Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zakupy (895 Wątki)

Fotelik samochodowy

Data utworzenia : 2013-02-04 16:08 | Ostatni komentarz 2023-05-02 15:19

Iwona

77245 Odsłony
1144 Komentarze

Jaki wybrać fotelik samochodowy? Do ilu kilogramów? Z jakiej firmy?

2014-03-18 23:38

Kikacu: A jaki macie fotelik? Bo jak przeglądałam wątki, to chyba nie napisałaś. Silje: Mam do Ciebie pytanie odnośnie fotelika :) Jak się spało w nim Twojej Rozalce? Nie wisiała jej główka na dół? Bo ja zaczęłam się zastanawiać, czy nie za szybko przełożyłam ją do nowego fotelika, bo dziś w trakcie podróży usnęła i główkę miała pochyloną w dół i opartą o fotelik.

2014-03-18 20:36

małgorzataa ten sam problem mieliśmy dlatego dziś odbyła się podróż do dziadków w nowym foteliku, strasznie się małemu podobało, aż piszczał z radości jak jechaliśmy:) do tego ta regulowana pozycja siedziska super sprawa, młody ma 5,5 miesiąca i raczej lubi spać w podróży dlatego dla nas taki fotelik jak udało mi się na internetowej przecenie (pod koniec roku wyprzedaże są z racji nie lubianego podatku magazynowego) i jestem strasznie zadowolona z zakupu

2014-03-16 22:07

Mojemu dziecku co prawda głowa nie wystawała, ale nóżkami odpychała się od fotela i miała je dziwnie ułożone, tak jakby do góry, bo ma długie kończyny, więc zdecydowałam się na zmianę, a chrzestna chciała kupić jej coś praktycznego, więc wybrała fotelik.

2014-03-16 22:02

W tych nosidłach tak jak napisała mamunia jeżeli nie wystaje dziecku głowa to spokojnie może jeszcze jeździć, ale jeżeli tak jest to trzeba i to szybko przesadzić dziecko do innego większego fotelika.

2014-03-16 21:48

my we wtorek przesiadamy się na większy fotelik, bo małemu niewygodnie w nosidle, w każdym razie mam nadzieję, że będzie jak u Ciebie Małgorzataa i obędzie się bez wymiotów.

2014-03-16 21:38

Dziś otworzyłam prezent z fotelikiem Coneco Encore i moje pierwsze wrażenie było bardzo pozytywne. Materiał wygląda na solidny, kolor też ładny, dodatkowo dostaliśmy sanki z pchaczem :P Po przeczytaniu instrukcji, która ma trochę za małe rysunki obrazujące montaż fotelika w samochodzie, posadziłam w nim małą, jednak nie była zachwycona, że siedzi w czymś, co uniemożliwia jej poruszanie. Po śniadaniu postanowiłam z narzeczonym zamontować go w aucie. Według powszechnej opinii najlepiej jest montować fotelik na środkowym miejscu z tyłu samochodu, jeżeli auto ma 3 punktowe pasy bezpieczeństwa na środku, a jeżeli takich nie ma, to za fotelem kierowcy. Nasz samochód takowe posiada, więc zaczęłam montaż od środkowego miejsca. Tak jak już pisałam obrazki z instrukcji nie były za bardzo czytelne, ale dałam radę. Po przymocowaniu go, zaczęłam nim ruszać w jedną i w drugą stronę i coś było nie tak, bo pchając go w jedną ze stron, pas wysuwał się, w związku z czym fotelik się ruszał. Zastanawiałam się czy ja czegoś źle nie zrobiłam, ale jak się okazało wszystko wydawało się być dobrze, więc nie wiem czemu fotelik się ruszał. Zamontowałam go więc za fotelem kierowcy i tam trzymał się stabilnie. Jedynym minusem w tym foteliku jest to, że ma dość mały kąt nachylenia, mimo 5 różnych pozycji nachylenia fotelika. Po montażu zrobiliśmy rundkę po mieście i tatuś Lenki obserwował jej zachowanie w nowym foteliku. Chyba podobało jej się, co chwila patrzyła w okno, a na koniec, gdy wracaliśmy do domu, miała maślane oczka, więc szybko zabraliśmy ją do domu na drzemkę.

2014-03-09 21:08

Gosia pochwalcie sie jak kuz bedziecie mialy:)

2014-03-09 20:01

Moje dziecko dostanie fotelik od swojej chrzestnej na urodziny :D Ten, o którym pisała Silje, zobaczymy, jak się spodoba małej :)