :)

2014-03-28 08:34

butelki w których jest podawane mleczko, nie są przeznaczone do mrożenia pokarmów

2014-03-27 21:05

Jeżeli chodzi o ciuszki czy bucki np. jakieś z adidaska, to dlaczego nie? Przecież i tak te rzeczy są prane w specjalnych do tego środkach a do tego prasowane. A dziecko szybko z ubranek wyrasta. Wózek, fotelik i inne tego typu rzeczy też przecież krzywdy dziecku nie wyrządzą ;).

2014-03-27 19:42

Dla mnie jeżeli ktoś kupuje używane smoczki to tak samo powinien sobie kupić używana szczoteczkę do mycia zębów. No bo co jak co, ale używane smoczki to juz przesada. Jeżeli chodzi o ubrania, to moja szafa jest wyposażona w większość takich i sie tego nie wstydzę.

2014-03-27 19:34

Butelki to jeszcze zależy jakie bo szklane ok ale plastikowe ojjj no ale są tacy ludzie, ja swoje stare butelki wykorzystuje na np mrożenie jak za dużo zupy ugotuję dzieciom porcje im zamrażam a później im daje, ale sporadycznie mi się zdarza. Co do nowych czy używanych ja mam większość rzeczy używanych, zabawki, wózek, nosidło, ubranka, laktator, ale wszystko mam od siostry a ona kupowała nowe. Dlatego jestem pewna, jeśli o laktator chodzi. Bo w używanych ciuszkach czy zabawkach ja widze duży plus na oszczędności, a w zasadzie często wyglądają jak nowe i wystarczy uprać czy wyczyścić odkazić octeniseptem i dzieci mogą korzystać bez obaw. Nowe natomiast butelki, smoczki, tetrówki, łyżeczki, kubeczki itp to jednak sie zużywa chyba, że np dziecko nie chciało korzystać z niekapka i tylko raz podjęto próbę (ale skąd mam miec tą pewność)

2014-03-27 15:57

Może myślą, że komuś wystarczy samo wyparzenie takowego... bleeee takiego wyciumcianego przez inne dziecko smoka dawać swojemu... fuuu