Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zakupy (895 Wątki)

Fotelik samochodowy

Data utworzenia : 2013-02-04 16:08 | Ostatni komentarz 2023-05-02 15:19

Iwona

77241 Odsłony
1144 Komentarze

Jaki wybrać fotelik samochodowy? Do ilu kilogramów? Z jakiej firmy?

2014-02-11 23:36

Ale wiesz, ze Rozala tez juz sie denerwuje w tym nosidelku-foteliku. Probuje wstawac, a pasy ja trzymaja. W domu to sie w nim huśta... No, a wedlug mojej wagi to jeszcze troche musi przytyc, zeby wsadzic ja w nowy fotel. Dolna granica jeszcze przed nami. Chociaz moj maz to juz dzisiaj chcial ja w tym nowym wozic i musialam wkroczyc do akcji. Basia, ale patrz jakie to nielogiczne, ze sa do 9 kg, powinny sie jakos zazebiac z kolejna grupa wagowa. Czasami jest tak jak mowisz, dziecko jeszcze 9 kg nie ma, ale jest dlugie, wiec glowa wystaje, fotelik robi sie niebezpieczny. Te powyzej 9 kg sa tez niebezpieczne, bo bobas nie ma wagi odpowiedniej. A kupowanie kolejnego fotelika np. 0- 18 to bez sensu. I tak sobie ktos kieszen nabija.

2014-02-11 23:29

Mojemu mezowi pokazalam fotelik ten co ty kupilas silje, spodobaly mu sie kolory :) ten z niebieskim chyba wezmiemy, sebus ma z szarym caretero diablo XL, to tak dla odmiany wezmiemy inny :p gabriel nie miesci sie w tym nosidelku zbytnio juz, za duzy jest i mu niewygodnie, a poza tym denerwuje sie,ze nic nie widzi :p

2014-02-07 18:46

Ja również mam nosidełko do wagi 13 kg. Mała jeszcze się w nim mieści, ponieważ waży ledwie ponad 9 kg, ale chciałabym, by miała nieco lepszy komfort jazdy, dlatego wkrótce zakupimy nowy fotelik i po jakimś czasie zmienimy go, a ten pierwszy wkrótce przyda się braciszkowi :)

2014-02-07 16:08

Silje są trzy typy do 9, 10, i 13 kg my mieliśmy do 13 kg woziliśmy małą w nim do 10 miesiąca życia, główka jeszcze nie wystawała ale już zamontowaliśmy fotelik w samochodzie do 25 kg

2014-02-07 16:02

Basia te nosidełka są do 10 albo 13 kilogramów. My mamy takie do 13, Rozala jeszcze ma miejsca sporo na głowę, więc nie spieszę się z przekładaniem jej do nowego. Więc nowy fotelik spokojnie sobie czeka. W każdym razie fotelik staje się niebezpieczny kiedy wystaje czubek głowy dziecka.

2014-02-07 16:00

jak widzę jaj są czasem przewożone dzieci w tych pieszych fotelikach nosidełkach to aż mi serce ściska fotelik przeznaczony jest do 9 kg, a główka już wystaje poza fotelik przecież przewożąc dziecko w taki sposób narażamy jego życie czasem dziecko wyrasta szybciej z tego nosidełka a rodzice wożą w nim aż do 9 kg

2014-02-06 16:46

Silje babcie i dziadki już tak mają z tym rozpieszczaniem moja Madzia jak teraz choruje to jej przynoszą wszystko to książeczkę, to zabawkę wczoraj babcia przyniosła soczków, deserków i zupek całą reklamówkę

2014-02-06 16:41

Basiu, jak mój tatuś kupował to musi być :) On by ukochanej pierwszej wnusi bubla nie nabył.