Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zakupy (895 Wątki)

Fotelik samochodowy

Data utworzenia : 2013-02-04 16:08 | Ostatni komentarz 2023-05-02 15:19

Iwona

77267 Odsłony
1144 Komentarze

Jaki wybrać fotelik samochodowy? Do ilu kilogramów? Z jakiej firmy?

2015-02-12 16:39

Moj synek ma juz 13mc i 10dni ,wazy malo.bo 9kilo tak wazyl ok miesiac temu wiec max to bedzie 10kilo chociasz nie wiem:-) ale mysle juz nad fotelikiem juz.normalnym siedzacym bo w tym to nie do sie jezdzic tak placze , a ten nasz fotelik jest do 10kili jak sie nie myle to max do 11. I tez zastanawiam sie nad tym od 9-25 kg nad takim jak na zdjeciu:-) chociasz nad kolorem sie jeszcze zastanawiam:-) czy ktoras z was ma taki?

2015-02-12 15:33

My mieliśmy fotelik, który był dołączony do wózka i on był do 9 kg. Potem kupiliśmy fotelik 9-36kg Mały ma teraz 13 kg i ładnie się mieści. Nie wiem co będzie potem, ale na razie fotelik jest dla niego wygodny.

2015-02-12 08:04

Ja mam na razie ten najmniejszy to chyba do 9 kilogramów. Mam nadzieje ze do pół roku wystarczy.

2015-02-12 00:25

No właśnie każdy ma swoje zdanie na temat fotelików,podobno najlepiej kupić od 9-25 kg napewno nie do 36 kg bo przecież takie już większe i cięższe dziecko nie musi już siedzieć w foteliku tylko wystarczy podkłada.Jeśli będę kupować to napewno do 25 kg ,taki właśnie mi polecają znajomi.Większy nie ma sensu,no ale każdy uważa inaczej i ma własne zdanie.No ale teraz już sama nie wiem co myśleć na temat tych fotelików.

2015-02-11 20:28

Jak widać kilka wpisów temu też miałam ogromny dylemat jaki wybrać fotelik. Każdy ma swoje zdanie, a że tego typu towaru na rynku jest mnóstwo wybór jest naprawdę ciężki. Koniec końców zdecydowaliśmy się na 9-18 kg Romer TRIFIX. Póki co jesteśmy zadowoleni, głównie dlatego, że nie mamy isofixa a fotelik jest zamontowany bardzo stabilnie, niczym na isofixie oraz fotelik ma możliwość regulacji siedzenia do pozycji pochylonej jak nosidełko lub pionowej. Dodatkowym gadżetem jest sygnał dźwiękowy, który informuje o tym, że pasy są dostatecznie naciągnięte. Każdy odradzał nam wersję do 36 kg ponieważ taki fotelik i tak będzie za mały jak na 36 kg dziecko i trzeba będzie zainwestować w kolejny.

2015-02-11 15:54

Muszę zakupić niebawem fotelik, bo młodzież wyrasta już z nosidełka,zaraz głowa będzie mu wystawać... Jaki powinnam kupić? Z początku chciałam żeby chociaż był na dłuższy czas np.9-25 kg.. Ale usłyszałam opinie,że lepiej kupić 0-18 kg lub 9-18 kg. Jak myślicie? na fotelikach nie znam się kompletnie...

2015-01-28 19:00

nie polecam tanich fotelikow marketowych, wazne by fotelik byl z atestem z wykonywanymi roznymi testami zderzeniowymi itp. My pierwszy fotelik (nosidełko) od 0-13 kg kupilismy w hurtowni wózków, nie był on akurat drogi ok.250 zł. Nie chcieliśmy dużo inwestować zdając sobie sprawe, ze synek bardzo szybko z tego wyrosnie (urodzil sie 4,5 kg), jednak posiadal on wszelkie niezbedne atesty! Obecnie synek ma 7m-cy (ok. 11kg) i zakupilismy mu duzy fotelik od 9-36 kg. Rowniez zakupilismy go w hurtowni wozkow itp., jednak tym razem zabralismy juz prawie najdrozszy (bo na dluzej) jaki byl na stanie, gdyz ma on wszelkie atesty, robione roznego typu testy w Holandii. Dodatkowo ma on stabilne mocowanie isofix! Wazne rowniez by fotelik mial regulacje zagłówków oraz regulowane pozycje siedzenia (tak aby dziecko moglo byc rowniez w pozycji lezacej szczegolnie na dlugie trasy)+ dodatkowe zabezpieczenie SPS chroniace w przypadku zderzen bocznych- nasz fotelik posiada wszystkie te cechy. Marka fotelika to COLETTO VIVARO ISOFIX :) cena 600 zł! lada dzien zaczniemy go uzywac :)

2015-01-19 17:41

Mój synek gen wkładam go do fotelika to bardzo się denerwuje i płacze.Widać że jest mu nie wygodnie,zwłaszcza gdy jest ubrany w kombinezon czy kurtkę to tak ciasno i nie wygodniej mu się wtedy siedzi.A to nosidełko jest już takie małe przy nim i nie wiem czy kupić nowe nosidełko czy poczekać i za niedługo kupić fotelik do samochodu,synek ma prawicy 7 miesięcy i waży 8,5 kg .