Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zakupy (894 Wątki)

Nowe czy używane?

Data utworzenia : 2013-01-24 12:34 | Ostatni komentarz 2024-07-27 15:03

konto usunięte

53184 Odsłony
958 Komentarze

Jakie jest Wasze zdanie na temat kupowania nowych i używanych rzeczy dla dzieci?I nie chodzi mi tylko o ubrania.

2014-05-13 20:17

Ja to mam ten komfort,że wózek będę miała od siostry,bo ona chce teraz małej kupić osobną spacerówkę, mniejszą,nie taką landarę,bo jej taka niepotrzebna :) ale gdybym musiała kupić wózek,to na pewno rozglądałabym się za używanym.. zresztą moja koleżanka teraz kupiła używany wózek za 300zł (gondola ze spacerówką),a dziecko jeździło tylko w gondoli przez 3 miesiące i wózek jest jak nowy.. więc czasami na prawdę warto! Używane mam też łóżeczko,co prawda od koleżanki i wcześniej też przez kogoś używane,ale jak igiełka :) i nie wstydzę się tego :D hehe..a z ciuszkami to jest tak,jak Grażyna pisze- ile razy ubierzesz śpioszek takiemu maleństwu? :)

2014-05-09 09:25

Ja uważam, że jeżeli jest możliwość to jak najbardziej skorzystać z używanych rzeczy. My akurat zdecydowaliśmy z mężem kupić nowy wózek, bo trochę się zraziłam gdy kilka lat temu moja siostra zakupiła używany i okazał się totalnym złomem po kilku tygodniach. Ale za to większość ubranek będę mieć używanych, bo te maleńkie, słodkie śpioszki, body itp. ubierze się 2-3 razy i Maluch już wyrasta. Takie ubranko nie ma się kiedy zniszczyć.

2014-05-09 08:40

Ja różnie czasem mamy ubranka od kuzynki z Warszay po ich synku , ale raczej ubranka kupuję nowe, choć zdarzyło mi się kupić Łóżeczko turystyczne używane w super stanie, wózek akurat i fotelik kupiliśmy nowy. Ale teraz będę szukała rowerka i kupimy raczej używany chodzi mi o ten taki pierwszy rowerek z możliwością postawienia nóżek na podeście.

2014-05-09 08:30

Kupiliśmy już używany wózek 3 w 1. oczywiście najpierw bacznie posprawdzaliśmy czy wszystko jest w porządku, czy pasy nie są naruszone, jak "chodzą" ruchome elementy, czy żadne plastiki nie są sfatygowane.

2014-05-08 14:55

najlepiej mięc w rodzinie starsze dzieci i dostac ubranka w spadku :) my mieliśmy sporo. poza tym córcia dostawała i dostaje dużo w prezencie więc nie da się ukryć ze na tym można oszczędzić choć często nie mogę się oprzec i kupuje jej śliczne ciuszki. buciki też . musża być wygodne i tu koszta się nie liczą.a akcesoria jedzeniowe używane to jakis absurd..

2014-05-08 13:43

Nie wiedziałam gdzie to dodać, ale chyba ten watek bedzie najbardziej odpowiedni, kiedyś Mama basia pisała o używanych klockach Lego Duplo o okazjach na tablicy, dziewczyny uważajcie na te klocki zwłaszcza w okazyjnych cenach , Kilka dni temu sama zobaczyłam taka okazję i chciąłam juz je kupić, jednak coś mnie tkneło ze cos mi w tych klockach nie pasowało zerknijcie sami jakie są te klocki podobne: http://allegro.pl/klocki-jixin-93194 Czasami ludzie liczą na czyjąś niewiedzę i naiwność, lego maja swoje wbite logo w klocki jeśli tego nie maja to znak ze nei są lego, nie dajcie się oszukać.

2014-04-08 14:19

Ja kupuję ciuszki używane!! co prawda część mam też nowych,bo zależy co mi wpadnie w oko :) po prostu w ciucholandach idzie dostać dla takich małych robaczków ciuszki jak nowe:) bo jak 3-miesięczne dziecko ma zniszczyć body np?? wiadomo,zdarza się,że uleje i nie idzie doprać...ale tak ogólnie,to idzie kupić na prawdę ładne rzeczy.. Na pewno czego nie zrobię,to nie założę mojej córuni używanych butów.. Nawet po córeczce mojej siostry..Buty dopasowują się do kształtu stopy i zakładając dziecku buty używane,można bardzo tym zaszkodzić! Wolę zainwestować w nowe!i tak dosyć zaoszczędzam na innych rzeczach :)

2014-04-01 14:44

Dariolka ja dziś szłam do ciucholandu ale nie doszłam, wiatr mnie przegonił i zawróciłam, może do końca tygodnia tam dotrę;) Czytając wasze opinie o zakupach na ciuchach mam ochotę coś wypatrzyć jednak chyba ja nie mam szczęścia bo kiedy nie poszłam to było coś albo zniszczone albo w wysokich cenach;/ Teraz mieszkam w innej dzielnicy wiec może tutaj będzie lepiej;)