Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zakupy (894 Wątki)

Nowe czy używane?

Data utworzenia : 2013-01-24 12:34 | Ostatni komentarz 2024-07-27 15:03

konto usunięte

53180 Odsłony
958 Komentarze

Jakie jest Wasze zdanie na temat kupowania nowych i używanych rzeczy dla dzieci?I nie chodzi mi tylko o ubrania.

2014-04-01 09:35

W ciucholandach można często kupić też rzeczy nowe,z metkami lub zapakowane,a za grosze. moja mama kupiła córce kołdrę za 4 zł - nową,zafoliowaną.Kurcze nie opłacało się?Jaka oszczędność kasy.Za taka samą musiałabym dać ok 100 zł. Czasami można super rzeczy wyhaczyć,tylko też trzeba umieć szukać:)

2014-04-01 09:14

Materac na samym poczatku miałam od kuzynki ...czy kupiłabym na allegro , tablica pl . używany ? Nie..Są rzeczy na których można zaoszczedzic ale nie przesadzajmy ..Anita ma racje ..sa ludzie , którzy naprawde w nosie maja zasady higieny .

2014-03-31 14:06

Materac używany wchodził by w grę jeśli byłby np. po kimś z rodziny i wiedziałabym jak był wczesneij użytkowany, na pewno nie kupiłabym takiego materaca od kogos zupełnie obcego, nie wiedząc czy w doku ktoś ma zwierzęta i jak przestrzega higieny;/

2014-03-31 13:37

ja tez bym nie kupiła używanego materaca, a co do miękkich bucików, ja sama zakładam mojemu synkowi buciki po starszej siostrze, oczywiście jest wielkie oburzenie u mnie w domu, bo są jasne różowe (prawie białe bo się sprały) ale to niby widac że różowe i chłopczyk ech, a co sie naszukałam ostatnio po sklepach (tam gdzie mogę dotrzeć sama z 2 dzieci na pieszo) są same różowe, boję się kupić na allegro że będą za małe. Ale ogólnie nie mam nic przeciwko takim bucikom. Ja wczoraj znów zgarnęłam wór ciuchów juz tak do 3 lat kurtki, bluzy, spodnie, koszulki. I nie widze w tym nic złego. Sama odrzucałam piżamy, rajstopy, podkoszulki i buty i moja bratowa sama mówiła, że buty to musi wyrzucić bo nikt nie będzie w starych chodził.

2014-03-31 09:00

patrycja.f92 również bym nigdy nie kupiła używanego materaca. Tak naprawdę nie wiadomo nigdy jak był uzytkowany, mimo zapewnień, że maty nieprzemakalne zakładano. MOże być złudnym czysta otulinka, bo takową zawsze,no w większości przypadków, można wyprać, a co w środku? tu nie znajdzie zastosowania "pokaz kotku co masz w środku"..

2014-03-30 20:52

mamabasia gdyby było medyczne wskazanie do noszenia specjalistycznych drogich butów to bym kupiła a tak to szkoda mi płacić po 150 i więcej zł za buty na jeden sezon. Wolę dobre buty ale w niższych cenach, nie mówię o najtańszych

2014-03-30 20:25

Patrycja co do butelek, smoczków i tym podobnych nigdy bym nie kupiła używanych:)

2014-03-30 20:20

patrycja pewnie ze tak ..nam chodzi o buciki do chodzenia ..takie miekkie tez dostalismy i zakladalismy ..