Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zakupy (895 Wątki)

Fotelik samochodowy

Data utworzenia : 2013-02-04 16:08 | Ostatni komentarz 2023-05-02 15:19

Iwona

77242 Odsłony
1144 Komentarze

Jaki wybrać fotelik samochodowy? Do ilu kilogramów? Z jakiej firmy?

2014-03-07 13:06

zgadzam się z Mamunia w 100%. jaki masz obecnie fotelik? do ilu kg? nogi spokojnie mogą wystawać, tylko główka nie powinna. fotelik tani i z wysokim bezpieczeństwem to w tym przypadku chyba niemożliwość :) o ile z różnymi rzeczami jest tak, że za świetną jakość można zapłacić mało, to z fotelikami zdecydowanie jest odwrotnie. najlepsze są foteliki maxi cosi, równie dobre tario, które są nieco tańsze. ja mam tario 0-13 kg i mój 9 kg syn ma jeszcze masę miejsca. będę brutalna, uwaga, kupowanie dla takiego malucha fotelika przodem do kierunku jazdy równa się śmierć lub ciężkie kalectwo.

2014-03-07 11:30

J.Orzechowska foteliki to chyba najtrudniejszy zakup dla dziecka ja sama ostatnio wymieniałam foteliki dla dwóch córek i co się naczytałam i naszukałam to moje:)No ale koniec końców,sprawdzając testy ADAC,czytając opinie w sieci wybrałam i kupiłam dwa foteliki mam już problem z głowy.Nie wiem jaki jest przedział Waszego fotelika bo często te pierwsze sa od 0-13kg,0-10kgChciałm się zapytać dlaczego twierdzisz,ze Twój Ksawery nie mieści się już w pierwszym foteliku,czy czubek głowy wystaje ponad fotelik,nie możesz zapiąć pasów?Ksawery jak najdłużej powinien jeżdzić w foteliku tyłem do kierunku jazdy,6 miesięczne dziecko moim zdaniem jest stanowczo za małe na jazdę przodem.Tak,że jeżeli teraz chcecie kupić fotelik to najbezpieczniejszy jest montowany tyłem do kierunku jazdy niestety w większym przedziale wagowym te foteliki są bardzo drogie.Moim zdaniem jeżeli główka jest jeszcze w dobrym miejscu w foteliku może warto poczekać i kupić trochę później fotelik w przedziale 9-18kg lub do 25.Wiadomo to Wy jesteście rodzicami i do Was należy decyzja kiedy przesadzicie synka do nowego fotelika jednak na jazdę przodem nie ma co się tak bardzo spieszyć tym bardziej,ze Ksawery skończy dopiero 6 miesięcy. Bardzo ładne imie wybraliście dla synka:)

2014-03-07 10:17

Witam :) Mam pytanie odnośnie fotelika do auta Ksawery w tym miesiącu będzie miał 6 miesięcy i nie mieści mi się do tego pierwszego fotelika :( Mały od początku dużo przybiera na wadze, teraz pewnie będzie miał już z 9 kilo... Jakie polecacie foteliki? Oczywiście interesuje mnie taki w miarę "tanie" ale i z wysokim bezpieczeństwem :)

2014-02-17 15:34

maalgorzataa my swoją córeczkę woziliśmy tyłem do kierunku jazdy do roku czasu później nóżki były za długie i było jej niewygodnie

2014-02-17 15:29

Tylko niektóre foteliki z tych wyższych wag mają możliwość montowania tyłem do kierunku jazdy, ale nie wiem czy to dobre, dla starszego już dziecka.

2014-02-17 15:27

Basiu nie mozna zamontowac go tylem. Watpie tez, zeby nasz mala chciala tak dlugo tylem jezdzic, ona w nosidle sie juz probowala odwracac, bo ile mozna patrzec na oparcie fotela. Wiem, ze tylem jest bezpieczniej, bo chodzi o przeciazenia kregoslupa podczas kolizji. Takze sprawa wyglada tak, ze na dluzsze trasy bedziemy jednak jeszcze uzywac nosidla.

2014-02-17 14:51

Silje a nie można tego fotelika montować tyłem do kierunku jazdy ? s tego co wiem dziecko należy przewozić w tym kierunku jak najdłużej, bo tak jest najbezpieczniej nasz fotelik można montować też tyłem do kierunku jazdy, małe jeździła tak do pierwszych urodzin

2014-02-17 13:30

Małgosiu mój chrześniak dostał, ale na szczęście szybko się przestawił na nowy kierunek jazdy i juz nie ma tych dolegliwości