Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zakupy (895 Wątki)

Fotelik samochodowy

Data utworzenia : 2013-02-04 16:08 | Ostatni komentarz 2023-05-02 15:19

Iwona

77265 Odsłony
1144 Komentarze

Jaki wybrać fotelik samochodowy? Do ilu kilogramów? Z jakiej firmy?

2015-01-18 12:17

Chciałabym reaktywować wątek. Jestem na etapie wymiany nosidełka (0-13 kg). Mój brzdąc waży obecnie 8,5 kg, ale zauważyłam, że co raz bardziej nie wygodnie mu już w nosidełku, zwłaszcza w kombinezonie. Siedzi już stabilnie, więc myślę, że to już najwyższy czas aby rozejrzeć się za kolejnym fotelikiem. I tu pojawia się taki wybór, że nie wiem na co się zdecydować. Po pierwsze jaki przedział wagowy 9-18 kg, 9-25 kg czy 9-36 kg. Słyszałam, że te ostatnie nie dotrwają do 36 kg, bo już przy ok. 20 kg robią się za małe. Czy wybierać 5-punktowe pasy czy może foteliki z ochroną tułowia? I kolejny problem: isofix czy bez isofix'a ? Nosidełko mamy bez isofixa i bez problemu dajemy radę.

2014-11-04 20:44

Agrafka masz racje dlatego jak sie tak wierci to go zagadujemy chociasz czasem to ciezko:-) ale mysle ze jeszcze nie czas synek dop ma 10mc.

2014-11-04 20:13

Najlepiej zmienić nosidełko na fotelik samochodowy, gdy czubek głowy dziecka wystaje ponad obrys fotelika lub nie da się poprawnie zapiąć pasów. jeśli dziecko ma więcej niż przypisana waga do danego fotelika też należy zrobić wymianę. Jak dziecko nie chce siedzieć w nosidełku to najlepiej jakos go zabawić, żeby zajęło się czyms innym, bo wymiana nosidełka na fotelik tylko z tego powodu, ze dziecko nie chce tam siedzieć i się wierci nie jest najlepszym powodem.

2014-11-04 12:08

Dziekuje samantka, synek ma 10mc ale jeszcze nie wazy 9kilo.. ale strasznie sieezuca i wygina jak go do niego wkladamy i nieraz to musimy sie nameczyc he. No ale jak bezpieczniejsze to bedzoe w nim puki co nie wyglada w nim zle i nie jest zaduzy jeszcze.

2014-11-04 10:42

Ewcia możliwie jak najpóźniej, bo kołyska jest najbezpieczniejsza ; ) Jeżeli dziecko mieści się w granicach wagowych kołyski, nie wystaje mu głowa z niej a w środku jest cierpliwe, możesz czekać nawet do roku ; ) My zmienialiśmy przy przeprowadzce i fotelik jest przodem ale rozkładany do pozycji półleżącej M&P - jest stary jak świat, więc nie pokaże ale będziemy zmieniać; )

2014-11-04 10:30

Dziewczyny od jakiego miesiaca zmienic nosidełko na fotelik samochodowy?

2014-10-17 17:48

Ale My foteli Mamy z rodziny i to bliskiej i sąsiedniej w dodatku także sprawdzony :) Mąż tej Kuzynki Męża Mojego od której mamy fotelik jest ojcem chrzestnym Małego Naszego... więc raczej na pewno byle czego by nam nie dali... zrozumiale się wypowiedziałam tak w ogóle hehe :))

2014-10-17 17:48

Ja mam fotelik Emmaljungi, caly wozek tez i jest ok. Uzywanego bym nie kupowala, bo moze byc po wypadku a wtedy nie spelnia swojej funcji tak jak powinien.